files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK budú hrať v jari o extraligu

 

Michalovskí Orli si v jarnej časti 1. basketbalovej ligy zahrajú o postup do extraligy. Rozhodli o tom v predstihu, keď zvíťazili na palubovke priameho konkurenta Zvolena. Táto výhra je o to cennejšia, že posledné zápasy odohrali bez svojich najväčších opôr Romana Rakovského a Svitlicu.       

 

Nešťastný zápas s Rožňavou

 

Hráči 1. BK mohli o postupe do nadstavbovej časti o extraligu rozhodnúť už v zápase predchádzajúceho kola, keď doma tesne podľahli Rožňave ( 61 : 64 ). „Tento zápas bol pre nás veľmi nešťastný“, rozhovoril sa tréner tímu Imrich Rakovský. „My sme sa na Rožňavu dôsledne pripravovali. Tam sme síce vyhrali o osem bodov, ale súper k nám prišiel posilnený o pivota Lackoviča. Ten, by som povedal, že je 50% percent družstva a určite by sa nestratil ani v extralige“, doplnil Rakovský. V tomto zápase to na prehru Orlov vôbec nevyzeralo. Od začiatku diktovali tempo viedli až o 10 bodov. V druhom polčase však nastal zlom, keď sa Rožňavčania začali doťahovať. Vtedy sa ukázali niektoré nedostatky domácich. „V tíme sme mali veľkú maródku, keď nám chýbali Svitlica, či Martin Rakovský. Myslím si, že rozhodlo práve to a širšia lavička súpera“, dodal ešte tréner k prehratému zápasu.

 

 

Nechceli všetko nechať na poslednú chvíľu   

      

Zo smolnej prehry sa museli zverenci trénera Rakovského rýchlo spamätať. Čakali ich totiž ešte tri zápasy, z ktorých museli aspoň jeden vyhrať. Keď nechceli všetko nechať na poslednú chvíľu a postup potvrdzovať doma s lídrom súťaže Sláviou TU Košice, museli vyhrať jeden zo zápasov vonku, keď nastúpili proti Žiaru n/Hronom a Zvolenu. „Vedeli sme, že musíme jeden s týchto zápasov vyhrať. Určite sme všetko nechceli nechávať na posledný zápas s Košicami. Navyše sa cez týždeň na tréningu zranil Roman Rakovský. S tým všetkým sme sa však museli vyrovnať sami“, podotkol Rakovský o stave pred dvojzápasom vonku.

 

Postup po najlepšom výkone

 

Na stredné Slovensko teda cestovali Orli s jasnou predstavou vyhrať aspoň jeden zápas. To sa im aj podarilo, keď síce v prvom zápase podľahli Žiaru n/ Hronom 69 : 86, no vo Zvolene už nenechali nič na pochybnostiach a zvíťazili 77 : 58. „Paradoxne my sme sa viac sústredili na duel so Žiarom. Vedeli sme totiž, že za Zvolen nastúpia niektorí hráči Banskej Bystrice, keďže Zvolenčania sú ich farmou. Žiar nás v ničom neprekvapil. Nastúpil zaň aj 210 cm hráč, ktorý prišiel z Handlovej s ktorým mali naši hráči obrovské problémy. Aj tak sa dal ten zápas vyhrať. Vlastnými chybami sme dovolili súperovi získať v prvom polčase 8 až 10 bodové vedenie a to si udržiaval až do posledných minút“, rozanalyzoval prvý zápas tréner tímu. V druhom zápase išlo prakticky o všetko. Posilnení Zvolenčania si totiž trúfali. Michalovčania však nedopustili ďalšiu prehru a po najlepšom tohto sezónnom výkone vyhrali. Výkon potešil aj samotného trénera. Všetci čo nastúpili, podali výkon na hranici svojich možností. Potešilo ma aj to, že každý hráč základnej zostavy strelil cez 10 bodov. Prakticky celý zápas sme viedli a súpera nepustili do ničoho“, podotkol Rakovský.

 

 

Všetko zlé na niečo dobré

 

Táto pol sezóna teda bude pre Orlov úspešná. Napriek obrovskej maródke, s ktorou sa museli zverenci trénera Rakovského potýkať, keď prakticky každý hráč bol aspoň raz buď zranený alebo chorý, sa im podarilo splniť predsezónny cieľ. Tréner Rakovský teda môže byť spokojný. „Kladne hodnotím, že sme do tímu zapracovali viacerých juniorov. Bohužiaľ do cesty sa nám postavil zdravotný stav hráčov. Svitlica, ktorý má problémy s vírusovým ochorením, nám chýbal prakticky celú jeseň. Navyše sa nám pred najdôležitejšími zápasmi zranil aj Roman Rakovský. Títo dvaja kľúčoví hráči nám budú chýbať zhruba do januára, takže dúfam, že do jarnej časti budem môcť s nimi rátať“, pripomenul tréner pozitíva aj negatíva tejto polsezóny. Orlov čaká v tomto roku ešte jeden zápas, keď 18. decembra privítajú na svojej palubovke lídra súťaže Sláviu TU Košice. „Aj napriek neúčasti hráčov základnej zostavy, chceme vyhrať a rozlúčiť sa s rokom víťazstvom,“ dodal ešte na záver Rakovský. Spomenutý zápas sa uskutoční v sobotu 18. decembra o 16.00 v Mestskej športovej hale.

 

Tabuľka

 

P

 

Zápasy

Víťazstva

Prehry

Dal

Dostal

Body

1

Slávia TU Košice

13

10

3

1053

826

23

2

BK ŠPD Rožňava

13

9

4

985

912

22

3

1. BK Michalovce

13

8

5

889

809

21

4

MŠK BK Žiar n/Hronom

13

7

6

995

1052

20

5

BK 04 AC LB SNV B

13

6

7

1131

1067

19

6

Daskit Lučenec

13

6

7

863

962

19

7

ŠKP ZOS Zvolen

13

5

8

1037

1022

18

8

BK 99 Prešov

13

1

12

754

1057

14

 

Peter Brendza

 

 

 

 

 



Uverejnené: 15.12.2010 11:27:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.