files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude michalovská Dukla pokračovať na víťaznej vlne?

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa vezú na bodovacej vlne. V najvyššej Tipos Extralige bodovali v posledných piatich dueloch, vyhrali ale iba dvakrát. Keď sa okrem bodovacej vlny chcú viesť aj na tej víťaznej, musia zabrať v ďalších dueloch. Už v piatok hostia od 18.00 hod. Banskú Bystricu. Vráti ich súboj s Baranmi z Bystrice aj na víťaznú vlnu?

Možnú víťaznú šnúru odštartovali zverenci trénera Toma Coolena minulú nedeľu. V dvanástom kole doma zdolali Košice 4:1 a nadviazali tak na piatkový získaný bod za prehru 2:4 po predĺžení v Poprade. „Spokojnosť určite je hlavne s výhrou s Košicami. Už sme potrebovali bodovať naplno. Víkendy mohli byť viacbodové už predtým. Tabuľka je strašne vyrovnaná. Keď chceme byť v nej vysoko, potrebujeme šnúru aspoň troch víťazstiev, o čo sa pokúsime hneď v následných dueloch,“ odpovedá útočník Dukly Peter Galamboš na otázku ohľadom spokojnosti z minulého víkendu, kedy Zemplínčania vo východoslovenských derby s Popradom a Košicami získali štyri body. „Najspokojnejší by sme boli so šiestimi bodmi, berieme ale aj štyri,“ reaguje ďalší útočník Roman Žitný. „Verím, že sme sa konečne „odpichli“. Dokázali sme si, že môžeme bodovať s každým. My sme hrali dobre už aj predtým, zakaždým sme ale doplatili na naše chyby. Konečne sa nám podarilo vyhrať aj za tri body. Som o tom presvedčený, že nám to pomôže a môžeme sa viesť na víťaznej vlne aj naďalej,“ pokračuje Roman Žitný, ktorý v nedeľu skóroval v druhom zápase po sebe. „Osobne som rád, že mi to tam konečne padlo. Verím, že takýmto spôsobom budem tímu pomáhať aj naďalej, pretože na to som tu. Najspokojnejší by som bol, keby sme vyhrali aj v Poprade, no musíme to brať tak, ako to je,“ reaguje michalovský útočník.

Michalovčania môžu vo víťaznom a bodovacom ťažení pokračovať už v piatok, kedy v rámci trinásteho kola privítajú o 18.00 hod. aj pred televíznymi kamerami RTVS Šport Banskú Bystricu. Tú zdolali v druhom kole na jej ľade 4:3. „Zápas sme síce vyhrali, no poriadne sme sa na tri body nadreli. Bystrica má v tejto sezóne veľmi silné mužstvo, v ktorom je viacero skúsených hráčov. My musíme pokračovať v takom výkone ako proti Košiciam. Nemôžeme si dovoliť žiadne zakopnutia, pretože sami vidíte, extralige je strašne vyrovnaná. Po piatku sme boli na deviatom mieste, jedna výhra nás katapultovala na piate. Každý môže vyhrať s každým. Aj preto sa musíme sústrediť na každý jeden zápas,“ zdôrazňuje Roman Žitný a na jeho slová nadväzuje aj Peter Galamboš. „Rozhodovať teraz bude zrejme aj každý zápas. Keď chceme mať aspoň trochu kľud, musíme potiahnuť nejakú sériu víťazstiev. Dovtedy to bude o tom, že prehráte jeden zápas idete dole, vyhráte jeden zápas, idete hore. Musíme to zastabilizovať,“ reaguje Galamboš, podľa ktorého môže Michalovčanom druhý výhra nad Košicami v sezóne pomôcť, ale... „Jedno víťazstvo nás nespasí. Samo o sebe nám to nepomôže, musíme totiž zopakovať výkon zo zápasu s Košicami. Určite sa zápas sám nevyhrá, musíme k tomu ísť v ústrety. Musíme proste vstúpiť do toho ako v nedeľu a potom sa určite budeme tešiť z víťazstvá.“     

Po dvoch ročníkoch poznačených obmedzeniami koronavírusom si konečne hráči môžu atmosféru s plnými štadiónmi. Michalovčania, ktorí sami hovoria o jedných z najlepších divákov na Slovensku, si to cenia o to viac. „Určite! Je super, že prakticky nie sú žiadne obmedzenia a diváci môžu na štadióny. Môžeme mať teda k dispozícii šiesteho hráča, ktorý nám strašne pomáha,“ podotýka Roman Žitný. „Nedá sa to ešte porovnať s prvou sezónou, kedy bol každý zápas vypredaný. My si vážime každého diváka, ktorý príde. Verím, že hru ešte zlepšíme a bude chodiť na naše zápasy divákov ešte viac,“ zdôrazňuje na rovnakú otázku služobne najstarší michalovský hráč Peter Galamboš.   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.10.2022 19:39:11 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.