files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Správna emócia priniesli tri cenné body

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po sobotňajšej prehre s Liptovským Mikulášom oklepali. O štyri dni neskôr zdolali v dohrávke desiateho kola Fortuna ligy FK Železiarne Podbrezová 1:0 a vrátili sa tak do boja o prvú šestku. Víťazstvo zariadil útočník Matúš Marcin, ktorý sa ešte počas druhého polčasu ponáhľal do prešovskej pôrodnice, kde sa mu vo štvrtok ráno narodila dcérka Emka.

 „Bolo to fakt hektické. Stále sa z toho spamätávam. V stredu to vyzeralo aj tak, že možno hrať ani nebudem. Nakoniec som hral, dal som gól, získali sme tri body a ešte prišlo aj k narodeniu dcérky,“ uviedol Matúš Marcin, ktorému počas zápasu informácie podávala fyzioterapeutka Veronika Dolutovská. Keď ho v 70. minúte striedal Igor Žofčák, ihneď sa ponáhľal do pôrodnice. „Keď už bolo jasné, že budem hrať, tak som sa sústredil iba na zápas. Potom som sa už ponáhľal do pôrodnice. Ako hovorím, všetko dopadlo výborne, vyhrali sme a takisto aj dcérka je zdravá, takže som veľmi šťastný,“ dodal Matúš Marcin.

Samotný priebeh zápasu veľa vzruchu nepriniesol. Oba tímy ťahali sériu dvoch porážok v rade a možno aj preto sa skôr čakalo na chybu súpera. Michalovčanom vyšiel záver prvého dejstva, kedy práve Marcin tvrdou strelou otvoril skóre a začiatok druhého dejstva, kedy mohol zase Jánošík navýšiť ich vedenie. Trafil ale žrď. Hostia postupne naberali na sile a v závere zatlačili. Vyrovnať sa im ale nepodarilo. „Podali sme veľmi dobrý taktický výkon. Eliminovali sme silné stránky súpera. Hlavne prvý polčas sme výborne „presovali“. Škoda, že sme nestrelili viac gólov. Mrzí ma len jedna vec, že sme zápas neuzavreli ďalším gólom. Pre mňa výborné a zaslúžene víťazstvo. Čo ma teší najviac je reakcia kabíny na prehru s Liptovským Mikulášom,“ uviedol na margo zápasu tréner MFK Zemplín Norbert Hrnčár. „Práve to je najdôležitejšie. Máme za sebou zápas, v ktorom sme dominovali, no urobili dve chyby a prehrali. Vyslovene nás poškodil asistent rozhodcu pán Štofík, ktorého touto cestou pozdravujem. Dúfam, že mal pekný večer, my nie... Pre mňa je toto najpodstatnejšie, že sme na to reagovali dobre a bolo cítiť emóciu po víťazstve,“ pokračuje Hrnčár. Na otázku ohľadom Matúša Marcina reagoval. „Možno, že keby správa prišla o hodinu skôr, ani nehrá. Bolo jasne dohodnuté, že keď príde informácia, tak ho striedame.“   

V druhom góle v zápase s Liptovským Mikulášom bol namočený aj brankár Benjamín Száraz. Ten sa ale o štyri dni na to vypol k parádnemu výkonu a aj jeho zásluhou si Zemplínčania do tabuľky pripísali tri dôležité body. „Vedeli sme, že potrebujeme bodovať. Dali sme do toho všetko a sme radi, že to vyšlo,“ zdôraznil na úvod svojho hodnotenia michalovský brankár. Száraz sa najviac zapotil pri malej domov od Juraja Kotulu, ktorú hlavný rozhodca dosť necitlivo vyhodnotil ako nedovolenú a nariadil nepriamy kop z piatich metrov. „Veľmi som sa čudoval, že to zapískal. Skôr som si myslel, že to „Koty“ zle kopol a aj preto som tú loptu chytal. Nemyslím si, že to bola stopercentná malá domov. Ešte som takúto situáciu v lige nezažil. Vedel som ale, že z toho neinkasujeme. Keď sa tak stalo, už som vedel, že neprehráme. Dali sme do toho srdce. Potrebovali sme vyhrať a všetci sme radi, že sa tak stalo. Teraz sa už musíme sústrediť na nedeľu a bratislavský Slovan. Aj tento zápas musíme zvládnuť,“ dodáva Benjamín Száraz. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.10.2022 14:53:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.