files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zahasia smäd po víťazstve v zápase s korunným princom a majstrom?

Michalovským športovým klubom sa cez víkend absolútne nedarilo. Hokejisti najskôr v piatok prehrali vo Zvolene 3:4 a potom aj v nedeľu v domácom zápase v tabuľke s posledným Trenčínom 1:2 po predĺžení. Hádzanárky MŠK Iuventa prehrali už tretíkrát v sezóne, keď v Olomouci podľahli domácej DHK Zora 23:24, no a nevyznamenali sa ani futbalisti MFK Zemplín. Tí rovnako čelili poslednému tímu tabuľky a Liptovskému Mikulášu podľahli rovnako 1:2, hoci po polčase viedli 1:0. Dodajme, že Zemplínčania čakajú na domáce víťazstvo už skoro dva mesiace. Naposledy sa tešili so Skalicou ešte dvadsiateho augusta.

Zverenci trénera Norberta Hrnčára spadli po dvoch prehrách v rade do hlbšej krízy, z ktorej sa musia rýchlo vyhrabať. Tento týždeň ich totiž čaká zápas proti najväčšiemu prekvapeniu sezóny a pre niektorých aj korunnému princovi sezóny, už štvrtej Podbrezovej (streda o 16.30 hod.). V nedeľu zase privítajú majstrovský Slovan Bratislava, ktorý je lídrom tabuľky (19.00 hod.).

Rovnaké chyby

Po zápasoch michalovského MFK Zemplín v tejto sezóne počúvame hlavne o strate bodov kvôli vychýlenej koncovke a po chybách v defenzíve. Tomu sa nevyhli ani v sobotu a hlavne kvôli tomu prišli Zemplínčania o vedenie. Po dvadsiatich minútach ich síce poslal do vedenie Peňa, po hodine hry po chybe stopéra Ranka, ktorý podbehol center, vyrovnal Jendrišek a o sedem minút neskôr divákov šokoval Adam Gaži, ktorý využil práve nedorozumenie medzi Rankom a brankárom Szárazom, a dopravil loptu do prázdnej bránky. Kto si myslel, že od tejto doby nastane michalovské naháňanie za vyrovnaním, veľmi sa mýlil. Na domácich hráčov totiž spadla ešte väčšia deka a Liptáci tak dokráčali k prvému tohtosezónnemu víťazstvu, na ktoré sa ani veľmi nenadreli. „Víťazstvo sme im darovali našimi chybami,“ povedal okrem iného na tlačovej konferencii tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár.

Opäť zlyhanie rozhodcu

Vychýlená koncovka a chyby v defenzíve. Práve tieto dva aspekty oberajú Zemplínčanov o body a tím, ktorý si pred sezónou brúsil zuby na umiestnenie v nadstavbe o titul je v tabuľke v druhej polovici na desiatom mieste a skôr sa musí obzerať za seba, ako pozerať pred seba. Má to však logické vysvetlenie. Zemplínčania majú s trinástimi gólmi piaty najhorší útok a s dvadsiatimi dvoma inkasovanými gólmi aj tretiu najhoršiu obranu. Kde inde, ako skoro na konci tabuľky by mohli byť s takýmito parametrami? A ak ešte k tomu prirátame opätovné chyby rozhodcov na ich stranu, výsledok je pre nich síce nelichotivý, no treba povedať, že nateraz spravodlivý.  Chyby rozhodcu ich obrali o body aj tentoraz. Za stavu 1:0 totiž arbitri neuznali regulárny gól, ktorý by zrejme zmenil priebeh zápasu. Stalo sa tak v priebehu mesiaca už po druhýkrát. V Dunajskej Strede za stavu 0:0 strelili Zemplínčania takisto regulárny gól, ktorý arbitri tiež neuznali. „Ja ani neviem, ako to postranný rozhodca mohol odmávať. To sa ani nedá,“ krčil plecami michalovský tréner Norbert Hrnčár, ktorý svoj tím na sobotňajšej tlačovej konferencii aj pochválil. „Paradoxne, v našej hre som videl aj veľa pozitívneho. Nakoniec sme ale po našich chybách bez bodov.“

S posledným prehrali, ako to bude so špičkou?

Michalovčania v sobotu nezvládli prvý zo štyroch domácich duelov v rade. Zatiaľ, čo vtedy čelili poslednému Mikulášu, tento týždeň ich čakajú ešte donedávna dva najlepšie tímy ligy. Železiari z Podbrezovej, ktorým budú čeliť v stredu v dohrávke desiateho kola, boli donedávna na výslní. Pohybovali sa na špici tabuľky a výsledkami sa vlaňajší víťaz druhej ligy radil medzi šťuku najvyššej súťaže. Po dvoch prehrách v rade mu aktuálne patrí až štvrté miesto, no čo by dali v Michalovciach za to, keby mali podobné problémy... V nedeľu zase na Zemplínčanov čaká líder súťaže a obhajca prvenstva ŠK Slovan Bratislava. Ten bude mať v nohách štvrtkový duel s Bazilejom, ktorý rozhodne, v akej nálade po nedeľňajšom výprasku 0:4 od Trenčína prídu „belasí“ na Zemplín. My len dodajme, že výkop duelu s Podbrezovou bude v stredu od 16.30 hod., v nedeľu sa začína od 19.00 hod.

Super športová nedeľa

Michalovce čaká bohatý športový víkend. Doma sa predstavia všetky štyri kolektívne športy, ktoré reprezentujú metropolu Zemplína v najvyšších súťažiach a to rovno v jeden deň. Čaká nás totiž super športová nedeľa, kedy svoje domáce zápasy okrem futbalistov odohrajú aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí privítajú v nedeľu od 16.30 hod. rozbehnuté Nové Zámky. V rovnaký čas, o polhodinu skôr začína v Chemkostav aréne odvetný súboj druhého kola EHF Európskeho pohára, v ktorom hádzanárky MŠK Iuventa vyzvú švajčiarsky Yellow Winterthur. Duel sa začne od 16.00 hod., prvý je na programe v sobotu od 18.00 hod. Aby toho nebolo málo, od 13.00 hod. začnú ligový duel aj ženy ŽHK Michalovce, ktoré privítajú Ice Dream Košice. Nováčik ženskej Extraligy bude v hre aj v piatok. Od 19.00 hod. ho čaká duel s „osami“ zo Spišskej Novej Vsi...  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.10.2022 21:11:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.