files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S obrovskými zmenami za rovnakými cieľmi

Začiatkom tohto týždňa odštartovali prípravu na novú sezónu hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. U už štrnásťnásobného slovenského majstra a aktuálneho držiteľa Slovenského pohára či primátu v MOL lige sa toho počas leta zmenilo viac ako dosť. V tíme skončil tréner Jan Beňadik, ktorý bol zároveň aj športovým riaditeľom. Jeho nástupom na trénerskom poste je Peter Kostka, na funkcionárskom Helena Aspridu.

 

Nástupcovia Jana Beňadika – tréner Peter Kostka a športová riaditeľka Helena Aspridu.

Tí majú roboty ako na kostole, keďže poriadne sa zmenil aj majstrovský tím. Opustila ho sedmička nosných hráčok, nateraz prišlo päť, ktorých dopĺňa ďalšia šestica z úspešného dorastu. O všetkom klub informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii, na ktorej bola nová riaditeľka, tréner, ale aj hráčky – nová posila Cristina Gheorghe a staronová posila Iryna Kompaniecová, ktorá sa vracia do tímu po materskej dovolenke. „V kádri nastalo viacero zmien. Odišlo šesť hráčok do zahraničia, čo my kvitujeme, keďže chceme, aby sa dievčatá posúvali ďalej. Pribudla čiernohorská pivotka Anastasija Krivokapič, chorvátska pivotka Lucija Humel, brazílska stredná spojka Andrezza Paizinho a talianska pravá spojka s rumunskými koreňmi Cristina Gheorghe. Piatou posilou je Iryna Kompaniecová, ktorá sa k nám vrátila po materskej dovolenke. Do prípravy sme zapojili aj šesť dorasteniek, siedma Viktória Gajdošová sa kvôli zranenému kolenu do prípravy zapojiť nemohla,“ informovala o zmenách v kádri nová športová riaditeľka. V ňom chýba akurát dlhodobo zranená Marija Radovičová, ktorá je po operácii kolena.

Tréner Peter Kostka na fotke so všetkými novými hráčkami: Zľava Anastasija Krivokapič, Lucija Humel, Andrezza Paizinho, Iryna Kompaniecová a Cristina Gheorghe.

Prípravu odštartovali spoločnou večerou

Zmenou prešiel aj realizačný tím. Novým trénerom sa stal Peter Kostka, pre ktorého to bude pri ženskom tíme premiéra. Doteraz totiž trénoval mužov, či dorastencov ŠKP Bratislava, slovenskú kadetskú reprezentáciu a naposledy pôsobil v českom Novom Veselí. Novým asistentom sa stal Ján Novák, ktorý sa bude venovať hlavne brankárkam, asistentom bude aj Milan Adi, tréner starších dorasteniek. Z lanského realizačného tímu ostali vedúca družstva Milica Palovčáková a fyzioterapeutka Martina Kasáková. „Prípravu sme odštartovali v pondelok testami. Ešte predtým sme v nedeľu mali spoločnú večeru, kde sme si povedali základné vízie a ciele. Trval som na tom, žeby sme začali takouto neformálnou večerou. Som veľmi rád, že hráčky k individuálnym plánom, ktoré mali pristúpili výborne a do prípravy prišli pripravené. Je vidieť, že sú to profesionálky,“ poznamenal Peter Kostka, ktorý nás následne informoval o programe prípravy. „Prvý týždeň strávime doma. Ten budúci odchádzame na kondičné sústredenie do srbskej Kaniže a potom už prídu na rad prípravné zápasy. V pláne máme jedenásť duelov. Je to veľa, ale ak máme splniť stanovené ciele, musíme tomu prispôsobiť prípravu. Začíname domácim dvojzápasom so Šaľou, potom príde na rad turnaj v poľskom Lubline, domáci turnaj a herná previerka v Kisvárde.“ Je možné že Iuventa odohrá ešte aj dvanásty prípravný duel krátko pred štartom ligy. V prvom kole MOL ligy sa Michalovčanky predstavia v Prahe proti Slavii. „Čo sa týka cieľov, tie máme na domácej scéne, kde chceme obhájiť všetky tri získané pohára, medzinárodnej scéne, kde chceme hrať v Európe aj v jarnej časti. Ďalším cieľom je zakomponovanie mladých hráčok do kádra. Aj preto začalo s nami trénovať šesť dorasteniek a aj preto je súčasťou realizačného tímu Milan Adi, tréner staršieho dorastu,“ dodáva Peter Kostka.

V pohárovej Európe opäť v Európskom pohári

Michalovčanky sa aj v sezóne 2022/23 predstavia v európskych pohároch. Druhý rok po sebe si zahrajú v poradí tretiu klubovú súťaž Európsky pohár, v ktorom vlani vypadli v treťom kole s neskorším semifinalistom, ukrajinskou Galyčankou Ľvov. „Niekedy musíte mať aj šťastie na žreb, ktoré družstvo vlani nemalo. V treťom kole dostalo asi najťažšieho súpera. Ja verím, že tentoraz budeme úspešnejší a v pohárovej Európe si zahráme aj v jarnej časti,“ definoval ciele v Európe tréner Kostka a športová riaditeľa Aspridu pokračuje. „Budeme nasadení v druhom kole, ktoré by sa malo odohrať v prvej polovici októbra. Cieľom bude prebojovať sa minimálne do osemfinále. V klube dlhodobo túžia po európskom úspechu. Určite chceme vylepšiť výsledok z minulej sezóny, kedy sme nemali pri žrebe veľa šťastia. V pohári chceme hrať aj po novom roku, musíme teda zvládnuť minimálne druhé a tretie kolo. Verím, že kvalitná príprava nás dobre na európske zápasy pripraví.“ My dodajme, že žreb druhého kola Európskeho pohára sa uskutoční už v utorok devätnásteho júla. V prípade úspechu v druhom kole postúpia Michalovčanky do tretieho, ktoré sa uskutoční v decembri tohto roka.

Začali prípravu:
Brankárky: Naira Almeidová, Iryna Jablonská, Barbora Jakubíková (prišla z dorastu). 
Pivotky: Anastasija Krivokapič (Umag, Chorvátsko), Lucija Humel (ŽRK Osijek, Chorvátsko). 
Krídla: Martina Popovcová, Livia Klučková, Bibiana Štefaniková, Natália Dmytrenková (prišla z dorastu). 
Spojky: Iryna Kompaniecová (návrat z materskej dovolenky), Patrícia Wollingerová, Alena Dvorščáková, Andrezza Paizinho (Yalikavak Spor Kulubu, Turecko), Cristina Gheorghe (Szombathely, Maďarsko), Jana Borysevyčová, Jevgenija Kohučová, Barbora Polievková, Karin Soskyda (všetky prišli z dorastu). 

Predbežný harmonogram hernej prípravy
30. a 31. júl: MŠK Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa.
2. – 7. august: herné sústredenie Lublin (Poľsko) + prípravný turnaj (súperi Galyčanka Ľvov, MKS Perla Lublin, MKS Piotrcovia Piotrkow).
12. – 14. august: turnaj v Michalovciach (súperi Eurobud JKS Jaroslaw, ŽORK Jagodina, ŽRK Metalurg Skopje).
18. – 20. august: turnaj v Kisvárde (súperi KKC Kisvárda, DVSC Debrecin, Szombathelyi KKA) 

Peter Brendza



Uverejnené: 14.07.2022 19:47:33
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.