files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ofenzívna michalovská Dukla sa vezie na víťaznej vlne

Na víťaznej sa v príprave naďalej vezú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce.  Zverenci trénera Toma Coolena ťahajú v príprave sériu štyroch víťazstiev. Tento týždeň si dvakrát poradili s poľskou Cracoviou Krakow. Víťaza ostatného ročníka Kontinentálneho pohára a účastníka novej edície Ligy majstrov zdolali najskôr doma 6:2 a vo štvrtok aj u súpera, kde zvíťazili 4:1. Michalovčania tak nadviazali na víťazstvá nad maďarskými MAC Budapešť (6:2) a Ferencvaroš Budapešť (6:5) a v prípravnej fáze sú nateraz neporazení.

„Máme za sebou tri týždne prípravy, s ktorými sme spokojní. Spokojnosť je hlavne s prístupom hráčov. Pristupujú k tomu zodpovedne. Každý z nich si je vedomý, o čo ide. Všetci vieme, že nás čaká ťažká sezóna. Liga bude zrejme opäť vyrovnaná a preto treba ku každému zápasu pristúpiť naplno,“ poznamenal asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce Dušan Devečka.

Nečakaný najlepší strelec

Tak ako tréner Tom Coolen sľúbil, jeho zverenci sa prezentujú ofenzívnym poňatím hry. Ako je známe, v predošlých dvoch sezónach Michalovčania prichádzali k víťazstvám hlavne pevnou defenzívou, ktorá ale viackrát fanúšikom klala oči. Zvyknutí totiž boli na ofenzívnu hru, ktorú toto mužstvo od začiatku prípravy produkuje.  „Je to štýl, ktorý tréner Coolen chce vštiepiť všetkým hráčom. Ide mu o ofenzívne poňatie hry. Vyplýva to všetko z korčuľovania. Útok je super, teraz musíme popracovať aj na defenzíve, aby sme dostávali čo najmenej gólov.  V zápasoch zatiaľ máme problémy s tým, že po útokoch sa nedokážeme hneď nastaviť na bránenie. Silní súperi to využijú,“ zdôraznil Devečka, ktorého teší aj 22 strelených gólov v štyroch zápasoch. „Predovšetkým sme radi, že nám idú presilovky. Hlavne preto je tých gólov tak veľa. Toľko gólov súvisí s útočným poňatím hry, ktorý chceme aplikovať aj naďalej.“

Najlepším strelcom v príprave sú zatiaľ štvorgólový Američan Danny Kristo a šesťgólový Matúš Paločko. Zatiaľ, čo od amerického legionára sa góly čakajú, Paločko je obrovským prekvapením prípravy. „Musíme povedať, že aj pre mňa je Matúš prekvapením. Určite som za neho rád a prajem mu, nech mu to vydrží čo najďalej. Všetci budeme radi, keď sa pridajú aj ostatní hráči. Jeho produktivita vyplýva z toho, že robí presne to, čo od neho chce tréner. Pohybuje sa v tých miestach, odkiaľ padajú góly. Rady trénera Coolena si zobral k srdcu a očividne mu to sadlo. Matúš je veľmi dobrý korčuliar, takých ale v tíme máme viac,“ chváli ofenzívnu hru svojho tímu Dušan Devečka.

Výjazd do zahraničia

Súbojom v Krakowe odštartovali Michalovčania sériu štyroch prípravných duelov u súperov. Budúci týždeň ich v utorok čaká vo Frýdku Místku rezerva českého majstra z Třinca a hneď na to v stredu sa predstavia v poľskom Jastrzebie. „Pozreli sme si zápas Frýdku Místku, ktorý ukázal, že ide o veľmi kvalitného súpera. Je to mladé mužstvo s veľmi dobrými korčuliarmi. Očakávam veľmi dobrú previerku a to isté aj o deň neskôr v Poľsku,“ zdôrazňuje Dušan Devečka. Prípravná fáza je aj od skladania kádra a hľadanie optimálnej zostavy. Aj keď Michalovčania deklarovali, že ich káder je kompletný, stále sa obzerajú na trhu, či nevyskočí nejaký zaujímavý hráč. „Hovorí sa, nikdy nehovor nikdy! Káder nikdy nie je uzavretý definitívne. Robíme s tým, čo máme. Zatiaľ sme s chlapcami spokojní a chceme, aby takto pracovali aj naďalej. Musí byť ale vytvorené aj konkurenčné prostredie, aby sa nik neuspokojil. Zatiaľ je to tak, ako má byť a ako si predstavujeme,“ dodáva michalovský asistent.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.08.2022 16:32:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.