files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenu mesta dostane historik, hokejista, aj základná škola

V piatok 30. septembra sa v michalovskom kultúrnom stredisku bude oceňovať. Na slávnostnom mestskom zastupiteľstve primátor mesta Viliam Zahorčák odovzdá Ceny mesta, Ceny primátora za roku 2020, 2021 a 2022. Slávnostný program, ktorý začína od 17.00 hod., spríjemní a spestrí vystúpenie speváckeho kvarteta Elegance.

Návrhy na udelenie Ceny mesta Michalovce môžu mestskému zastupiteľstvu predložiť poslanci mestského zastupiteľstva, primátor a mimovládne organizácie písomnou formou do 30. júna daného kalendárneho roka. Cenu primátora mesta Michalovce udeľuje v zmysle schváleného štatútu mesta Michalovce primátor jednotlivcom alebo kolektívom. Návrhy na udelenie tejto ceny predkladá aj mestská rada Michalovce, o jej udelení rozhoduje primátor mesta. Všetky tieto mestské ocenenia sa tradične odovzdávali na slávnostnom mestskom zastupiteľstve. Pre pandemické opatrenia v uplynulých dvoch rokoch však takéto podujatie nebolo možné zorganizovať, preto ceny za rok 2020 aj 2021 budú odovzdané až tento rok, spolu s oceneniami za rok 2022.Stane sa tak už tento piatok 30. septembra. Ceny odovzdá primátor Viliam Zahorčák. „Dovedna 30 výnimočných osobností a 7 nie menej úspešných kolektívov si na slávnostnom mestskom zastupiteľstve prevezme Cenu mesta, Cenu primátora či Čestné občianstvo za to, že svojou prácou a činnosťou prispievajú k šíreniu dobré¬ho mena nášho mesta nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí,“ píše sa v tlačovej správe.

Cena mesta Michalovce za rok 2020 bola udelená týmto jednotlivcom: MUDr. Benjamín Bančej, Ing. Ján Kerekeš, Jozef Kolesár a PaedDr. Ľudmila Lakomá-Krausová. Cena primátora mesta Michalovce za rok 2020 bola udelená týmto jednotlivcom a kolektívu: Anna Berdáková, Bc. Eva Lechmanová, Anna Kostovčíková, Mgr. Svetlana Kertisová, Darina Serugová a Slovenská únia sluchovo postihnutých.
Čestné občianstvo v roku 2021 bolo udelené doc. Mgr. Jozefovi Puškášovi, ArtD. Ceny mesta Michalovce za rok 2021 boli udelené štyri, dostali ju Mgr. Jozef Ihnacík, doc. ThDr. Michal Hospodár, Miestny odbor Matice slovenskej a Základná škola, Moskovská 1, Michalovce. 
Cena primátora za rok 2021 bola udelená týmto jednotlivcom: Mgr. Lucia Chocholáčková, Ing. Stanislav Janič, Ladislav Janošov,Ing. Tibor Mačuga, Magdaléna Mirossayová a MUDr. Imrich Rakovský.

Za rok 2022 budú Ceny mesta udelené na slávnostnom mestskom zastupiteľstve týmto jednotlivcom a kolektívom: 
PaedDr. Martin Molnár - Za výrazný prínos v kultúrnej, publicistickej a historickej činnosti o našom meste a Zemplíne a tiež za významnú propagáciu mesta a pri príležitosti životného jubilea.
Bc. Alena Niklasová - Za dlhoročnú prácu a prínos v oblasti umeleckého školstva a výtvarného umenia, za významný podiel na rozvoji školstva v Slovenskej republike z hľadiska výchovy a vzdelávania talentovaných žiakov a študentov. 
Pavol Regenda - Za výraznú reprezentáciu mesta Michalovce a Slovenska ako hráč extraligového klubu HK Dukla Ingema Michalovce, tiež ako člen slovenskej hokejovej reprezentácie naZimných olympijských  hrách v Pekingu v roku 2022 a na Majstrovstvách sveta  2022 v hokeji vo Fínsku. 
Teodor Šimonič, in memoriam - Za dlhoročnú, obetavú a oddanú prácu funkcionára MŠK Iuventa Michalovce, ktorý sa významne pričinil o rozvoj ženskej hádzanej. 
Základná škola, Komenského 1, Michalovce - Pri príležitosti 60. výročia vzniku školy.

Primátor mesta udelí Cenu primátora mesta Michalovce za rok 2022 týmto jednotlivcom a kolektívom: 
Ján Bumbera - Za  dlhoročnú pracovnú angažovanosť pri budovaní a riadení personálnych a riadiacich procesov mestského úradu a mesta Michalovce.
Divadlo pri fontáne - Pri príležitosti 10. výročia vzniku ochotníckeho divadla v Michalovciach a za výraznú reprezentáciu  neprofesionálneho divadelného umenia. 
RNDr. Mária Dományová – Za získanie Ceny Dionýza Ilkoviča 2021 za prácu s prírodovednými talentami a pri príležitosti storočnice Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, na ktorom pôsobila ako dlhoročná učiteľka. 
JUDr. Gabriel Dorič – Za významný podiel na rozvoji ženského hádzanárskeho klubu MŠK Iuventa Michalovce počas svojho trinásťročného pôsobenia vo funkcii prezidenta klubu. 
Bc. Emília Koribaničová – Pri príležitosti 40. výročia vzniku Materskej školy na Ul. J. Švermu 8, na ktorej pôsobila po celý svoj pracovný život najprv ako učiteľka, neskôr ako riaditeľka. 
Občianske združenie Močarany – Pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o Močaranoch a za aktívnu prácu Občianskeho združenia Močarany pri rozvoji kultúrno-spoločenského života na Močarianskej ulici.
Ing. Katarína Poláková – Za rozvoj školstva v meste Michalovce a v okrese Michalovce.
Milan Ruják – Za zisk titulu majster Európy v súborných cvičeniach KATA do 23 rokov spolu s Dominikou Kincelovou (cenu primátora dostala v roku 2016) a za reprezentáciu mesta Michalovce nielen na medzinárodných podujatiach. 
Ing. Zdenko Vasiľ – Za budovanie a rozvoj mesta Michalovce. 
ThLic. Tibor Závadský – Za rozvoj duchovného a kultúrneho života v meste Michalovce, ako aj v jeho časti na Močarianskej ulici, a pri príležitosti životného jubilea.
Folklórny súbor Svojina – Pri príležitosti 20. výročia činnosti súboru.

.



Uverejnené: 28.09.2022 15:20:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.