files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat na domovský štadión víťazne nevyšiel

Súboj štvrtého kola hokejovej Tipos Extraligy bol špecifickým pre obrancu HK Dukla Ingema Michalovce Martina Štajnocha. Skúsený tridsaťdvaročný bek, ktorý bol v minulosti stabilným členom obrany Slovana Bratislava, totiž odohral na štadióne Ondreja Nepelu prvý extraligový duel ako súper. Výsledkovo to nakoniec Michalovčanom nevyšlo. Po prehre 1:4 tak nebol pre prievidzského rodáka návrat víťazný a Michalovčania zaknihovali prvú tohtosezónnu prehru.

„Ako súper som hral na štadióne Ondrej Nepelu už predtým, v lige to ale bolo fakt prvýkrát,“ rozhovorila sa defenzívna opora michalovskej Dukly Ingema. „Bol to pre mňa špeciálny zápas. Škoda, že sme nezobrali nejaký bodík. Vstup do zápasu sme mali dobrý. Nevyťažili sme ale z neho žiadny gól. Slovanisti si počkali na prvú šancu, pekne to zahrali a zrazu to bolo 1:0 pre nich. Stále čakali na nejakú chybu. Prišli aj naše ďalšie, čo súper využil. Dali sme síce gól, ten už ale prišiel neskoro,“ pokračuje k nedeľňajšiemu zápasu v Bratislave Martin Štajnoch.

Michalovčania vo štvrtom kole zaknihovali prvú prehru v sezóne. Vstup do nej ale hodnotia pozitívne. „Určite by sme boli radi, keby nám niekto povedal, že po troch kolách budeme mať na svojom konte osem bodov. Všetci by sme to brali,“ reaguje na súčasný bodový zisk Martin Štajnoch, ktorý k štartu do sezóny dodáva. „Po náročnej príprave sme ani sami nevedeli, čo máme od toho čakať. Úvod nám určite pomohol. Osem bodov je super, liga ale bude nesmierne vyrovnaná. Musíme teda bodovať aj v ďalších dueloch.“  Práve na náročnosť súťaže upozorňuje Štajnoch aj v ďalších slovách. „Vyzerá to tak, že nielen pár mužstiev bude bojovať o prvú štvorku, ale takmer všetky budú bojovať o to, aby v play-off mali na úvod domáce prostredie. Boj o play-off bude veľmi ťažký a preto ako som spomenul, treba body zberať od začiatku,“ podotýka ešte k situácii v lige Štajnoch, ktorého s jeho spoluhráčmi tento týždeň čaká takisto dvojzápas. V piatok sa Zemplínčania predstavia v Nitre, v nedeľu o 16.30 hod. hostia v treťom východnom domácom derby po sebe Prešov. 

Bratislava, Salzburg, Norimberg, či Linz. To sú mesta, kde doteraz hrávala terajšia michalovská opora. Veľkomestá vymenil Štajnoch za síce metropolu, no „iba“ Zemplína. „Je to pre mňa rozhodne zmena,“ reaguje na našu otázku 32-ročný obranca a vzápätí dodáva. „Určite ale s tým nemám problém, že žijem v menšom meste. Cez sezónu je to len štadión a byt, čo je všade rovnaké. Dá sa na to zvyknúť.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.09.2022 09:51:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.