files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cez víkend Maratón mieru. Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia

Pár dní nás delí od štartu najstaršieho maratónu v Európe, ktorý sa po prvý raz bežal v roku 1924 a každoročne štartuje v prvú októbrovú nedeľu v Košiciach. Maratónsky oheň sa slávnostne rozhorí na Námestí Maratónu mieru v piatok 30. septembra v podvečer. Polícia je v tejto súvislosti pripravená dohliadnuť na verejný poriadok a bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Polícia v týchto dňoch poskytne organizátorom Košického maratónu pomoc pri zabezpečovaní nerušeného priebehu bežeckých pretekov po stanovenej trase. Policajti budú v maximálnej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, na jej účastníkov i účastníkov nadchádzajúceho medzinárodného športového podujatia. Taktiež spolupracujeme s organizátormi maratónu pri zabezpečovaní regulácie a odklonu cestnej premávky. V tejto súvislosti upozorňujeme účastníkov cestnej premávky na dopravné obmedzenia, s ktorými bude počas nasledujúcich dní potrebné počítať. Takéto celosvetovo významné a sledované športové podujatie, ktoré sa v našom meste koná už takmer 100 rokov, je dôležité zabezpečiť tak, aby sa maratónski bežci, diváci, fanúšikovia, ale aj všetci občana Košíc cítili bezpečne a odniesli si len tie najkrajšie dojmy a zážitky.

Piatok 30. 09. 2022: Zapálenie maratónskeho ohňa

Pod štartovacou bránou v priestore medzi OD Dargov a hotelom Hilton – od 18.15 h prebehne zapálenie ohňa a zhromaždenie osôb, následne sa v sprievode policajnej hliadky presunú po Hlavnej ulici, až na Námestie Maratónu mieru – slávnostné zapálenie ohňa v čase o 18.30 h.  Počas zapálenia maratónskeho ohňa na Námestí Maratónu mieru budú dopravné obmedzenia na nasledovných križovatkách:

  • Bačíkova – Továrenská (zákaz odbočenia z ulice Bačíkovej na Nám. Maratónu mieru);
  • Hviezdoslavova – Komenského (doprava odkláňaná na Komenského s možnosťou odbočenia na Strojárenskú);
  • Komenského – Strojárenská (možnosť otočenia späť na Komenského alebo pokračovanie na Strojárenskú).

Doprava bude regulovaná hliadkami polície.

Sobota 01. 10. 2022: Minimaratón

Minimaratónci - štart je medzi OD Dargov a hotel Hilton - Hlavná západná strana po križovatku Bačíkova – Továrenská, kde je obrátka, späť po východnej strane Hlavnej ulice – odbočka na Univerzitnú – Tatranského – nadchod na Štefánikovej – Mestský park – chodníky a cestičky v Mestskom parku – Mlynská – Hlavná smer do cieľa, štart dňa 01. 10. 2022 od 16.00 h ukončenie do 18.00 h.

Nedeľa 02. 10. 2022: Medzinárodný maratón mieru

Trasa MMM: Štart a cieľ pred hotelom Hilton – Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenská – Hlinkova – Národná trieda – Štefánikova – Protifašistických  bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl. armády – Festivalovo nám. – Watsonova – Komenského – Hlavná.

Obchádzky a dopravné obmedzenia počas MMM 2022

Trasa inline a handbiker je v časti od križovatky Rastislavova vedená po Južnej triede až ku križovatke VSS,  kde je otočka späť po Južnej triede na Holubyho ulicu a napojením na trať bežcov  (rozdiel je, že bežci bežia po Južnej triede na ul. Holuby a Rastislavova, vozičkári jazdia ďalej po  Južnej triede k VSS a tak späť na ul. Holubyho). Vozičkári a korčuliari cieľ na ul. Moyzesovej pri križovatke Bačíkova. Vozičkári a korčuliari štartujú na rovnakom mieste, len na jedno kolo, s cieľom na Moyzesovej ulici,  štart vozíčkarov a korčuliarov je naplánovaný na  08.45 hod. Polmaratónci cieľ po prvom kole na ul. Hlavnej za Dolnou bránou v priestore štartu,  štart 10.30 hod.  Maratónci po obrátke pred cieľom pri Dolnej bráne, ešte raz ten istý okruh,  štart 09.00 hod. Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 08.00 do 08.30 h na Námestí osloboditeľov. Od križovatky Štúrova/Moyzesova/Rastislavova po križovatku Palackého/Jantárová bude doprava od 07:00 do 08:00 h obmedzená v smere do centra na ulicu Štúrovu, kde je vytvorený rozcvičovací priestor pre pretekárov a v tomto priestore bude zvýšený pohyb chodcov. Doprava je regulovaná značkami, ako aj hliadkami polície, dobrovoľných hasičov a organizátormi. Od 08:00 hod.  musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení  komunikácie na túto trasu. Obmedzenia v cestnej doprave končia v čase 15:00 – 15:30 h priebežne podľa dopravnej situácie,“ píše polícia v tlačovej správe.

OBCHÁDZKY A PRESMEROVANIA

Smer  Prešov - Centrum a opačne

  • z diaľnice od Prešova sa autom dostanete po odbočenie do H. Tesca a mestskej časti Džungľa
  • vozidlá prichádzajúce po Palackého a Jantárovej ulici budú odklonené smerom na ul. Protifašistických bojovníkov – Štefánikovu ul. a na kruhovom objazde odklonené na Masarykovu ul. Bočnými ulicami sa autom dostanete až na Študentskú ulicu a následne po Hlinkovej smer Tesco, Prešov

Smer Južná trieda od Barce

  • z Južnej triedy je umožnený prejazd Jantárovou ulicou až na križovatku s ulicou Palackého. Na tomto úseku od Palackého ulice nebude umožnená cestná premávka vozidiel smerom na Južnú triedu.

 Smer od Železníkov na Rastislavovu

  • z Gemerskej ulice budú autá odklonené na Rastislavovu smerom na Juh.          Oproti tomuto smeru, od Holubyho ulice, bežia maratónci!

Smer po Moldavskej do centra

  • vozidlá odklonia na križovatke Žižkova-Kuzmányho na Žižkovu alebo Kuzmányho ulicu.

Smer Podhradová cez Vodárenskú

  • Vodárenská ul. je dočasným dopr. značením jednosmerná od ul. Hlinkovej v smere na Podhradovú (v opačnom smere bežia maratónci). Sťažený je prejazd križovatkou Kostolianska cesta – Cesta pod Hradovou (len podľa pokynov polície).

Smer z  Terasy ku amfiteátru (Festivalové námestie)

  • premávka vedená cez Festivalové nám. do centra na Kuzmányho ulicu. Po Kuzmányho ulici až ku križovatke Štúrova – Moldavská – Žižkova.

Smer sídlisko Podhradová, Margecany, Spišská Nová Ves,

  • z Terasy (Trieda SNP) pred vjazdom na Festivalové nám. je umožnený prejazd na ulicu Watsonovu  do protismeru. Watsonova ulica je rozdelená dopravnými kužeľmi. Jazdné pruhy smerom ku Komenského ulici sú vyhradené pre bežcov. Na opačnej strane bude obojsmerná premávka po ulicu Hurbanovu. Odbočením na ulicu F. Urbánka sa s vozidlom dostanete z mesta do Čermeľa, na Podhradovú a na smer Margecany, Spišská Nová Ves

Smer Kysak

      - premávka presmerovaná na Kostolianskej ceste cez železničné priecestie do Ťahanoviec na Magnezitársku ulicu. Po tejto trase cez Magnezitársku sa dostanete z mesta na smer Kysak a do ZOO Kavečany odbočením na účelovú cestnú komunikáciu podľa dočasnej dopravnej značky cca 2 km za kameňolomom.

Smer od železničnej stanice 

  • len po Svätoplukovej ulici. Pri vjazde na Štefánikovu ulicu je obmedzenie len pre MHD.  

Prepojenie ciest II/547 od Jahodnej – a I/16 smer Rožňava bude po Havlíčkovej, Hurbanovej a Watsonovej ulici.  Opačne Watsonova – Urbánkova – Havlíčkova.  Priestor štartu na Hlavnej ulici pri hoteli Hilton smer od plavárne na Štúrovu ulicu medzi Auparkom a Hiltonom bude uzatvorený od 07,15 h. Ostatné uzatvorenie dopravy bude v čase od 08,00 do cca 15,30 h. Policajný zbor preto apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli na cestách ohľaduplní, rešpektovali pokyny a usmernenia príslušníkov Policajného zboru  ako aj organizátorov podujatia,  a nevyhnutne potrebný čas strpeli opatrenia, ktoré si vyžaduje bezpečnosť pretekárov. „Obraciame sa aj na verejnosť, ktorá sa rozhodne súťažiacich povzbudzovať popri súťažnej trati, aby pretekárom nevstupovali do dráhy, neprebehovali z jednej strany na druhú, nevhadzovali predmety na pretekársku trať a zdržiavali sa iba na vopred určených a ohraničených miestach.  Je to nielen v záujme bezpečnosti pretekárov, ale aj v záujme bezpečnosti divákov,“ prosí v závere tlačovej správy polícia.

.



Uverejnené: 29.09.2022 14:08:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.