files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s cenným víťazstvom. Tri body zariadil Matúš Marcin

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ukončili minisériu dvoch prehier v rade. V dohrávanom zápase desiateho kola Fortuna ligy zdolali na domácej pôde FK Železiarne Podbrezová 1:0 a naopak súperovi uštedrili tretiu porážku v rade. Jediný gól zápasu zaznamenal Matúš Marcin. Zverenci trénera Norberta Hrnčára sa doma predstavia aj túto nedeľu, kedy od 19.00 hod. privítajú aktuálneho lídra súťaže a ostatného majstra ŠK Slovan Bratislava.

Michalovčania nastúpili do dohrávaného duelu desiateho kola s jasným cieľom, napraviť sobotňajší domáci nezdar s posledným Liptovským Mikulášom. Do zápasu vstúpili opäť dobre a súpera nepúšťali prakticky do ničoho. Sami čakali na možnosti a jedna prišla v 24. minúte, kedy sa po rohovom kope dostal k lopte Peňa, jeho strelu vyrazil Ludha. Na druhej strane sa musel mať na pozore po pol hodine hry aj Száraz, ktorý musel hasiť pri šanci Breznaníka. Michalovčania čakali na svoju šancu aj naďalej a v 42. minúte sa dočkali. Matúš Marcin odobral loptu Bartošovi a prudkou strelou pod brvno otvoril skóre duelu – 1:0. V druhom polčase začali aktívnejšie opäť domáci, ktorí už po piatich minútach mohli skórovať. Opäť by v tom prsty mal Matúš Marcin. Ten tentoraz posielal prudký center do šestnástky a ten napálil Lukáš Jánošík iba do žrde. Postupom času sa viac do hry dostávali hostia. Tí mohli vyrovnať krátko pred uplynutím hodiny hry, keď loptu od Kotulu chytil Száraz a hlavný arbiter Královič to posúdil ako malú domov a naradil nepriamy kop v pokutovom území. Száraz vytiahol parádny zákrok pri strele Greššáka a keď ho neprekonal ani striedajúci Kuzma, Zemplínčania sa dočkali štvrtého tohtosezónneho víťazstva, z toho tretieho na domácej pôde.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)
Gól: 42. M. Marcin
Žltá karta: 83. F. Vaško (Michalovce)
Rozhodovali: Kráľovič - T. Straka, Košecký; 614 divákov
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - Peňa, Njie, F. Vaško (89. T. Slebodník) - M. Marcin (71. I. Žofčák), Kanu (89. D. Magda), L. Jánošík (62. Adler Da Silva)
FK ŽELEZIARNE: Ludha - K. Bartoš, Godál, Grešák - Kováčik (55. M. Vasiľ), Paraj, Bakaľa, Ďatko - Cobnan (81. Kukoľ), Breznaník (55. M. Kuzma), D. Pavúk (71. Šikula)

Hlasy trénerov:
Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Ďakujem za gratuláciu k šťastnej, ale aj zaslúženej výhre. Podali sme dobrý taktický výkon a eliminovali silné stránky súpera. Výborne sme pressovali a v prvom polčase sme na polovici hostí získali veľa lôpt, škoda, že sme to nevyužili na strelenie skoršieho gólu. Po prestávke sme dobre a disciplinovane pracovali v defenzíve, otvárali sa nám priestory a mrzí ma len to, že sme zápas neuzavreli skôr druhým či tretím gólom. Pre mňa je to výborné víťazstvo. Veľmi ma teší reakcia kabíny po tom smolnom zápase proti Liptovskému Mikulášu. To je pre mňa ten najdôležitejší moment z dnešného dňa."

Roman Skuhravý (tréner Podbrezovej): "Zápas mal zvláštnu úroveň. Bolo v ňom veľa strachu a bojovnosti, než kvality. Viac ma to prekvapilo u nášho tímu. Bolo to remízové stretnutie bez väčších šancí, súper nás však po dobrom pressingu a našej zle vyriešenej situácii v závere polčasu Marcinom potrestal. V druhom polčase sme to chceli viac rozbehať a vypracovali sme si dve príležitosti Grešákom a Kuzmom. To, že našim najlepším hráčom bol stopér, naznačuje, že niečo v tej ofenzíve nie je dobré. Mám pocit, že je to sebavedomím, pretože do tejto situácie, keď sme prehrali dvakrát po sebe, sme sa dostali prvý raz, čo sme spolu. Gratulujem domácim k šťastnej výhre."

Zdroj: mfk zemplín



Uverejnené: 12.10.2022 21:39:31
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.