files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Teší sa na severské dobrodružstvo, „bodyčekovať“ bude po desiatich rokoch

Odchovankyňa michalovského hokeja Lenka Čurmová po dvoch sezónach mení klub, ako aj súťaž. Po slovenskej extralige, zámorskej NWHL, fínskej Naisten Liige si tentoraz vyskúša najvyššiu švédsku SDHL. Slovenská reprezentačná obrankyňa sa upísala tímu Leksands IF, kde by mala odohrať nasledujúcu sezónu.

Lenka Čurmová začala svoju kariéru v zahraničí v sezóne 2019/20, kedy pôsobia v zámorskej NWHL v drese Buffalo Beuats, kde odohrala jeden a pol sezónu. Sezónu 2020/21 dokončila vo fínskom HPK Hameenlinna a minulú sezónu zase strávila opäť vo NWHL, tentoraz v tíme Metropolitan Riveters. New Jersey teraz vymení za Európu, konkrétne jej sever. „Osobne sa do Švédska veľmi teším. Amerika mala svoje čaro, no aj pôsobenie na severe Európy nie je zlé,“ rozhovorila sa odchovankyňa michalovského hokeja, pre ktorú to bude nová skúsenosť. „Je to jediná liga, v ktorej povoľujú takzvané bodyčeky. S tými som sa naposledy stretla, keď som mala asi pätnásť rokov a hrala som proti chlapcom,“ smeje sa 25-ročná Lenka Čurmová.

Tá sa zúčastnila na utorkovej tlačovej konferencii, kedy prišla podporiť vznik nového klubu ŽHK Michalovce. Zemplínčanky budú v nasledujúcej sezóne štartovať v najvyššej extralige, Čurmová ale dáva prednosť profesionálnemu hokeju. V budúcnosti ale nevylučuje, že sa jej cesty s „tigricami“ stretnú. „Veľmi sa teším, že v mojom rodnom meste vznikol ženský hokejový klub, ktorý bude hrať extraligu. Je to dobré pre dievčatá v okolí. Viem, čo to obnáša hrať dievčenský hokej. Keď som hrala za Šarišanku Prešov, musela som veľa cestovať, oni majú klub doma. Verím, že sa dievčatám bude dariť. Čo sa týka mňa samotnej, ja stále chcem hrať hokej na profesionálnej úrovni. Raz možno ale príde čas na to, aby som sa tu vrátila a pomohla dievčatám,“ pokračuje Čurmová. Michalovčanky si teraz musia poradiť bez nej. Mimochodom, na akých miestach v tabuľke ich vidí slovenská reprezentantka? „Určite majú na to, aby sa v tabuľke pohybovali čo najvyššie. Kvalita kádra je totiž dosť vysoká.“  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.07.2022 19:13:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.