files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nezvládnuté druhé polčasy vyvolali nespokojnosť

Keby futbalisti MFK Zemplín udržali dobré výsledky z prvých polčasov aj v tých druhých, po štyroch kolách najvyššej Fortuna ligy im patrí miesto v prvej trojke. Zverenci trénera Norberta Hrnčára ale nezvládli druhé dejstvá tak v treťom kole na Tehelnom poli, kde proti majstrovi prišli o vedenie 2:0 a prehrali 2:4, ale aj minulý piatok vo štvrtom kole v Trenčíne, kde padli po sľubne vyzerajúcom prvom dejstve. Po ňom remizovali 1:1, hoci mohli aj vyhrávať, nakoniec ale prehrali 1:3 a v tabuľke im tak patrí so štyrmi bodmi siedme miesto.

Michalovčania rozbehli svoju ôsmu sezónu medzi slovenskou elitou dobre. V prvom kole po výbornom výkone zdolali nováčika MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 a bodovali aj v druhom kole, keď v Poprade remizovali s Liptovským Mikulášom 1:1, hoci na šance a držanie lopty ďaleko, ďaleko vyhrali. Počas vedenia 2:0 na Tehelnom poli boli dokonca v live tabuľke na prvom mieste, po dvoch prehrách v rade im ale patrí až siedme miesto. „Začali sme dobre. Vyhrali sme s Bystricou, bodovali sme v Poprade a hoci sme tam mohli aj vyhrať, bolo to celkom dobré. V ďalších dvoch zápasoch sme pustili z rúk dobre rozohrané zápasy. Nedotiahli sme dobre vyvíjajúce zápasy do bodového zisku a preto nemôžeme byť spokojní,“ poznamenal na margo štartu do sezóny tréner Zemplínčanov Norbert Hrnčár, ktorému chýba stabilita a schopnosť dotiahnuť dobre vyvíjajúce sa zápasy do víťazného konca. „Neviem, čím to bolo, či stratou koncentrácie, alebo podcenením určitých detailov. Skrátka, niečo nám chýbalo, pretože takto dobre rozbehnuté zápasy sme mali dotiahnuť do bodového konca,“ reaguje Hrnčár na našu otázku, kde hľadať príčiny nezvládnutia dvojzápasu na západnom Slovensku.  

Byť maximálne dôslední a efektívni

Po štyroch kolách najvyššej Fortuna ligy môžeme hovoriť o vyrovnanosti súťaže. Bodoval už každý jeden tím a do počtu nie je ani trojica nováčikov. Podbrezová dokonca ešte neprehrala... „Mne neprináleží hodnotiť ostatné tímy. My sa v prvom rade musíme sústrediť sami na seba a takisto sa aj sami na seba koncentrovať. Musí to byť pre nás absolútne priorita. Ako spomínate, súťaž je vyrovnaná. Výsledky sú rôznorodé, videli sme už aj viaceré prekvapenia. Zdá sa, že každý jeden bod bude cenný a dôležitý,“ zdôrazňuje michalovský tréner, podľa ktorého bude dôležitý už nedeľňajší duel piateho kola. V ňom doma jeho zverenci privítajú Spartak Trnava a pokúsia sa zastaviť šnúru dvoch prehier. „Nutne potrebujeme zabodovať, to ale potrebuje aj súper. Trnava hrá ešte vo štvrtok európsky pohár, no nechcem sa teraz sústrediť na to, či to bude naša výhoda, alebo nie. Skrátka, potrebujeme sa sústrediť sami na seba, nie na súpera. Potrebujeme byť maximálne dôslední  a maximálne efektívni,“ dodal na záver recept na zdolanie aktuálneho víťaza Slovenského pohára Norbert Hrnčár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.08.2022 19:00:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.