files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Majsterky nezačali majstrovsky

V tíme úradujúceho slovenského ženského hádzanárskeho majstra MŠK Iuventa Michalovce nastali počas leta obrovské zmeny.  A to nehovoríme iba o tom, že v klube je nová športová riaditeľka a ženský tím vedie nový tréner. Obrovské zmeny nastali aj v kádri. Odišlo až osem hráčok, ktoré bude veľmi ťažké nahradiť. To ukázali aj prvé prípravné zápasy, v ktorých síce Michalovčanky zdolali HK Slovan Duslo Šaľa 32:25 a 27:25, no hlavne v nedeľňajšom zápase sa na víťazstvo museli poriadne nadrieť...

Úvodné zápasy prípravy ukázali, že v Iuvente je stále na čom pracovať. Pri novozloženom družstve, ktoré opustili viaceré opory sa ale vyžaduje obrovská trpezlivosť.  „Mne je jasné, že v tomto období nebudeme hrať dobre. Bol by som zlý tréner, keby som formu tímu časoval na toto obdobie. Stále sme v štádiu prípravy a v štádiu budovania kádra. My potrebujeme hrať dobre v septembri, či októbri. Vieme, na čom máme pracovať. Teraz prvoradé výsledky neboli. Potešil ma hlavne fakt, že aj keď sme v druhom zápase v druhom polčase prehrávali, baby sa zmobilizovali a výsledok otočili, čo si veľmi vážim,“ rozhovoril sa tréner Zemplínčaniek. „V posledných dňoch sme sa venovali hlavne kondícii a nacvičovaniu obrany, či protiútoku. To bolo cez víkend aj na našej hre vidieť. Boli to dominanty, s ktorými som bol spokojný. Náš útok bol kostrbatý, čo som ale čakal. V príprave sme sa mu nevenovali, na to bude ešte čas. Ako som povedal, teraz nás výsledky nezaujímajú. Ja osobne som tento dvojzápas očakával presne takto,“ pokračuje Peter Kostka.

Vo štvrtok do Poľska

Michalovčanky budú v hernej permanencii prakticky celý august. Čaká ich ešte minimálne deväť zápasov, v klube pracujú na tom, aby ich bolo desať. Najbližšie sa predstavia v poľskom Lubline, kde ich okrem domáceho MKS FunFloor Perla Lublin, ktoré dres bude v novej sezóne obliekať aj bývalá hráčka MŠK Iuventa Marianna Rebičová, čaká aj ďalší účastník tamojšej Superligy MKS Piotrcovia Piotrków. „Program turnaja a aj náš program sa trošku zmenil. Prvotne sme tam chceli vycestovať už v utorok, no vzhľadom na to, že v hale máme perfektné podmienky na prípravu sme sa rozhodli cestovať do Poľska až vo štvrtok. Práve v tento deň tam odohráme prípravný zápas s domácim tímom. Odpadol nám zápas s Galyčankou Ľvov, ktorá na turnaj nepríde. Aj napriek tomu odohráme v Poľsku tri zápasy. Na turnaji sa následne v sobotu stretneme s MKS Piotrcovia Piotrków a v nedeľu opäť s Lublinom,“ informoval nás o ďalšom programe tréner Zemplínčaniek. My len dodajme, že po turnaji v Poľsku ich čaká domáci turnaj a neskôr aj generálka v Kisvárde. Tá by nemusela byť poslednou, keďže ako sme už spomínali, klub ešte rieši jeden prípravný duel tesne pred štartom sezóny...

MŠK Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa 34:25 (17:13)
Pok. hody: 3/3 – 4/3. Vylúčené: 6 – 2. Rozhodovali: Bednár a Palovčák.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Gheorghe 4/1, Humel 2, Klučková 3/1, Polievková, Štefaniková 3, Dmytrenko 4, Soskyda, Wollingerová 5, Borysevyčová, Kompaniecová 4, Krivokapič 3, Popovcová 2, Kohučová 2, Paizzinho 2, Dvorščáková.
HK SLOVAN DUSLO: Kusayová, Furgaláková, Vorzáčková –  Takáčová 2, Trepáčová 5, Pastoreková 1, D. Vargová 2, Pócsiková 2/1, Ščípová, Ušiaková 1, Tulipánová 3, Matušincová, Somogyi 3/1,  Pálová 2, Varjassiová, Ratvajská 3/1.

MŠK Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa 27:25 (16:12)
Pok. hody: 2/2 – 6/5. Vylúčené: 3 – 0. Rozhodovali: Bednár a Palovčák.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Gheorghe 2, Humel 2, Klučková 3/2, Polievková, Štefaniková 3, Dmytrenko 1, Soskyda, Wollingerová 1, Borysevyčová, Kompaniecová 1, Krivokapič 4, Popovcová 4, Kohučová 2, Paizzinho 3, Dvorščáková 1.
HK SLOVAN DUSLO: Kusayová, Furgaláková, Vorzáčková –  Takáčová, Trepáčová, Pastoreková, D. Vargová 2, Pócsiková 2, Ščípová 4/1, Ušiaková 2, Tulipánová 2/1, Matušincová 1, Somogyi 6/2,  Pálová, Varjassiová 3, Ratvajská 3.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.08.2022 19:34:48
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.