files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po futbalovom sviatku spokojnosť na oboch stranách. Favorit postúpil, domáci si ho užili

Zápasy Slovnaft Cupu sľubujú v prvých kolách aj viaceré futbalové sviatky, keď tímy z nižších súťaží privítajú tých najlepších. Jeden zo sviatkov sa uskutočnil v stredu v Nacinej Vsi, kde v rámci druhého kola privítal tunajší účastník VI. ligy Zemplín druholigový FC Košice. Duel, ktorý si pozrelo vyše päťsto divákov, mal všetko, čo takého zápasy mať majú. Prevahu favorita, postup favorita, no nakoniec aj úsmevy na perách hostiteľa. Košičania po výhre 4:1 splnili to, na čo si do Nacinej Vsi prišli, domáci si zase futbalový sviatok užili.

V prvom polčase sa hra odvíjala predovšetkým pred bránou domáceho tímu. Košičania otvárali obranu a v 25. minúte sa im podarilo streliť dôležitý prvý gól, ktorý zaznamenal Samuel Magda. To už nebol na ihrisku domáci hrajúci tréner Peter Kokočák, ktorý bol kvôli zraneniu striedaný dvanásť minút pred tým. „Klamal by som, keby som povedal, že ma to nemrzí. Na tento zápas som sa veľmi tešil, sami vidíte, ako to dopadlo,“ povedal po stretnutí Kokočák. Jeho zverenci do polčasu inkasovali ešte dvakrát, v druhom už iba raz a keď gól strelil aj Radoslav Basara, Nacinčanov tešil fakt, že druhé dejstvo skončilo remízou. „Samozrejme, nám bolo jasné, že za normálnych okolností musia vyhrať Košice. Osobne som rád, že chlapci išli na hranicu svojich možností a tento zápas, ktorý bol ako za odmenu, si užili. Teraz nás čakajú iné povinnosti. Viacerí ideme na druhý deň do práce, na niektorých onedlho čakajú školské povinnosti. Sme radi, že sme si takýto zápas mohli zahrať a teraz sa už musíme sústrediť na našu ligu a zápasy v nej,“ pokračuje Peter Kokočák.

Zápas si užil aj stredopoliar domáceho tímu Daniel Sopata. Zaujímavosťou je, že v civilnom zamestnaní je mužský barber a jeho služby v Košiciach využívajú aj viacerí hráči FC na čele s trénerom Ondrejom Dudom. „Aj som mu povedal, že keď to bude 10:0, tak nech sa mi aspoň dva týždne neukazuje na oči,“ smeje sa stredopoliar ŠK, pre ktorého to bol taktiež zápasový sviatok. „V seniorskom futbale som proti lepšiemu tímu ešte nehral. V mládeži som si ale zahral proti Barcelone, či Realu Madrid, Košice tak nie sú najslávnejším klubom, proti ktorému som hral,“ pokračuje v úsmevnom tóne bývalý mládežnícky hráč MFK Zemplín Michalovce, ktorý si proti španielskym veľkoklubom zahral na mládežníckom turnaji Michalovce Cup. „Síce sme sa nabehali asi viac, ako v bežnom ligovom zápase, no bolo to super. Pre Nacinú Ves to bol futbalový sviatok a bola to aj odmena pre tých ľudí, ktorí sa starajú o tunajší klub,“ povedal na margo zápasu Daniel Sopata.

Spokojný domov odchádzal aj košický kormidelník Anton Šoltis. Bývalý lodivod Michaloviec priviedol do Nacinej Vsi kombinovanú zostavu, ktorá si nakoniec vybojovala postup do tretieho kola. „Povinnosť nám velila postúpiť. Cítili sme sa tu veľmi dobre, ľudia nás tu výborne privítali. Nakoniec sa nám podarilo splniť pozíciu favorita a sme spokojní,“ uviedol po zápase Anton Šoltis, ktorý na pôde šiestoligistu postavil hlavne hráčov, čo v ligových zápasoch hrávajú menej. „Od toho takéto zápasy sú. Potrebovali sme vidieť aj iných hráčov na ihrisku. Zápas ukázal, že stále majú rezervy, či je to premieňanie šancí, alebo ďalšie veci. V druhom polčase už prišlo z našej strany uspokojenie. Cieľ sme ale splnili, tak sme spokojní,“ dodal na záver Anton Šoltis.

 

ŠK Naciná Ves - FC Košice 1:4 (0:3)
Góly: 77. Basara - 25. Magda, 33. Gladiš, 42. Volenský, 74. Volenský.
Žltá karta: 80.Mir. Marcin (Naciná Ves).
Rozhodovali: Micheľ - Špivák, Mihalík.
Divákov: 520.
ŠK: Kopás - Basara, Pavúk, Struňak, Kokočák (13. Kakara), Sopata, Mir. Marcin, Voroňák, R. Bača, Kostovčík (60. E. Bača), Baraník.
FC: Valach - Majdan (46. Gallovič), Turčák (46. Smieško), Gáll (64. Segeda), Jakúbek (46. Jakubko), Golikov, Magda, Voleský, Martinez (64. Sagna), Tišťan, Gladiš. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.08.2022 09:27:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.