files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bratislavský koniec ho zavial po trinástich rokoch domov

Definitívny koniec tímu HC iClinic Bratislava Capitals, ktorý mal opäť účinkovať v nadnárodnej ICEHL, urobil škrt cez rozpočet viacerým už zmluvne zaviazaným hráčom klubu. Jedným z nich bol aj obranca Samuel Fereta. Dvadsaťtriročný odchovanec humenského hokeja rázom ostal bez klubu a pomoc mu poskytol materský HC 19, s ktorým začal trénovať. Fereta už dokonca odohral aj dva prípravné zápasy a vylúčené nie je ani jeho pokračovanie u jediného tímu z východu Slovenska v Tipos Slovenskej hokejovej lige (SHL).

Bratislavský klub mal už podpísaný takmer celý káder. Hráči sa o jeho konci dozvedeli na poslednú chvíľu v čase, keď už boli ostatné družstvá na ľade a kádre mali kompletné. „Čo sa týka mňa, v piatok sme mali začať spoločnú prípravu a o konci som sa dozvedel vo štvrtok večer. Nájsť si klub za pol dňa, v situácii, keď má takmer každý komplet káder, je veľmi ťažké. Keď som chcel pokračovať v kariére, čo som aj chcel, musel sa zariadiť inak. Rozhodol som sa prijať humenskú ponuku. Aktuálne trénujem s tímom a uvidíme, čo bude ďalej,“ poznamenal obranca, ktorý sa v najvyššej Extralige krúti už päť sezón. „Za Humenné som hral naposledy, keď som mal desať rokov, teda pred trinástimi rokmi,“ smeje sa Samuel Fereta.

Odchovanec humenského hokeja odohral za HC 19 aj obidva minulotýždňové zápasy s poľským Nowym Targom a Košice (3:5 a 2:4). V oboch ho bolo na ľade vidno a hlavne druhý s oceliarmi si poriadne užil. „Košice často do Humenného neprichádzajú. Tentoraz to bolo tuším po devätnástich rokoch. Zápas bol typický prípravný. Súper viedol už 4:0, sme však všetci radi, že sa nám to dvoma gólmi podarilo zdramatizovať,“ podotýka Samuel Fereta, ktorý svojou záverečnou odpoveďou príliš humenského fanúšika nepotešil. Jeho návrat je totiž nateraz predčasný... „Ako som naznačil v predošlej odpovedi, uvidíme. Momentálne riešim jednu ponuku. Dokedy to nie je uzavreté, nechcem nič prezrádzať,“ dodal na záver 23-ročný bek.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.08.2022 12:13:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.