files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí hokejisti testovali svoju výkonnosť v Nemocnici AGEL Košice-Šaca

Začiatkom týždňa absolvovali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v Nemocnici AGEL Košice-Šaca zdravotnú prehliadku a diagnostické vyšetrenia. Zdravie a výkonnosťprofesionálnych športovcov testovali pred začiatkom extraligovej sezóny lekári z ambulancie športového lekárstva.

Extraligoví hokejisti z Michaloviec sa zúčastnili funkčnej diagnostiky pozostávajúcej z lekárskeho, spiroergometického záťažového vyšetrenia a celotelovej analýzy prístrojom InBody za účelom zhodnotenia zdravotného a výkonnostného stavu hráčov. „Hokejisti z klubu HK Dukla Ingema Michalovce, s ktorým dlhodobo spolupracujeme, u nás v rámci predsezónnej prípravy absolvovali pravidelnú funkčnú diagnostiku zameranú na celkový zdravotný stav a kondíciu. Jedným z motívov diagnostikovania je aj zefektívnenie a individualizácia tréningového procesu športovcov,“ uviedol MUDr. Michal Fečík, lekár z Ambulancie športového lekárstva Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

„V posledných rokoch na začiatku každej sezóny testujeme hráčov, aby sme zistili ich fyzickú pripravenosť a zdravotný stav. Snažíme sa tak vyhnúť zdravotným komplikáciám počas sezóny a uistiť sa, že hráči sú spôsobilí na podávanie výkonov pri zvýšenej záťaži,“ vyjadril sa športový manažér HK Dukla Ingema Michalovce Marek Mašlonka. „Výsledky testov nám poskytujú informácie, s ktorými môžeme ďalej pracovať a vieme, čo je potrebné zlepšiť. V minulosti sa vďaka nim podarilo odhaliť zdravotné problémy hráča, o ktorých ani sám nevedel, čím sme predišli ďalším komplikáciám,“ vyjadruje svoju spokojnosť so zdravotníckym zariadením manažér. „Hráči si vždy pochvaľovali výbornú komunikáciu a profesionalitu personálu, preto by sme sa chceli Nemocnici AGEL Košice-Šaca poďakovať za výbornú spoluprácu s našim klubom,“ hovorí Marek Mašlonka, podľa ktorého po úspešnom pretestovaní celého družstva bude do polovice septembra prebiehať následná príprava tímu na ďalší ročník Tipos Extraligy. 



Uverejnené: 11.08.2022 18:18:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.