files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Päťstý duel okorenený víťaznou asistenciou, Lapšanského gólová premiéra

Aj po piatkovom treťom kole Tipos Extraligy platí, že hokejisti HK Grotto Spišská Nová Ves stále nepoznajú recept na víťazstvo nad michalovskou Duklou Ingema. Trochou optimizmu pre nich môže byť fakt, že po piatku už neplatí úplná stopercentnosť Michalovčanov. Tí tentoraz zvíťazili po prvýkrát iba za dva body, keď Spišiakov zdolali 4:3 po predĺžení.  

Zemplínčania boli blízko dokonca aj k siedmemu víťazstvu v riadnom hracom čase. Ešte tri minúty pred koncom viedli 3:1, Kale Kerbashian bol ale proti. Najskôr 136 sekúnd pred koncom znížil a potom pätnásť sekúnd pred koncom v power-play dokonca zariadil kanadský útočník predĺženie. A v ňom boli Spišiaci blízko k prvému víťazstvu. Nevyužili ale presilovku a štyri sekundy pred koncom pridaného času ich za to potrestal sám vylúčený Martin Štajnoch. Spišiaci tak nevyhrali s Michalovcami ani siedmy extraligový duel a na výhru nad Zemplínčanmi čakajú už viac ako päť rokov... „Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Bolo to veľa o korčuľovaní. Samozrejme, strata bodu mrzí, je to pre nás stratený bod. Sú ale aj také zápasy. Dôležité bolo, že nás vyrovnávajúci gól nepoložil. Prežili sme ich presilovku a potom sme sa tlačili dopredu. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ rozhovoril sa michalovský útočník Jakub Suja. Ten sa piatkovým zápasom zaradil do elitného klubu „päťstovkárov“, keď v najvyššej súťaži odohral päťstý zápas. Pred týždňom sa do toho klubu dostal aj ďalší útočník Michaloviec Radovan Puliš, ktorý päťstý zápas okorenil dvoma gólmi. Suja v piatok zaznamenal „iba“ asistenciu, ktorá ale bola pri víťaznom góle. „Je pravdou, že „Pulo“ to nastavil veľmi vysoko. Ja som to až takto vysoko nedal, dôležité ale je, že sa vyhralo,“ pokračuje Jakub Suja.

Michalovčania tak vyhrali aj tretí zápas v sezóne. Po tretíkrát to mohlo byť 3:2, delilo ich od toho iba pätnásť sekúnd. „Náš vstup do sezóny musíme hodnotiť veľmi dobre. Máme osem bodov, s čím určite je spokojnosť. Všetky tri zápasy boli veľmi vyrovnané. Vyhrali sme ich iba o gól. Nič nemôžeme preceňovať. Teraz ideme v nedeľu na Slovan, kde to bude takisto ťažké. Pôjdeme do toho opäť skromne,“ dodáva Jakub Suja. Ligová premiére v michalovskom drese vyšla aj ďalšiemu útočníkovi Adamovi Lapšanskému Ten ju okorenil gólom, ktorým dával na začiatku druhej časti na 2:0. „Som spokojný hlavne s tým, že som sa na ľade cítil celkom fajn, hoci som na nejaký čas pre zranenie vypadol. Mrzí ma ale fakt, že to nebolo za tri body,“ poznamenal hneď na úvod svojho hodnotenia zápasu michalovský útočník. „Sami sme si bod stratili. V posledných minútach sme urobili dve zbytočné chyby, ktoré súper potrestal. Chvalabohu za predĺženia, že sme získali extra bod,“ pokračuje Adam Lapšanský. Aj jeho teší michalovský štart do sezóny. „Je to možno až nad naše predstavy. Musíme ale ísť ďalej, pretože nás čakajú ďalšie ťažké zápasy,“ reaguje Lapšanský.

Jeden z tých najťažších súperov čaká na Michalovčanov už v nedeľu. Bratislavský Slovan je doteraz jediným tímom, ktorý nestratil ani bod, keď v dvoch dueloch uspel na ľade Popradu a Banskej Bystrice. V nedeľu ho čaká domáca premiéra. „Čakám veľmi ťažký zápas, no verím, že získame aspoň ten bod, ktorý sme tu teraz stratili. Našou hrou môžeme na Slovane určite prekvapiť,“ dodáva na záver michalovský útočník.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.09.2022 14:16:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.