files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pôjde v stopách Gáboríka, Hossu a Kudroča?

Doteraz iba šiestim hokejistom sa podarilo dostať zo slovenskej Extraligy až do vytúženej NHL bez medziprestávky. Tým siedmym môže byť v novej sezóne odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Bez deviatich centimetrov dvojmetrový útočník má k tomu blízko, no ako hovorí, aj rovnako ďaleko.

To, či do najprestížnejšej súťaže sveta nakukne hneď od začiatku, ukážu najbližšie dni, už teraz ale môžeme hovoriť, že 22-ročný Hažínčan v kempe svojho klubu Anaheim Ducks prekvapil. V piatich prípravných dueloch zaknihoval za tri góly a tri asistencie šesť kanadských bodov a zdá sa, že môže prežiť aj posledný škrt v kádri víťaza NHL z roku 2007. Keď sa tak stane pôjde nielen v stopách doterajšieho jediného Michalovčana hrajúceho v NHL Kristiána Kudroča, ale aj  bývalých hviezd kanadsko-americkej súťaže Mariána Gáboríka, Mariána Hossu, či Ľubomíra Višňovského, ktorí rovnako naskočili do NHL zo slovenskej Extraligy.

Práve dvojica Gáborík a Višňovský je nateraz jedinou, ktorá sa naplno presadila hneď v prvej sezóne v zámorí. Ostatní štyria, ktorí nakukli do NHL z Extraligy, už takí úspešní neboli. Nateraz sa zdá, že Pavol Regenda skôr nadviaže na dvojicu Višňovský – Gáborík, ako na Ivana Čiernika, Ľubomíra Vaica, Mariána Hossu či Radoslava Hecla, ktorí sa vo svojej prvej sezóne za morom nepresadili (u Hossu bola prelomová druhá sezóna). My dodajme, že nateraz jediný Michalovčan, ktorý si zahral v NHL, obranca Kristián Kudroč, sa za more dostal takisto z Michaloviec (vtedy ešte prvoligových), no prvú sezónu odohral v juniorskom tíme Québec Remparts. V NHL v drese Tampa Bay Lightning si zahral až v druhej sezóne za morom. Dokopy v NHL odohral  v troch sezónach 26 duelov. Tak, či onak, už teraz je zrejmé, že 22-ročný odchovanec michalovského hokeja má blízko k naplneniu svojho sna. Ľahko sa môže stať, že sezónu začne v NHL, no aj to, že Anaheim nakoniec uprednostní iných útočníkov a pôjde na farmu. Už teraz ale môžeme povedať, že tento fakt Regendu určite nezlomí. Bronzový medailista z olympiády v Pekingu totiž patrí medzi prospekty, ktoré „káčeri“ určite využijú. Či to bude teraz, alebo neskôr, Regenda určite šancu v prvom tíme dostane a je len na ňom, ako sa jej chopí. Posledné napredovanie michalovského odchovanca jasne ukazuje, že má na to, aby išiel skôr v stopách Mariána Gáboríka, ako Mariána Hossu, ktorý vo svojej prvej sezóne za morom odohral „len“ sedem duelov. Takisto sme si istí, že Regenda prekoná rekord Kudroča a stane sa Michalovčanom s najvyšším počtom duelov v NHL. Keď sa tak stane už v prvej sezóne za morom, bude jasné, že ide v stopách úspešnej dvojice bývalých reprezentantov...  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.10.2022 18:31:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.