files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na záver to najlepšie. MFK Zemplín vo výbornom zápase zdolal Žilinu 3:2

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na záver jesene dosiahli sériu, akú sa im nepodarilo dosiahnuť cez celú jesennú časť. V osemnástom kole Fortuna ligy zdolali na svojom trávniku MŠK Žilina 3:2 a neprehrali tak tretí zápas v rade. Dva góly strelil Matúš Marcin, jeden pridal Brain Peňa.

Pre Michalovčanov to bol posledný domáci duel v jesennej časti, ako aj v celom roku 2022. Touto výhrou sa dostali na priebežné siedme miesto v tabuľke, iba o bod za šiestu Žilinu. Svoju jesennú bilanciu si budú môcť vylepšiť ešte v dohrávke šestnásteho kola, ktorú absolvujú vo štvrtok 24. novembra na pôde trnavského Spartaka.

V poslednom jesennom domácom vystúpení Michalovčanov sa bolo na čo pozerať od samého úvodu. Diváci videli ofenzívne poňatie hry z oboch strán, päť gólov, ďalšie šance na oboch stranách, výborné výkony jednotlivcov. Len škoda, že sa k hráčom nepridali aj rozhodcovia, ktorí boli najslabším článkom výborného ofenzívneho predstavenia...

Michalovčania ukázali, že v posledných dueloch im vychádzajú vstupy do polčasov. Aj tentoraz boli v prvej pätnásťminútovke aktívnejší. Už v druhej minúte sa obranou hostí predral Kanu, jeho strelu Belko vykopol na rohový kop. O dve minúty neskôr zbehol po ľavej strane Mendez, jeho strieľaný center ale nenašiel Marcina, pretože obrana hostí odvrátila loptu na ďalší roh. V desiatej minúte sa už domáci dočkali. Jánošík zahral rohový kop nakrátko, loptu predĺžil Njie a Matúš Marcin tvrdou strelou otvoril skóre. O päť minút neskôr mohli Michalovčania viesť o dva góly, Kanuovej strele ale chýbali centimetre. Hostia sa následne prebrali a hneď gólovo udreli. Patrik Iľko sa zmocnil lopty, posunul ju Kristiánovi Barimu a ten nedal Szárazovi šancu. V ďalších minútach sa útoky prelievali z jednej strany na druhú a bolo sa na čo pozerať.  Optickejšiu prevahu začínali získavať hostia, ktorí ju ale nepretavili v gól.  Najbližšie ku gólu bol dvakrát Anang. Ten najskôr v brejku zakončil zle a v samom závere polčasu Száraz pokryl jeho málo razantnú strelu z ideálnej parkety.

Aj vstup do druhého dejstva mali Michalovčania lepší. V 48. minúte sa vrútil do pokutového územia Kanu, vyzvŕtal obranu hostí, poslal loptu Peňovi a ten nekompromisne poslal domácich opäť do vedenia. O minútu neskôr sa loptu opäť dostala do siete Žiliny, tentoraz ale rozhodcovia pískali faul na brankára Belka, čo sa nepáčilo domácemu trénerovi Hrnčárovi, ktorý za protesty videl žltú kartu. V 53. minúte viedli Michalovčania už o dva góly. Stojčevski neodvrátil čistú loptu, tej sa zmocnil Peňa,. Ten ju posunul na hranicu šestnástky Marcinovi, ktorý ďalšou prudkou strelou upravil na 3:1. Hostia sa vrátili do hry krátko po uplynutí sedemdesiatej minúty. Najskôr Kaprálik nedopravil loptu do siete ani na dva pokusy, v 73. minúte sa už ale Žilinčania radovali z kontaktného gólu. Bariho výborný center sklepol Iľko na nohu Stojčevského a ten znížil na 3:2. Výborný futbal pokračoval aj naďalej. Kaprálika v poslednej možnej chvíli odzbrojil Kotula, na druhej strane strelu Jánošika zastavilo brvno.  Zápas gradoval až do posledných sekúnd. V šestnástkach súperov sa už ale nič mimoriadne neudialo, a tak Michalovčania natiahli svoju sériu bez prehry na tri zápasy a v tabuľke si výrazne priblížili brehy prvej šestky...

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 3:2 (1:1)
Góly: 10. Marcin, 48. Peňa, 53. Marcin – 16. Bari, 73. Stojchevski.
Žlté karty: 5. Kotula, 51. N. Hrnčár (tréner) - 41. Myslovič, 66. T. Nemčík, 85. Stojchevski, 90+. M. Rusnák.
Rozhodovali: Kišš - Ferenc, Hrmo; 808 divákov.
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek (30. Ranko), Kotula, Méndez - Peňa (82. Shimamura), M. Begala, Njie - M. Marcin, Kanu (64. Adler Da Silva), L. Jánošík (82. I. Žofčák).
MŠK: Belko - P. Leitner, Stojchevski, T. Nemčík - Anang (46. M. Rusnák), Myslovič (85. Gidi), Iľko, K. Bari (88. Kopas) - Galčík (60. Kaprálik), T. Jambor (60. Jibril), D. Ďuriš.

.



Uverejnené: 12.11.2022 18:14:28
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.