files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novou posilou Dukly Juraj Faith + VIDEO

 

Vedeniu HK Dukla sa podarilo získať významnú posilu. Káder zdecimovaný žltačkou totiž posilnil Juraj Faith.

 

 Tento tridsaťštyriročný center mal začať sezónu v Litvínove, čo sa mu nakoniec nepodarilo. Následne prestúpil do Zvolena, kde však po dohode skončil. Od druhej polovice októbra pôsobil dva mesiace v extraligovom MHC Mountfield Martin. Za MHC odohral 15 duelov s bilanciou 2 góly a 2 asistencie, predtým za Zvolen 16 zápasov so ziskom dvanástich kanadských bodov za 2 góly a 10 asistencií. Zhruba od polovice decembra bol po dohode s vedením Martina bez klubu. V Michalovciach sa teda stredný útočník opäť stretne so svojím otcom Jánom, ktorý je lodivodom Dukly.

 

Richard Mašlanka, športový riaditeľ Dukly : „Môžem potvrdiť, že Juraj Faith je oddnes hráčom Dukly. Dohodli sme sa s ním do konca tejto sezóny, no samozrejme v prípade lepšej ponuky mu nebudeme v odchode brániť.“

 

Presvedčil ho otec

 

Ako nastalo spojenie vy a Dukla ?

Po skončení môjho pôsobenia v Martine, som si po dohode s otcom sem prišiel zatrénovať, pretože rád by som si nechal niečo otvorené na play off. Keďže nastala tá situácia so žltačkou som sa rozhodol, že Dukle ako aj otcovi vypomôžem.

 

Na ako dlho ste sa s klubom dohodli ?

 

Zatiaľ je to mesačná dohoda, takže uvidíme, lebo ako hovorím, nechal som si niečo otvorené aj na play off, či na Slovensku alebo v zahraničí.

 

Bol váš otec prvým, kto vás oslovil ?

 

No samozrejme, on bol ten prvý, ktorý sa ma opýtal, či by to nebolo možne na jeden mesiac hrať za Duklu. Ja som to s radosťou prijal.

 

Čiže , hlavný argument, čo vás presvedčil, bol otec ?

 

Tak samozrejme, prijal som to preto, že je tu aj otec. To bol hlavný dôvod.

 

Dukla bola v priebehu sezóny v tabuľke na miestach, ktoré zaručovali play off. V súčasnosti však kvôli karanténe mierne klesla. Myslíte, že má šancu ešte na vyraďovacie boje ?

 

Tak uvidíme, treba sa do toho play off dostať, popravde ja som tabuľku ani nesledoval, takže ani neviem ako Michalovce v súčasnosti stoja.

 

Čo hovoríte na to, že môžete hrať iba sedem z dvanástich zápasov ?

 

Tí chlapci, ktorí ostali, budú mať naozaj čo robiť, pretože hrať v zápase dvanásti, či trinásti nie je vôbec jednoduché.

 

Vy ste už v Michalovciach pred 14 rokmi pôsobili, ako si na ten čas spomínate ?

 

Super, vtedy naozaj tu bola eufória. Myslím si, že rok alebo dva predtým, ako som tu bol na vojenčine sa tu hralo o postup do extraligy. Fantastickí diváci, veľa ľudí, takže sa teším v podstate. Mám informácie, že chodí dosť ľudí aj teraz, preto sa teším na michalovského diváka.

 

Vtedy tu trénoval tak ako teraz váš otec a vy ste tu spolu s Richardom Šechným rozbiehal kariéru Nebolo by od veci oprášiť vašu spoluprácu ?

 

Hovorili sme s Rišom na túto tému. Je dosť možné, že ako sme kariéru v Michalovciach začali, tak ju spolu skončíme. Všetko je otvorené, uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Nechajme sa prekvapiť.

 

Posledná otázka. Prišli ste do relatívne mladého kolektívu. Koho z hráčov Dukly poznáte ?

 

Z Michalovčanov asi iba Rada Regendu, ktorý tu hral vtedy ako ja. Ďalej poznám z pôsobenia v Poprade aj Paľa Segľu. To by bolo asi všetko.

 

Kto je Juraj Faith

 

Juraj Faith sa narodil 14. marca 1976 v Košiciach, kde aj s hokejom začínal. K tomuto športu ho priviedol jeho otec Ján v súčasnosti tréner HK Dukla. V sezóne 1995/1996 bol na vojenčine v Michalovciach a vo vtedajšej prvej lige bol jeden z najproduktívnejších hráčov, keď nazbieral 57 bodov za 27 gólov a 30 asistencií. Následne odišiel do francúzskeho HC Mulhouse kde bol jedným z najlepších hráčov ligy. V zahraničí ešte pôsobil v nemeckom Freiburgu. V sezóne 2004/2005 sa vrátil na Slovensko najprv do Popradu a potom aj do rodných Košíc, kde sa stal v sezóne 2008/2009 majstrom Slovenska. V tejto sezóne pôsobil vo Zvolene a Martine. V reprezentácii Slovenska odohral tri duely bez gólového zápisu.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 22.12.2010 19:39:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.