files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lublin ukázal pozitíva i negatíva, Iuventu čaká cez víkend domáci turnaj

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú za sebou už päť prípravných duelov. Bilanciu v nich majú mierne pozitívnu, keď trikrát vyhrali, no otázniky rozhodne vyvolávajú dve desaťgólové prehry s poľským vicemajstrom MKS FunFloor Perla Lublin. Zlepšenú formu budú môcť Michalovčanky ukázať nasledujúci víkend aj svojim fanúšikom, keď ich od piatka do nedele čaká domáci turnaj O pohár mesta Michalovce, na ktorom budú štartovať štyri tímy zo štyroch rôznych krajín, navyše všetci štyria účastníci Európskeho pohára.

Doteraz najlepší výkon

Michalovčanky odštartovali hernú časť prípravy dvoma výhrami nad Šaľou, ktorú doma zdolali 34:25 a 27:25. Nasledovala prehra na ihrisku poľského vicemajstra Lublinu 18:28 a na následnom turnaji v tomto meste aj výhra nad ďalším účastníkom najvyššej Superligy Piotrkówom 27:23. V priamom súboji o prvé miesto na turnaji potom Iuventa podľahla Lublinu opäť o desať gólov 20:30.

„V Poľsku sme odohrali tri zápasy za štyri dni, takže to bola pre môj novozložený tím veľmi dobrá previerka,“ rozhovoril sa tréner Peter Kostka. „Som veľmi rád, že sme mohli absolvovať tento turnaj, ktorý nám ukázal pozitíva, ale aj negatíva, na ktorých môžeme pracovať. Pre mňa najväčším negatívom bolo, že sme tam cestovali bez Kompaniecovej, ktorá musela ostať doma s chorým dieťatkom. Chcel som ju totiž ešte viac zapracovať do našej obrany 0-6, kde je pre nás kľúčovou hráčkou. Aspoň sme si ale vyskúšali, ako by to fungovalo bez nej. V prípravnom zápase s Lublinom nám hlavne v prvom polčase nešli nohy. Dalo sa to ale čakať, keďže sme mali ešte ráno v Michalovciach posilňovňu a potom sme šesť hodín cestovali autobusom. Druhý polčas už zniesol prísnejšie kritéria. Desaťgólová prehra je síce veľa, treba sa ale pozrieť aj na to, že sme točili všetky hráčky. Ja som to povedal už viackrát a za tým si stále stojím, v príprave chceme vidieť v akcii každú jednu babu. Chcem dať šancu aj dievčatám, čo prišli z dorastu. Trošku sme to pozmenili v súboji s Piotrkówom. Tam som to postavil na to, aby sme vyhrali. Potrebovali sme totiž zdolať aj silný tím a piate družstvo poľskej ligy takým tímom určite je. V tomto zápase sme podali veľmi dobrý výkon, nateraz v príprave asi najlepší. Trošku inak sme k tomu pristúpili opäť v zápase s Lublinom. Nechcel som, aby niektoré dievčatá na turnaji nehrali vôbec, tak sme opäť točili všetky hráčky. Keď hral základ, bolo aj o dva góly, no mne teraz prioritne o výsledky nejde. Chcem, aby hrala každá hráčka a preto som v zápase s Lublinom opäť pretáčal zostavu,“ dodal Peter Kostka.

Štyria účastníci Európskeho pohára

Druhú turnajovú previerku absolvujú Michalovčanky už v závere tohto týždňa na domácej pôde. Vo svojej Chemkostav aréne privítajú v rámci turnaja O pohár mesta Michalovce vlani štvrtý tím poľskej Superligy Eurobud JKS Jaroslaw, víťaza macedónskeho pohára ŽRK Metalurg Skopje a srbského majstra ŽORK Jagodina. Zaujímavosťou je, že všetci štyri účastníci sú aj účastníkmi Európskeho pohára. Iuventa, Jaroslaw a Skopje boli žrebovaní v druhom kole, Jagodina bola nasadená až do kola tretieho. „Ja osobne som rád, za takto nastavenú prípravu. Hrali sme so Šaľou, s kvalitnými poľskými družstvami a teraz nás čakajú ďalší silní protivníci a zaujímavé konfrontácie. Ešte stále sme vo fáze, kde by mali dostať šancu všetky hráčky. Určite teda budeme skúšať viaceré varianty v zostave. Na domáci turnaj sa ale všetci tešíme,“ poznamenal k domácej konfrontácii tréner MŠK Iuventa Michalovce.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.08.2022 19:58:57 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.