files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Memoriál Tomáša Jakubču nahrádza turnaj O pohár mesta Michalovce

V Michalovciach sa po troch rokoch môžeme znova tešiť na špičkový hádzanársky turnaj s európskou účasťou. Tentoraz už ale nebude niesť názov Tomáša Jakubču, zakladateľa ženskej hádzanej v meste, ale po novom sa bude volať O pohár mesta Michalovce. Okrem materského MŠK Iuventa Michalovce na ňom budú štartovať aj ďalšie tri tímy z európskych krajín – srbský ŽORK Jagodina, poľský JKS Eurobus Jaroslaw a macedónsky ŽRK Metalurg Skopje. Turnaj, na ktorom sa stretne každý s každým, odštartuje v budúci piatok a končiť bude v nedeľu.

Štyria účastníci Európskeho pohára

Memoriál Tomáša Jakubču sa v Michalovciach hral s prestávkami od roku 1991. Jubilejný 25. ročník sa uskutočnil ešte pred pandémiou koronavírusu v roku 2019, ďalší sa nateraz už neuskutoční. „Názov turnaja sme sa rozhodli zmeniť z toho dôvodu, že mesto Michalovce je naším dôležitým partnerom a stojí za to, aby sa hralo o pohár mesta. Je to napríklad taká tradícia v rôznych mestách v Českej republike a tým sme sa inšpirovali aj my,“ vysvetlil dôvody zmeny názvu turnaja prezident MŠK Iuventa Michalovce Patrik Sabov. Zaujímavosťou je, že na turnaji sa predstavia štyria účastníci Európskeho pohára. Srbská Jagodina bola nasadená do tretieho kola, zvyšní traja účastníci turnaja O pohár mesta Michalovce si zahrajú európsky pohár č.3 od druhého kola. Dokonca hrozilo, že niektorí sa mohli priamo stretnúť aj v ňom. „Bola by to zaujímavá konfrontácia a takisto by bolo zaujímavé, ako by jednotlivé tímy k tomu pristúpili. Nič také sa ale nestalo,“ pokračuje Patrik Sabov. Turnaj odštartuje v piatok dvanásteho augusta súboj Iuventy so srbskou Jagodinou (16.00 hod.). Následne sa spolu stretnú Jaroslaw so Skopje. V sobotu sú na programe taktiež dva zápasy, Jaroslaw nastúpi proti Jagodine (16.00 hod.) a Michalovčanky si zmerajú sily s macedónskym tímom (18.15 hod.). Nedeľňajší program odštartuje zápas Metalurgu Skopje s Jaroslawom (9.30 hod.) a v poslednom súboji turnaja sa stretne Iuventa s účastníkom najvyššej poľskej Superligy.

Abilda skončila

V kádri po úspešnej sezóne nastali výrazné zmeny. Šesť hráčok odišlo do zahraničia, na novej zmluve sa nedohodla pivotka Dulinová a v kádri už nefiguruje ani kazašská reprezentantka Dana Abilda. Táto stredná spojka prišla na Zemplín začiatkom tohto roku a aj keď bol záujem, aby ostala aj v lete, nestane sa tak. „Hráčke sa nepodarilo vybaviť si víza pre nasledujúcu sezónu. Náš Zákon o športe hovorí, že pokiaľ hráčka nemá vybavené víza, je to dôvod na rozviazanie zmluvy a my sme na základe toho s ňou kontrakt rozviazali. Čo sa týka náhrady za ňu, rozhodli sme sa, že nateraz to riešiť nebudeme a šancu dostanú hráčky, ktoré sú v kádri,“ zdôraznil Patrik Sabov, ktorý je rád, že družstvo v príprave odohrá až jedenásť zápasov. „To bolo našim cieľom. Hrať veľa a takisto aj veľa cestovať, čiže byť veľa spolu. Odišlo od nás dosť hráčok. Prišli štyri dievčatá nové, vrátila sa Kompaniecová a takisto prišlo päť dievčat z dorastu. Ten tím je úplne nový a preto je dôležité, aby sa dobre zohral.“ 

Program turnaja
Piatok 12. august
MŠK Iuventa Michalovce - Eurobud JKS Jaroslaw (16.00 hod.)
ŽORK Jagodina - ŽRK Metalurg Skopje (18.15 hod.)

Sobota 13. august
Eurobud JKS Jaroslaw - ŽORK Jagodina (16.00 hod.)
ŽRK Metalug Skopje - MŠK Iuventa Michalovce (18.15 hod.)

Nedeľa 14. august
ŽRK Metalurg Skopje - Eurobud JKS Jaroslaw (9.30 hod.)
MŠK Iuventa Michalovce - ŽORK Jagodina (11.45)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.08.2022 18:35:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.