files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmeny v kádri MFK Zemplín. Ošima do Poľska, novou posilou Slebodník

Krátko pred štartom Fortuna ligy nastávajú v kádri jediného zástupcu z východného Slovenska MFK Zemplín Michalovce dve zmeny. Káder trénera Norberta Hrnčára opustil japonský stredopoliar Takuto Ošima, ktorý podpísal zmluvu s účastníkom najvyššej poľskej Ekstraklasy Cracovia Krakov. Jeho nástupcom v tíme by sa mal stať slovenský reprezentant do 21 rokov Tibor Slebodník, ktorý prišiel na hosťovanie zo Žiliny. O zmenách v kádri informuje web fortunaligistu.

Ošima už začiatkom mesiaca absolvoval v Krakove lekársku prehliadku, po ktorej už nič nebránilo zrealizovať jeho transfer k červeno-bielym. S päťnásobným poľským šampiónom (1921, 1930, 1932, 1937 a 1948) podpísal rodák z Osaky dvojročný kontrakt.  Jeho kariéra má raketový vzostup. Ako neznámy hráč prišiel na začiatku sezóny 2020/21 do štvrtoligových Župčian, ale zakrátko na neho zaostrili zástupcovia prvoligového MFK Zemplín, kam prvýkrát zavítal už v priebehu jesene 2020.

Najprv so Zemplínčanmi iba trénoval a naďalej hrával za Župčany, avšak už v zime 2021 prišiel na hosťovanie k Laborcu a po Tsubasovi Nishim, ktorý si obliekal žlto-modrý dres v jari 2018, sa stal druhým japonským legionárom v histórii michalovského klubu. Za poldruha roka odohral za Michalovce 44 ligových stretnutí s bilanciou 4 góly a 3 asistencie. Zvlášť v minulej sezóne sa stal jedným z ofenzívnych lídrov MFK Zemplín. Chýbal iba v jedinom zápase, v 12. kole na pôde Dunajskej Stredy, aj to kvôli tomu, že v predošlom dueli v Senici bol vylúčený...

Michalovčania zaznamenali aj jeden prírastok v kádri. Je ním slovenský reprezentant do 21 rokov Tibor Slebodník, ktorý prichádza na hosťovanie zo Žiliny. Napriek mladému veku nazbieral už 39 prvoligových štartov, sedem zápasov dokonca odohral aj v kvalifikačných kolách Európskej konferenčnej ligy, kde sa stihol i raz strelecky presadiť – v minulej sezóne za Žilinu proti kazašskému Tobolu Kostanaj. S futbalom začínal v metropole Spiša, ale už ako 13-ročný zamieril do prešovského Tatrana. Odtiaľ prestúpil do vtedy ešte druholigového Popradu, kde premiérovo okúsil seniorský futbal, a pred dvoma rokmi do Žiliny. V minulom ročníku dvakrát nastúpil aj proti Michalovčanom.

 

Slebodník je štvrtým hráčom, ktorý rozšíril káder MFK Zemplín pred touto sezónou. Okrem neho zo Žiliny prišiel aj kridelnik Lukáš Jánošík. Na hosťovanie zo Slovana Bratislava prišiel švajčiarsky útočník Adler da Silva a novou posilou je aj český stopér Michal Jeřábek. Naopak, okrem Ošimu káder opustila ďalšia sedmička hráčov, ktorým skončila zmluva, alebo hosťovanie (Popovits, Artabe, Šuľa, Gembický, Beso, Toševski, Yilmaz). Ani jeden z nich však nemal isté miesto v základnej zostave...

PETER BRENDZA (Zdroj: mfk zemplín, foto: róbert andrejov a cracovia krakov)

 



Uverejnené: 14.07.2022 20:34:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.