files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa po obrovskej dráme zdolal Dunajskú Stredu 20:19

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili vo štvrtom kole MOL ligy po obrovskej dráme nad HC DAC Dunajská Streda 20:19 a do tabuľky si tak pripísali druhé víťazstvo. V nadnárodnej súťaži Sloveniek a Češiek teraz prichádza reprezentačná pauza, po nej sa Michalovčanky v sobotu ôsmeho októbra predstavia v Olomouci.

V repríze národného finále z posledných dvoch rokoch, ako aj v súboji dvoch medailistov z MOL ligy taktiež v posledných dvoch rokoch, sa odohrala obrovská dráma. Veľa gólov v nej nepadlo a možno aj preto sa každému michalovskému gólu v druhom polčase diváci potešili skoro ako na futbale... Nakoniec ale Zemplínčanky dotiahli duel do víťazného konca a majú tak prvé tohtosezónne domáce víťazstvo. Poďme ale pekne po poriadku...

Úvod zápasu nezastihol oba tímy v ideálnej streleckej pohode. Hlavne Michalovčanky, ktoré nastúpili aj s uzdravenou kanonierkou Kompaniecovou, sa trápili v ofenzíve. V prvej desaťminútovke stratili niekoľko ľahkých lôpt, zahodili dve sedmičky, a tak nečudo, že na prvý gól čakali až do trinástej minúty. Strelila ho Kohučová, ktorá korigovala na 1:3 a možno sa aj riadila pokynmi trénera Petra Kostku, ktorý si krátko predtým zobral oddychový čas. Aj v ďalších minútach sa domáce hráčky trápili, čo hostky využili na vedenie 5:3 v dvadsiatej minúte. Michalovčanky ale korigovali dvoma rýchlymi gólmi a v 22. minúte po presnej strele Dvorščákovej bolo vyrovnané. Šnúru troch gólov v rade vzápätí zavŕšila Popovcová, ktorá tak dostala svoj tím prvýkrát do vedenia a k oddychovému času prinútila aj lavičku DAC. Po ňom strelila štvrtý gól Iuventy v rade Štefaníková, hostkám sa ale v poslednej minúte prvého dejstva podarilo vyrovnať na 9:9. Posledné slovo v prvom polčase patrilo Kompaniecovej, ktorá z pokutového hodu dostala svoj tím znova do vedenia (10:9).

Aj nástup do druhého polčasu vyšiel lepšie Dunajskej Strede. Tá sa šnúrou troch gólov okamžite dostala opäť do vedenia, a to držala v rukách veľmi dlho. Michalovčanky sa opäť trápili v koncovke, navyše ich brzdili aj časté vylúčenia (za prvých jedenásť minút tohto dejstva ich bolo štyri...). V 40. minúte dali hostky na rozdiel troch gólov (12:15) a michalovský tréner Peter Kostka opäť reagoval oddychovým časom. Ten jeho zverenkám z časti pomohol, keďže po ňom sa konečne dostali do hry aj v tomto dejstve. V 45. minúte síce prehrávali po góle Juhošovej 14:17, následne ale prišla dlhá dvanásťminútovka DAC bez gólu, čo Zemplínčanky využili na definitívne vzatie oprát zápasu do svojich rúk. V 51. minúte Wollingerová zrovnala na 17:17. Následne gól nepadol päť minút. Čakanie naň ukončila Kohučová, ktorá opäť poslala domáci tím do vedenia a ten ho už z rúk nepustil. Mohla za to aj brankárka Almediová, ktorá v druhom dejstve viackrát čarovala. Po jej chytenej sedmičke zvýšila Kompaniecová takisto zo sedmičky na 19:17. Hostkám sa síce podarilo znížiť na 19:18, aj 20:19, v obrovskej dráme ale Iuventa ubránila tesné víťazstvo a do tabuľky si tak pripísala cenné dva body.    

MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda 20:19 (10:9)
Pok. hody: 6/3 - 5/2. Vylúčené: 7 - 3. Rozhodovali: Zahradník a Budzák. Divákov: 320.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská - Dvorščáková 1, Štefaníková 4, Dmytrenková, Popovcová 3, Soskyda, heorghe, Kohučová 2, Borysevyčová, Wollingerová 3, Humelová, Kompaniecová 6/3, Klučková 1, Krivokapič.
HC DAC: Magera, Demeterová - Pénzeš 1, Kovács, Gajdóczi, De Silva, Juhošová 7, Mészaroš, Desortová, Némethová 1, Pastorková, Sári 2/2,E. Rajnohová 5, R. Bíziková 1, Eloová 2. 



Uverejnené: 24.09.2022 20:20:28
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.