files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kvalitné previerky v Maďarsku v tesný neprospech Iuventy

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce odohrali minulý týždeň svoj tretí turnaj v rámci prípravy na novú sezónu. Čo sa týka zápasov, zrejme bol najťažším pre aktuálneho slovenského majstra, ktorého preverili tri tímy z najsilnejšej ligy v Európe – maďarskej ligy. Na turnaji v Kisvárde čelili postupne domácemu KKC, lanskému bronzovému medailistovi DVSC Debrecen a ďalšiemu stabilného účastníkovi ligy Szombathelyi KKA.

Zverenky trénera Petra Kostku síce vo všetkých troch dueloch ťahali za kratší koniec, ich tréner ale nebol sklamaný. Po prehrách 25:31 s Kisvárdou, 22:24 s vlani bronzovým tímom maďarskej ligy Debrecínom a 23:26 so Szombathelyi dokonca vyslovil aj miernu spokojnosť. „Musím povedať, že minulý týždeň sme v Maďarsku absolvovali najťažší turnaj a preverili nás najsilnejší súperi v príprave. Potvrdilo sa, že maďarská liga je jedna z najsilnejších a takisto aj to, že Kisvárda a Debrecín zrejme budú atakovať jej prvú päťku. Bolo to vidno nielen, čo sa týka kvality hráčok, ale aj kvantity a kvality kádra. Tréneri dokázali na jeden post rotovať viac hráčok a nestratiť kvalitu. My sme takýto luxus nemali a aj preto prišli tesné prehry,“ rozhovoril sa tréner „iuvenťáčok“ Peter Kostka.

"Čo sa týka zápasov s Kisvárdou a Debrecenom, podali sme dobré výkony, s ktorými som bol spokojný. Ukázali sme smer, akým sa chceme uberať, ale súčasne sa ukázali aj úskalia nášho úzkeho kádra. Keď rotujeme menej hráčok, v prípade, že hráme tri zápasy za tri dni, tak to je aj na úkor kvality. V oboch zápasoch sme vynikajúco bránili, čo ocenili aj tréneri súperov. Tešil som sa z toho, ako sa na dievčatá „lepia“ naše taktické tréningy zamerané na defenzívu. Veľká škoda, že zápas s Kisvárdou nevyšiel našim brankárkam. Keby zachytali štandard, možno by sme aj vyhrali. Proti Debrecenu sme odohrali doteraz najlepší zápas prípravy. Boli sme vyrovnaným súperom vlani tretiemu tímu maďarskej ligy, dokonca sme aj viackrát viedli. V tomto zápase zase brankárky chytali parádne. Rozhodlo pár detailov pre maďarský tím. V treťom zápase som sa už rozhodol dať šancu aj hráčkam, ktoré hrali menej, čo sa prejavilo na výsledku. Prehrávali sme aj o dvanásť gólov, po prestriedaní sme sa ale chytili a dokonca sme siahali na víťazstvo. Aj tento duel mi veľa ukázal. Najmä charakter hráčok, ktoré na kritiku reagovali tou najlepšou odpoveďou, zlepšeným a koncentrovaným výkonom, ktorým skoro dokázali otočiť výsledok. Tento fakt si veľmi cením a zaujíma ma viac, ako tri prehry proti kvalitným súperom. Ideme správnym smerom,“ pokračuje Peter Kostka.

Vo štvrtok generálka v Jaroslawe

Michalovčanky nateraz odohrali v príprave jedenásť duelov, v ktorých šesťkrát vyhrali a päťkrát ťahali za kratší koniec. Už teraz môžeme povedať, že v príprave budú mať buď pozitívnu, alebo vyrovnanú bilanciu. Odohrajú v nej totiž už iba jeden duel, konkrétne tento štvrtok na pôde vlani štvrtého tímu poľskej Superligy Eurobud JKS Jaroslaw. Ten zdolali pred dvoma týždňami na domácom turnaji 30:26, tentoraz ale už budú Poľky v kompletnom zložení. „Bude to asi najlepší súper, akého sme si mohli priať na generálku. Majú najlepšieho pivota, akému sme v príprave čelili. Práve s tým sme mali vo vzájomnom zápase najviac problémom. Pre prípravu je skvelé, že dokážu hrať s viacerými systémami. Točia obranu z nula – šesť na vysunutú. Ich tréner má viacero útočných konceptov, ktoré strieda. Keď si na nejaký zvyknete, príde ďalší. Proti takýmto súperom sa v príprave hrá dobre, pretože vás preveria vo všetkom. Čaká nás ťažký zápas, pôjdeme tam však s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok,“ dodal tréner, ktorý svojim hráčkam počas posledného víkendu pred štartom súťaže chce dať voľno. Následne sa od pondelka začnú Michalovčanky pripravovať na prvé kolo MOL ligy, ktoré odohrajú v sobotu tretieho septembra v Prahe proti Slavii.

Výsledky Iuventy na turnaji v Kisvárde
Kisvárda Master Good SE – MŠK Iuventa Michalovce 31:25 (17:15)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská- Gheorghe 1, Humel 5, Klučková 5/3, Štefaniková 2, Dmytrenková, Popovcová 3, Kohučová 1, Wollingerová 3, Paizzinho 2, Borysevyčová, Kompaniecová 1, Dvorščáková 1, Krivokapič 1.

MŠK Iuventa Michalovce – DVSC Schaeffer Debrecen 22:24 (10:12)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Gheorghe 1, Humel 5, Klučková 3, Štefaniková, Dmytrenková, Popovcová 1, Kohučová, Wollingerová 6, Paizzinho 2, Borysevyčová, Kompaniecová 3, Krivokapič, Dvorščáková.

MŠK Iuventa Michalovce – Szombathelyi KKA 23:26 (7:15)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Gheorghe 1, Humel 3, Klučková 5, Štefaniková 2, Dmytrenková, Popovcová 2, Kohučová 1, Wollingerová, Paizzinho 3, Borysevyčová, Kompaniecová 2, Krivokapič 2, Dvorščáková 2.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.08.2022 14:12:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.