files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla aj do tretice víťazne. Spišiakov zdolala 4:3 po predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce dosiahli tretie tohtosezónne víťazstvo. V treťom kole Tipos Extraligy zdolali na svojom ľade HK Grotto Spišská Nová Ves 4:3 po predĺžení, hoci ešte tri minúty pred koncom viedli 3:1. O góly v sieti Spišiakov sa postarali Peter Bjalončík, Adam Lapšanský, Zach Osburne, v predĺžení rozhodol štyri sekundy pred koncom Martin Štajnoch. Zverenci trénera Toma Coolena sa najbližšie predstavia v nedeľu na ľade majstra HC Slovan Bratislava.

Michalovčania, v ktorých drese premiérovo nastúpil ruský bek Ivan Glazkov, si ešte pred úvodným buly uctili útočníka Jakuba Suju. Ten sa zaradil týmto zápasom do elitnej spoločnosti „päťstovkárov“. Lepšie mohli odštartovať Spišiaci, ktorí už po pätnástich sekundách získali presilovku po faule Štajnocha. Hostia sa ale v nej takisto dopustili faulu, a hralo sa štyria proti štyrom. Skoré vylúčenia spôsobili aj to, že sa zápas rozbiehal pomalšie. Michalovčania sa nepresadili ani v ďalšej presilovke a neskóroval ani ich kapitán Mihálik, ktorý nezasunul puk pod Melicherčíkové betóny. V pätnástej minúte už ale domáci viedli, keď zo skrumáže pretlačil puk do siete Peter Bjalončík. O dve minúty sa Michalovčania tešili opäť, hlavný arbiter sa ale upískol ešte skôr, ako preťal puk bránkovú čiaru a zákonite gól Puliša neuznal. Aj v druhej tretine pokračoval hokej hore – dole, tentoraz sa ale hralo dynamickejšie. Už v tretej minúte sa menilo skóre opäť. Prvý ligový štart za Michalovce premenil na gól Adam Lapšanský. Hostia sa mohli vrátiť do zápasu po faule Tomáša Vošvrdu, presilovku ale nevyužili. Potom sa však predsa z gólu radovali, keď sa presadil Verbeek. V ďalších minútach sa útoky striedali na oboch stranách. Domáci sa mohli ujať opäť dvojgólového vedenia, faul Hamráčka ale na gól nepotrestali a po skončení presilovky stopercentnú šancu nevyužil ani Dávid Buc, ktorý mieril len do bočnej siete.  Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v úvode tretej časti Zachovi Osburnemu, ktorý opäť dostal Zemplínčanov do dvojgólového vedenia. Michalovčania ho dlhý čas tretej časti držali vo svojich rukách, nakoniec ale tri body nezískali. Síce prestáli dve oslabenia, potom ale v ďalšej presilovke odmietli dať klinec do rakvy a to sa im nakoniec vypomstilo. Kale Kerbashian totiž zariadil dvoma gólmi predĺženia. Najskôr skóroval 136 sekúnd pred koncom a potom aj pätnásť. V predĺžení mohli dokonca hostia zavŕšiť obrat, keď bol vylúčený Martin Štajnoch. Presilovku ale nevyužili a sám Štajnoch ich za to štyri sekundy pred koncom potrestal. Víťazstvo tak ostalo v Michalovciach, hoci len za dva body...   

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves 4:3 po predĺžení (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 14. Bjalončík (Osburne, Bezúch), 23. Lapšanský (Bezúch, Štajnoch), 42. Osburne (Hammond), 65. Štajnoch (Suja) - 28. Verbeek (Vandas, Kerbashian), 58. Kerbashian (Podlipnik), 60. Kerbashian (Bortňák, Ališauskas).
Vylúčení: 5:5. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jobbágy, Rojík - Hajnik, Janiga. Divákov: 2106.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Glazkov, Štajnoch, Hammond, Osburne, Mihalik, Macejko - Buc, Suja, Puliš - Matúš Paločko, Winquist, Kristo - Lapšanský, Bjalončík, Bezúch - Chalupa, Galamboš, Žitný.
HK: Melicherčík - Romaňák, Ališauskas, Žiak, Ulander, Malina, Podlipnik, Šuty - Verbeek, Kerbashian, Vandas - Štrauch, Nellis, Tkáč - Majdan, Salituro, Giľák - Hamráček, Bortňák, I. Novák.



Uverejnené: 23.09.2022 21:08:35
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.