files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rankov prvý exportný gól, Szárazov smútok

Aj v druhom kole najvyššej Fortuna ligy zabodovali hráči jediného zástupcu z východu Slovenska MFK Zemplín Michalovce. „Žlto-modrí“ tentoraz remizovali v Poprade s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1. Hoci prehrávali a museli doťahovať náskok súpera, bod sa im vzhľadom na väčší počet nepremenených šancí môže aj máliť...

Súboje Michalovčanov a Liptovského Mikuláša v najvyššej súťaži boli zakaždým vyrovnané, no až piata konfrontácia priniesla remízový rezultát. Za silného dažďa boli pod Tatrami bližšie k víťazstvu Michalovčania. Po góle volala hlavne šanca Adlera da Silvu v druhom polčase. Keď sa neujali ani ďalšie šance, Michalovčania nakoniec museli zobrať aj bod. „Diváci videli rýchly a dynamický zápas. Terén bol výborný a pomohol tomu aj dážď,“ rozhovoril sa michalovský tréner Norbert Hrnčár, ktorý nebol spokojný s koncovkou svojho tímu. „Z nášho pohľadu, veľké množstvo zahodených šancí. Mali sme aj veľké množstvo ofenzívnych akcií, ktoré sme nedokázali dotiahnúť do ďalších gólových šancí. Na jednej strane je bod dobrý, na druhej strane som sklamaný z toho, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Určite sme mali na to, aby sme si domov odniesli tri body. Boli sme lepším tímom, mali sme viac gólových šancí, takže na jednej strane nás bod teší, na druhej smútime, pretože sme mohli získať aj tri,“ pokračuje Norbert Hrnčár. Tomu chýbal zranený Igor Žofčák. „Po zápase s Banskou Bystricou mal určitý zdravotný problém, netrénoval celý týždeň a preto s nami v Poprade nebol,“ reaguje michalovský tréner.

Aj keď mali Michalovčania viac z hry, do vedenia išiel ich súper. V 32. minúte fauloval v pokutovom území Mendez a Václavík so šťastím premenil pokutový kop. So šťastím preto, že sa pred jeho realizáciou pošmykol a možno aj to spôsobilo, že michalovský brankár Száraz loptu nechytil, hoci sa ju snažil nohou vyraziť. „Súperovho strelca som mal naštudovaného. On mi aj po zápase priznal, že chcel loptu poslať do stredu hore, čo som aj čakal. V poslednej chvíli sa šmykol a bohužiaľ pre nás to takto skončilo,“ poznamenal michalovský brankár Benjamín Száraz, ktorý si tak druhé čisté konto v sezóne neudržal. Na gól Liptákov odpovedali Zemplínčania veľmi rýchlo. Už o tri minúty neskôr exportnou strelou ľavačkou vyrovnal ich zastupujúci kapitán Michal Ranko. „S ľavačkou som možno už dal nejaký gól, keď som doklepol loptu, ale takýto krásny gól som ešte nestrelil,“ smeje sa michalovský stopér, podľa ktorého slov mali hostia aj na to, aby si domov odniesli tri body. „Mali sme viac šancí ako súper. Boli sme aj nebezpečnejší ako súper, no šťastie nás neprialo. Keď ale budeme poctivo makať aj naďalej, verím, že sa to otočí a šťastie nám opäť bude priať,“ dodal na záver Michal Ranko.

Peter Brendza (fóto róbert andrejov)



Uverejnené: 24.07.2022 17:14:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.