files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Napraviť si pošramotené meno

Futbalisti MFK Zemplín utrpeli minulú nedeľu prvú domácu porážku v sezóne, keď v rámci piateho kola podľahli Spartaku Trnavu až veľmi hladko 0:4. Je to mimochodom ich najvyššia domáca porážka vo Fortuna lige.  Na vysokú prehru ale musia zverenci trénera Norberta Hrnčára rýchlo zabudnúť. V priebehu týždňa ich totiž čakajú až tri zápasy, ktoré výrazne napovedia o úspešnosti v sezóne. Už v sobotu doma od 18.00 hod. privítajú nováčika súťaže MFK Skalica a keď chcú naďalej bojovať o miesto v prvej šestke, po troch prehrách v rade už potrebujú nutne zabodovať a najlepšie naplno.

Michalovčania nezačali novú sezónu najhoršie. V prvom kole zdolali Banskú Bystricu 2:0 a bodovali aj v druhom, keď v Poprade remizovali s Liptovským Mikulášom 1:1. Potom ale prišli tri prehry v rade, ktoré ich zosunuli na súčasné deviate miesto. Najviac určite zabolela domáca porážka so Spartakom Trnava. „Prehra nás veľmi mrzela. Mrzela hlavne z toho pohľadu, že prišla doma. Inkasovali sme góly po našich chybách. Keď chceme byť úspešní, tých sa v ďalších zápasoch musíme vyvarovať. Bola to síce ťažká prehra, musíme ju ale hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú,“ poznamenal michalovský záložník a súčasne aj reprezentant do 21 rokov Tibor Slebodník, ktorý je v Michalovciach na hosťovaní zo Žiliny.  

Zemplínčania síce okrem piateho kola skórovali v každom jednom dovtedajšom, problémom je však aj ich ofenzíva. Trápia sa hlavne v zakončení. „Je to pravda. Aj proti Trnave sme mali nejaké šance. Neboli to stopercentné príležitosti, no lepšie mužstvá dokážu skórovať aj z tých. My sa jednoducho musíme viac tlačiť dopredu a do koncovky, a takisto sa zlepšiť v efektivite,“ uviedol Slebodník jednoduchý recept na to, ako by mohli Michalovčania skórovať častejšie. Čiperný stredopoliar nevylúči, že po Trnave v šatni padli aj ostrejšie slová, ktoré ale môžu priniesť efekt. „Na to by sme sa spoliehať nemali. My jednoducho musíme zabrať. Padli aj ostrejšie slová. Je to ale normálne, po takomto zápase aj padnúť musia. Už to nezmeníme a ako som povedal, prehru musíme hodiť za hlavu. Musíme zlepšiť pohyb a viac sa tlačiť do zakončenia,“ pokračuje Tibor Slebodník. Najbližší súper Michalovčanov je síce nováčikom najvyššej súťaže, no ako nováčik sa vôbec neukazuje. MFK získal o jeden bod viac ako Michalovčania, keď dokázal doma zdolať Trenčín (2:0) a remizovať v Zlatých Moravciach (2:2) a doma s Podbrezovou (1:1). „Ja som proti ním hrával aj v druhej lige v drese rezervy Žiliny. Je to nepríjemný súper. Skalica je síce nováčikom súťaže, no vo svojom rade má veľa skúsených hráčov. Určite ich netreba podceňovať. Aj v druhej lige ukazovali, že patria vyššie a to ukazujú aj v prvých kolách,“ uzatvoril debatu Tibor Slebodník.   

PETER BRENDZA (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 18.08.2022 16:52:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.