files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešný štart! MFK Zemplín zdolal nováčika 2:0

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v prvom kole Fortuna ligy nad nováčikom súťaže MFK Dukla Banská Bystrica 2:0. O jeho góly sa v druhom polčase dvoma premenenými penaltami postarali Matúš Marcin a Igor Žofčák. Zverenci trénera Norberta Hrnčára sa v druhom kole predstavi v Poprade proti Liptovskému Mikulášu, doma ich uvidíme opäť v sobotu 30. Júla, kedy od 18.00 hod. privítajú majstra ŠK Slovan Bratislava.

V otváracom zápase jubilejného tridsiateho ročníka najvyššej Fortuna ligy sa hral svižný futbal, s viacerými šancami na oboch stranách. Aktívnejšie začali Michalovčania, ktorí viackrát nováčika v prvom polčase pritlačili na jeho polovicu a vytvárali si aj gólové šance. Do prvej sa dostal v ôsmej minúte Kanu, ktorý si narazil loptu s Kotulom a rázom sa ocitol až pred brankárom Hruškom, mieril však vedľa. Rovnako pochodil o tri minty neskôr po spolupráci dvoch novicov a prihrávke od Adlera Jánošík. V 25. minúte vyprášil Hruškove rukavice Adler. Ten si poradil aj so strelou Marcina a zakončením Peňu, ktoré vyškriabal na rohový kop. A keď sa následne neujala ani ďalšia strela Peňu, nožničky Adlera, či šanca na opačnej strane, do ktorej sa dostával Depetris, prvý polčas zaujímavého zápasu skončil bez gólov.

Druhý polčas odštartoval nepresnou strelou Ľupták, boli to ale Michalovčania, ktorí udávali smer zápasu aj v tomto dejstve. Po desiatich minútach fauloval v pokutovom území Záhumenský Jánošíka a hlavný rozhodca Smolák neváhal, a ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Matúš Marcin, ktorý tak strelil prvý gól celej sezóny Fortuna ligy. Po inkasovanom góle hostia ožili a v 65. minúte mohli aj vyrovnať. Poljovka však mieril iba do Szárazovej žrde. Michalovčasnia prežili krušné minúty a v závere udreli po druhýkrát. Opäť to bolo z pokutového kopu, ktorý im odobril VAR. Tentoraz sa nemýlil kapitán Igor Žofčák, ktorý je tak opäť najstarším strelcom gólu vo Fortuna lige.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)
Góly: 54. M. Marcin (pok. kop), 88. I. Žofčák (pok. kop).
Bez kariet.
Rozhodovali: Smolák - Vitko, Roszbeck; 1168 divákov
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - M. Begala, Kanu (60. Slebodník), Peňa (84. F. Vaško) - M. Marcin (84. D. Magda), Adler Da Silva, L. Jánošík (67. I. Žofčák)
MFK DUKLA: M. Hruška - Migaľa, Kupčík, Prikryl, Záhumenský – B. Ľupták, Willwéber - Faško (67. A. Slávik), Gašparovič (76. Franko), Polievka - Depetris



Uverejnené: 16.07.2022 09:06:43
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.