files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pod spoločným názvom i logom, no so samostatnými vedeniami

V minulých dňoch zaujala informácie o spojení dvoch hokejových klubov v Michalovciach. Ako je známe, v roku 2003 sa od seniorskej Dukly odčlenila mládež a vytvoril sa nový klub HK Mládež Michalovce. Ten fungoval v skromnejších podmienkach, no aj napriek tomu sa stal jedným z najlepších na Slovensku. Čerešničkou na torte bol tohtoročný postup juniorov do extraligy, čím sa zavŕšil dlhodobý proces, aby mal klub všetky tímy v najvyšších súťažiach. Po devätnástich rokoch HK Mládež Michalovce zmenil názov. Stáva sa z neho HK Dukla Michalovce- mládež a to na základe schválenia správnej rady mládeže.

Prepojenie vo vedení

K spolupráci dvoch klubov dochádza po devätnástich rokoch. Kluby si zachovajú vlastné štruktúry a legislatívne vystupovanie. Prezidentom seniorského klubu je po novom Marek Michajlo, ktorý nahradil Martina Burinského. V mládežníckom klube zostáva prezidentom Richard Mašlanka. ,,Budeme vystupovať pod jednou značkou ,HK Dukla Michalovce - celý názov seniorského klubu je HK Dukla Ingema Michalovce, mládežnícky klub vystupuje pod názvom HK Dukla Michalovce - mládež.  K prepojeniam klubov došlo aj vo vedeniach. Marek Mašlonka sa stal členom správnej rady mládeže a ja som členom správnej rady seniorov," informuje nás manažér mládeže Jozef Kužma, ktorý je aj členom Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. ,,K spojeniu nedôjde iba pri názve. Naším cieľom je viac spolupracovať a podieľať sa spoločne na budovaní hokeja v Michalovciach. Pracujeme aj na spoločnej koncepcii, ktorú predstavíme spoločne neskôr", pokračuje Kužma. 

Spolu budú silnejší

Už od príchodu firmy Ingema k seniorskému hokeju sa hovorilo o bližšom spojení s mládežou. Viackrát sa spomínal prechod juniorky práve od Dukly Ingema a takisto aj prepojenie trénerov. Teraz nastal čas aspoň na to. „Prepojenie trénerov bude už len tým, že náš tréner brankárov Max Bača bude pôsobiť aj pri doraste a juniorke, a bude tak mať prehľad o všetkých brankároch v oboch kluboch,“ rozhovoril sa Marek Mašlonka, športový manažér Dukly. „Spojenie medzi mládežou a seniorským tímom funguje takto vo viacerých mestách. Neviem presne povedať, prečo to tak v Michalovciach nebolo.  Myslím si, že je to na dobrej ceste spájať viac a viac. Mládež ostane stále mládežou. Kluby teda budú aj oddelené, no budeme fungovať pod spoločným názvom. Spájame sa hráčsky, trénersky, aj funkcionársky. Tak ako ja môžem dať nejaké rady mládeži, môže trebárs Jožko Kužma poradiť nám. Budeme držať spolu a spolu budeme určite obaja sinejší,“ pokračuje Marek Mašlonka.

Nové logo

Svetlo svetla v týchto dňoch uzrelo aj nové logo, ktoré budú používať oba kluby. Čo sa týka toho seniorského, zmizla z neho čierna farba a pridalo sa viac modrej. „Chceli sme si budovať svoju novú identitu a preto sme sa rozhodli ísť touto cestou. Zmenili sme logo na MI, čo znamená mesto Michalovce. Nové farby sú preto, aby sme sa odlíšili trebárs od Košíc, ktoré mali podobné farby. Modrá je navyše farbou nášho partnera spoločnosti Igema. Osobne si myslím, že logo a nové dresy sú osviežením a určite si fanúšikovia na to zvyknú,“ uviedol manažér Dukly Ingema. Nám, ale aj viacerým fanúšikom pripomínajú nové dresy aj logo zámorského New York Islanders. Inšpirovali sa v Michalovciach týmto klubom? „Nenápadne to môže pripomínať, sú to ale také novšie a živšie farby. Týmto sme chceli logo a dresy oživiť. Som o tom presvedčený, že si ľudia na to zvyknú,“ dodáva a záver Marek Mašlonka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.07.2022 13:26:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.