files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po sedmičkovej dráme do tretieho kola Európskeho pohára

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce postúpili do tretieho kola EHF Európskeho pohára. V odvetnom stretnutí druhého kola síce podľahli švajčiarskemu Yellow Winterthur 20:21, no po ich sobotňajšej výhre 23:22 bolo skóre vyrovnané a o postupujúcom museli rozhodnúť sedmičky. V nich boli úspešnejšie zverenky trénera Petra Kostku, ktoré tak postúpili do tretieho kola EHF Európskeho pohára.

Obrovskou drámou sa skončil dvojzápas slovenského majstra so švajčiarskym tímom. Tak ako predpokladal tréner Michalovčaniek Peter Kostka po sobotňajšom zápase, rozhodovali posledné sekundy. Winterthur nakoniec zmazal jednogólové manko a rozhodnúť museli sedmičky. V nich mali šťastnejšiu ruku Michalovčanky, ktorým hádzanársky pánbožko vrátil minulú sezónu a nešťastné vypadnutie s ukrajinskou Galyčankou Ľvov.

Druhý duel druhého kola začal v opartnejšom tempe, ako ten sobotňajší. Diváci čakali na prvý gól až do piatej minúty, vsietila ho Kompaniecová. Iuventa bola aj naďalej v tesnom vedení. V štrnástej minúte viedla 5:3, na čo lavička Winterthuru reagovala oddychovým časom. Ten švajčiarskemu tímu pomohol, keďže hneď po ňom zaknihoval šnúru troch gólov a rázom bol vo vedení. Za stavu 6:7 si zobral oddychový čas aj tréner Michaloviec Peter Kostka, no ten jeho tímu príliš nepomohol. Švajčiarky totiž boli na koni aj naďalej. Dve minúty pred koncom prvého dejstva iedli už o štyri góly (7:11), Wollingerová s Popovcovou sa ale postarali o to, že polčasový výsledok bol rovnaký ako v sobotu (9:11).

Iuventa mala fantastický vstup do druhého dejstva. Po góloch Dvorščákovej s Wollingerovou rýchlo vyrovnala, po ďalších presných zásahoch táýchto hráčok viedla Iuventa 13:11 a keď sa presadila opäť Wollingerová, v 4. Minúte za stavu 15:13 si brala lavička Winterthuru ďalší oddychový čas. Ten zastavil nápor Michalovčaniek a opäť dostal do hry švajčiarsky tím, ktorý rýchlo vyrovnal na 15:15 a po oddycovom čase siahali aj Michalovčania. Nič to neoblo platné. Rozbehnutý Winterthur vyhrával 18:15 , 19:16 i 21:18 a zdalo sa, že postup si vybojuje on. Iuventa ale mala výborný finiš. Najskôr Wollingerová zníila na rozdiel dvoch gólov a po presnej strele Popovcovej síce vyhral Yellow 21:20, no stav po sobote bol de facto vyrovnaný a rozhodnúť museli pokutové hody. V nich mali šťastnejšiu ruku Michalovčanky a keď šestnásťročná Soskyda premenil svoj pokus v piatej sérii, po napínavom dvojsúboji postupujú do tretieho kola EHF Európskeho pohára.

MŠK Iuventa Michalovce – Yellow Winterthur 20:21 (9:11)
Prvý zápas: 23:22.
Pok. hody: 3/2 – 6/5. Vylúčené: 5 – 5., ČK Kolovská (Michalovce, za hrubý faul, Dvorščáková (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Altmar a Horváth (obaja Maďarsko). Divákov:
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Hansdóttirová, Dvorščáková 5, Polievková, Štefaniková, Dmytrenková, Popovcová 7, Soskydová, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 5, Kompaniecová 2, Kolovská, Klučková 1, Krivokapičová
YELLOW: Fischbacher, Mutzenberg, Rossignoli – Vasič 3, Grozdanovska 6, Chevalier 1, Koch, Mossner, Holtz Macedo 1, Hamiti, Kratz 4, Rusert 2, Husmann, Murer 2, Abramowicz, 2 Makar.

.



Uverejnené: 16.10.2022 22:51:02
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.