files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Šestka“ privítala známe futbalové postavy + FOTO a VIDEÁ

 

V jedálni VI.základnej školy na Okružnej ulici sa uskutočnila beseda so známymi slovenskými futbalistami - Mariánom Kelemenom, Jánom Marcinom, Miroslavom Božokom a Tomášom Kozárom. Ide o bývalých žiakov tejto školy a zároveň odchovancov michalovského futbalu.

 

Mali sa čo obracať

 

 Už od roku 1984 sú v škole zriadené športové triedy so zameraním na futbal. Všetci uvedení hráči boli ich žiakmi. Keďže vedenie vzdelávacej inštitúcie chce ešte viac zvýšiť športovú motiváciu svojich žiakov, pozvalo si spomínaných futbalistov na besedu. Tí v spoločnosti svojho bývalého trénera Martina Melníka odpovedali na najrôznejšie otázky. A veru mali sa čo obracať, pretože ich nasledovníkov zaujímalo kadečo.

 

Naposledy pred 16 rokmi

 

Tridsaťročný gólman Marián Kelemen v súčasnosti pôsobí v poľskom Slask Wroclav. Hoci sa základy futbalovej abecedy učil v srdci Zemplína, michalovský dres si naposledy obliekol ešte v roku 1994. Išlo o majstrovský súboj v kategórii starších žiakov. Odvtedy nič. Keďže prvoligové A-mužstvo MFK Zemplín  má v súčasnosti iba jediného brankára, aj to len 17-ročného Miloslava Bredu zaujímalo náš, či by náhodou nechcel rodnému klubu brankársky vypomôcť. „Nič v zlom, ale zatiaľ mám vyššie športové ambície. Momentálne som u našich severných susedov, kde som spokojný. Návratu do Michaloviec, trebárs na sklonku aktívnej činnosti sa však vôbec nebránim,“ povedal skromne pôsobiaci futbalista, ktorého manželka pochádza z neďalekého Starého.

 

Všetko napraví

 

Stredopoliar Miroslav Božok (hráč poľskej Arky Gdynia) opustil rodnú michalovskú hrudu ešte v roku 2001. Spolu s ním  vtedy zamierili do Ružomberka aj Igor Žofčák a Maroš Bačík.  Kým posledne menovaný sa pred viac ako piatimi rokmi vrátil na východné Slovensko, jeho dvoch niekdajších spoluhráčov na majstrovských dueloch MFK Zemplín vôbec nevidno. „Tak, to zase nie je celkom pravda. Za posledné roky som bol v Michalovciach na futbale asi tak päťkrát. Priznávam však, odkedy chlapci hrajú na novom štadióne, tak som ich ešte nevidel. Na jar sa pousilujem o nápravu,“ odpovedal na jednu z položených otázok 26-ročný borec.

 

Aj on mal svoje vzory

 

Útočník Tomáš Kozár, ktorý v Michalovciach naposledy pôsobil na jeseň v roku 2008 sa rozhovoril aj o svojich niekdajších futbalových vzoroch. „Keď som bol vo vašom veku, tak som obdivoval športové umenie argentínskej hviezdy - Diega Maradonu. Páčil sa mi aj herný prejav holandského útočníka Marca van Bastena či nemeckého útočníka Jürgena Klinsmanna,“ konštatoval. V súčasnosti hráva za thajský Bangkok. „V tejto súvislosti by som chcel vyzdvihnúť úžasnú divácku kulisu na jednotlivých štadiónoch, kde chodievajú tisícky fanúšikov,“ vyjadril sa.

 

Rozbíjal okná

 

Ani sa to nechce veriť, ale už je tomu päť a pol roka, čo v súčasnosti 25-ročný obranca Ján Marcin (hráč DAC Dunajská Streda) opustil michalovský klub. Jedným z jeho ďalších chlebodarcov bol aj Senec, ktorý bol dve-tri sezóny aj účastníkom Corgoň ligy. Tento kremenitý bek má nezabudnuteľné spomienky na jedného nemenovaného trénera, ktorý medzičasom presadol na manažérsku stoličku v Trnave. „Za pošmyknutie na tréningu nám z výplaty strhával 5-tisíc korún. Preto sme si radšej obúvali kolíkové kopačky, čím sme znížili riziko pádu,“ úsmevne spomínal. Na tieto časy si dobre pamätá aj T.Kozár, keďže v tom čase takisto ujedal zo seneckého futbalového chlebíka. J.Marcin sa venuje futbalu od raného detstva. Priznal, že po jeho tvrdých strelách školník často zasklieval okná.

                                                                                        (j)



Uverejnené: 17.12.2010 16:06:31

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623