files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Puliš hneď na úvod s jubileom, najlepší strelec verí v góly aj v sezóne

Už v piatok prvým kolom odštartuje jubilejný tridsiaty ročník najvyššej hokejovej Tipos Extraligy. Po štvrtýkrát v rade bude členom slovenskej elity aj HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý bude mať opäť vyššie ambície. Prípravná fáza, v ktorej Michalovčania vyhrali sedem z ôsmich zápasov ukázala, že to nemusia byť iba slová do vetra. Dukla sa prezentovala ofenzívnym štýlom, ktorý by mal lákať divákov na tribúnu. Už prvé zápasy napovedia veľmi veľa. Michalovčania v piatok privítajú v repríze lanskej štvrťfinálovej série Košice a východoslovenské derby zrejme bude patriť medzi ozdoby prvého extraligového kola.

Kapitán verí v úspešnú sezónu

Tretiu sezónu v rade bude kapitánom tímu Vladimír Mihálik. Vysoký obranca so skúsenosťami z NHL a KHL sa upísal Zemplínčanov po tretíkrát v rade a opäť by mal patriť medzi tých bekov, na ktorých sa budú tréneri spoliehať. „Určite naše ambície môžu byť aj najvyššie. Mužstvo je postavené tak, aby bolo úspešné. Určite nechceme hrať na nejakých posledných miestach, chceme hrať hore a mať pohodu. Hneď v úvode máme ťažkých súperov. Máme doma Košice, cestujeme do posilnenej Bystrice, čiže hneď tieto zápasy môžu veľa napovedať. Čo sa ale pozerám na zloženie kádrov, v lige slabé mužstvo nebude,“ reaguje na našu otázku o cieľoch a ambíciách do sezóny staronový michalovský kapitán, ktorého sme sa spýtali aj na štart do súťaže. V Michalovciach sa počas leta udiali zmeny na všetkých frontoch. Menil sa prezident klubu, manažér, aj káder. Navyše, leto ukázalo, že sa môže zmeniť aj štýl, akým sa Dukla bude prezentovať. Zatiaľ, čo za Tomeka Valtonena sa Michalovčania presadzovali precíznou defenzívou, za trénera Toma Coolena to bolo v príprave poriadne ofenzíve. „Určite s tým ja osobne problém nemám. Ofenzíva je jedna vec, my sa ale musíme zlepšiť aj v defenzíve. Čo sa týka prípravy, nemali sme síce ani jedno slovenské mužstvo, no hrali sme proti kvalitným tímom. Príprava bola výsledkovo kvalitná a na tom sa musíme viesť aj v lige,“ dodal Vladimír Mihálik.  

Najlepší strelec v príprave si verí aj v sezóne

Michalovčanom to v príprave „pálilo“. V ôsmich zápasoch strelili 36 gólov. Darilo sa americkému útočníkovi Dannymu Kristovi, ktorý strelil sedem gólov. Od neho sa ale góly čakajú. Už väčším prekvapením je Matúš Paločko, ktorý strelil dokonca o dva góly viac. „Aj pre mňa osobne je to prekvapením, ako sa mi v príprave darilo. Od začiatku tu pre mňa všetko zapadlo ako malo. Myslím, že som sa dostal na správne miesto. Je to aj o šťastí, no to patrí aj pripravenému. Je to vo všetkom, či už prostredím, trénermi, spoluhráčmi v päťke. Skrátka, všetko zapadlo tak ako malo,“ hovorí 31-ročný rodák z Popradu, ktorý verí, že mu to bude padať aj v sezóne. „Verím, že pôjdeme naplno od samého úvodu. Som o tom presvedčený, že v piatok nám pomôžu aj diváci. Aj týmto by som ich chcel na zápas pozvať. Verím, že ich bude čo najviac a spolu začneme víťazstvom.“

Prvý zápas jubilejným päťstým

Prípravné zápasy ukázali, že po sezónach ovplyvňovaných koronavírusom môže byť šiestym michalovským hráčom aj divák. „Posledný zápas s Budapešťou bola atmosféra na štadióne výborná a ja sa už neviem dočkať ligových zápasov,“ rozhovorila sa jedna z najvýraznejších posíl Dukly, útočník Radovan Pulis, ktorý bol naposledy kapitánom Zvolena. „Každé mužstvo má ciele najvyššia a my urobíme všetko preto, aby sme tie naše ciele naplnili. Pôjdeme od zápasu k zápasu a urobíme všetko preto, aby sa vyhrávali hneď od začiatku,“ pokračuje Radovan Puliš. Ten sa hneď v prvom zápase za Michalovce dočká vzácneho jubilea. Doteraz má v Extralige odohraných 499 duelov a piatkový s Košicami tak bude pre neho jubilejným päťstým. „Je to taká zaujímavosť, že môj prvý duel v Michalovciach bude aj mojim jubilejným v Extralige. Čo sa týka prekvapenia od klubu, neriešim to a nechám sa prekvapiť,“ podotýka michalovský útočník, ktorý aj v tejto sezóne bude nastupovať na prilbe s netradičným „košíkom“. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.09.2022 20:50:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.