files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pohárový šok: Naciná Ves vyliala zo Slovnaft Cupu Pavlovce nad Uhom

Obrovským prekvapením sa skončil súboj prvého kola Slovnaft Cupu medzi regionálnymi rivalmi ŠK Naciná Ves a OŠK Pavlovce nad Uhom. Účastník VI. ligy Zemplín zdolal na svojej pôde tím IV. ligy Východ 2:0 a v druhom kole tak dostane možnosť vyzvať druholigový FC Košice.

Favorita načal už v piatej minúte René Bača. Keď po pol hodine hry trafil po rohovom kope hlavou presne aj Miroslav Marcin, favorit začal strácať pôdu pod nohami. Pavlovčanmi si síce v druhom dejstve vypracovali tlak, ten bol ale platonický a profesorsky hrajúci hostia sa dokonca nedostali ani do jednej čistej gólovej šanci. Po záverečnom hvizde rozhodcu Jána Mana tak prepukla v Nacinej Vsi obrovská radosť. „My sme mali pred zápasom dve veľké motivácie. Prvou bola zdolať Pavlovce nad Uhom a druhou privítať Košice. Také mužstvo, ako je FC ešte v tejto obci nehralo a my sme veľmi chceli, aby sa to teraz zmenilo. Siahli sme si na dno síl a po fantastickom výkone sme zdolali favorita,“ poznamenal kapitán ŠK Naciná Ves a bývalý hráč MFK Zemplín Michalovce Peter Kokočák.

„Vedeli sme o ohromnej sile Pavloviec, ale aj o tom, že nemajú najlepšie obdobie. Vedel som, že tam bol nejaký tréningový deficit. My sme trénovali trikrát do týždňa, čo sa asi aj prejavilo. Do zápasu sme išli s tým, že budeme organizovaní a s tým, že budeme čakať na ponúknutú šancu. Taká prišla hneď v úvode a hneď sme ju aj využili. Veril som, že keď podáme kvalitný výkon, tak máme šancu vyhrať,“ pokračuje Peter Kokočák. Ten nám na otázku, či FC Košice trafí do Nacinej Vsi odpovedať nevedel. „To neviem, ale snáď si to dajú do google mapy a nájdu nás,“ smeje sa kapitán ŠK Naciná Ves, ktorý sa už teší na futbalový sviatok v tejto malej obci. „Bude to pre nás všetkých, pre hráčov, funkcionárov a všetkých obyvateľov obce futbalový sviatok. O výsledok už nepôjde. Pôjde o to užiť si ho.“  

 

Naproti Nacinej Vsi v tíme účastníka IV. ligy Vchod zavládlo obrovské sklamanie. „Keď už zápas s FC Košice nebol pre niektorých motiváciou podať aspoň ten výkon, na aký mám, tak nech hodí kopačky do koša... V našom tíme vybehlo na ihrisko jedenásť podpriemerných hráčov, ktorí nepodali výkon ani na tridsať percent svojich možností. Ani by som nepovedal, že to bolo nejaké podcenenie. Je to kvalitou nás. Možno máme na úvod súťaže nabitý program. Nie je nás veľa a tým pádom to nezvládame kondične. Je u nás slabý tréningový proces, pretože sa nevieme zísť vo väčšom počte a futbal vám to vráti,“ poznamenal po stretnutí kapitán OŠK Pavlovce nad Uhom Jaroslav Dargaj. Ten netajil obrovské sklamanie. „Pre mňa osobne je to vo futbale najväčšie sklamanie v kariére,“ odvetil taktiež bývalý hráč MFK Zemplín a v súčasnosti jeden z mládežníckych trénerov.

ŠK Naciná Ves – OŠK Pavlovce nad Uhom 2:0 (2:0)
Góly: 5. Bača, 30. M. Marcin.
Žlté karty: 65. Sopata - 37. M. Gomboš.
ŠK: Kopás - Ľoch, Basara, Pavúk, Struňak, Kokočák, Sopata, M. Marcin, Voroňák, Bača (88. Baraník), Pavelko.
OŠK: Myroslav Liutnianskij (46. Sekáč) - Lelovič, Loffay, Dargaj, M. Gomboš, Jarábek, E. Varga, Sočuvka (46. Maksim Liutnianskij), Marciník, Slinčák (42. Baňas), Masnica.

.



Uverejnené: 10.08.2022 21:11:52
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.