files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Viaceré známe tváre v Trebišove, nespokojnosť v Humennom

V plnom prúde prípravy na novú sezónu sú už aj druholigové futbalové tímy. Týka sa to aj druholigistov zo Zemplíne, ktorí cez víkend odohrali svoje druhé a tretie prípravné zápasy. Hráči Slavoja Trebišov po výhre 3:2 nad Humenným tentoraz padli vo Vyšnom Opátskom, kde podľahli FC Košice 0:2. Na prvé víťazstvo v príprave stále čakajú hráči FK Humenné. Tí tentoraz aspoň neprehrali, keď vo svojom treťom prípravnom zápase remizovali doma s nováčikom druhej ligy Tatranom Prešov 1:1.

Viaceré známe tváre

Po dvoch desiatych miestach sa odhodlali k trénerskej zmene v Slavoj Trebišov. Počas leta Ondreja Desiatnika vystriedal Gergely Geri, o ktorom sa hovorilo v jari aj ako potenciálnom trénerovi fortunaligových Michaloviec. Geri sa nakoniec na Zemplín vrátil až v lete, keď prijal ponuku Slavoja. Vo svojom prvom prípravnom zápase vyhral nad Humenným 3:2. V sobotu sa už darilo Trebišovčanom menej, keď vo Vyšnom Opátskom podľahli Košiciam 0:2. „Ukázal sa rozdiel v kvalite. My sme stále vo fáze skúšania hráčov. Bude to chvíľu trvať. Napriek tomu sme odohrali dobrý zápas. Chlapci si vyskúšali, ako je to hrať  s možno najkvalitnejším súperom v druhej lige. Zápas nám odhalil nedostatky, ktoré máme a teraz je na nás, aby sme pracovali na ich odstránení,“ uviedol na margo zápasu tréner Slavoja Gergely Geri.

Trebišovčania prehrali vo Vyšnom Opátskom s FC Košice 0:2 (foto: peter jesenský)

Ten v sobotu poslal na ihrisku dve jedenástky, v ktorých boli viaceré známe mená. V tíme je naďalej jeho kapitán Roman Begala, po roku v Komárne sa vracia aj stopér Dávid Špak, ktorý bol na skúške v Michalovciach. V strede zálohy sa objavil Jozef Šimon Turík, ktorý nedávno skončil v Humennom a na skúške je aj trio Samuel Jenát, Marek Výbošťok a Filip Škrteľ. Tí nedostali na jar príliš veľa šanci v Pohroní. Na skúške sú aj ďalší hráči. „Je to stále dlhá cesta. Musíme nájsť vhodných hráčov, ktorí sa nám do mužstva hodia či už typologicky, alebo charakterovo a navyše aj takých, ktorých si môžeme dovoliť. Sme stále vo fáze hľadania,“ pokračuje Gergely Geri. Dodajme, že Trebišovčania najbližší prípravný duel odohrajú už v stredu, kedy privítajú Tatran Prešov.

FC Košice – Slavoj Trebišov 2:0 (1:0)
Góly: Jakúbek, Liener.
Zostava Slavoj Trebišov – 1. polčas: Dlubáč – Udagawa, Matta, Špak, Rokyta, Begala, Sitarčík, Výbošťok, Bajtoš, Moravčík, Škrtel
Zostava Slavoj Trebišov – 2. polčas: Dlubáč – Ilinjo, Jenát, Filipiak, Maguľak, Turík, Rusnák, Kovalčin, Pálfi (75. Girman), Moravčík (72. Lajčiak), Bajtoš (72. Begala)

Nespokojný Desiatnik

Aj v Humennom urobili po nováčikovskej sezóne, v ktorej FK obsadilo solídne šieste miesto, trénerskú zmenu. Jozefa Škrlíka nahradil práve Ondrej Desiatnik, ktorý v lete skončil v Trebišove. Po troch týždňoch prípravy ale príliš spokojný byť nemôže. Jeho zverenci po dvoch prehrách v Ružomberku (1:3) a v Trebišove (2:3) síce prvýkrát neprehrali, remíza 1:1 s Tatranom Prešov sa mu ale málila. Bolo to hlavne kvôli výkonu jeho mužstva. „Súpera sme mali kvalitného, my sa ale musíme pozerať sami na seba. Bolo tam strašne veľa nedostatkov. Tie veci, na ktorých pracujeme, sa v našej hre objavili asi dvakrát, či trikrát, čo je strašne málo. Chápem, že bolo veľmi horúco, v pohybovej fáze sme ale zaostávali. Bolo to hlavne v útočnej kombinácii. Každá herná myšlienka bola dozadu, nie dopredu a práve to chceme v našej hre zmeniť. Nemôžeme každú loptu hrať dozadu. Chýbali mi zábehy, stredoví hráči zle dostupovali. Stále je to o spoznávaní. Trošku sa hľadáme,“ podotkol nový tréner FK, ktorého tím by mal odohrať najbližší prípravný zápas v Michalovciach.

FK Humenné - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1)
Góly: 20. Vaľovčin – 45. Karaš. 
Zostava FK: Piroščák - Zlacký, Bednár, Luberda, Komjatý, Dzurík, Song, Vaľovčin, Sedláček, Streňo, Hamuľak.
Na lavičke: Vasilco - Vasiľ, Komár, Šuľák, Jančo.

Známa už kompletná šestnástka tímov

Po víkende je už definitívne známa šestnástka účastníkov druhej najvyššej futbalovej súťaže. Potvrdenú štrnástku aj so štyrmi víťazmi tretích líg nakoniec doplnila aj juniorka Slovana Bratislava, ktorá skončila vlani v druhej lige na vypadávajúcej pozícii a Spartak Myjava, ktorý zase postúpil z druhého miesta v tretej lige Západ. Miestenku totiž odmietli lanskí druholigisti Rohožník a Bardejov. V druhej lige v sezóne 2022/23 tak budú figurovať lanský posledný tím Fortuna ligy FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa a desiatka účastníkov lanskej sezóny - KFC Komárno, FC Košice, FK Humenné, FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka, MŠK Žilina B, Slavoj Trebišov, FK Dubnica nad Váhom, MŠK Púchov, ŠK Slovan Bratislava U21. Tých doplnia víťazi tretích líg: Západ - MŠK Považská Bystrica, Východ - 1. FC Tatran Prešov, Stred - MFK Dolný Kubín, Bratislava - FK Rača Bratislava a takisto Spartak Myjava, ktorý skončil v západnej skupine tretej ligy na druhom mieste, no z tímov na druhých miestach mal najvyšší počet bodov. Ako je známe, najvyššia Fortuna liga bude mať v sezóne 2022/23 až troch lanských druholigistov. Na základe vyradenie Serede a Senice sa do najvyššej súťaže okrem víťaza druhej ligy ŽP Podbrezová dostali aj FK Dukla Banská Bystrica a MFK Skalica. Žreb druhej ligy bude známy v najbližších dňoch.

Účastníci druhej ligy v sezóne 2022/23
FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (vypadávajúci z Fortuna ligy)
KFC Komárno, FC Košice, FK Humenné, FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka, MŠK Žilina B, Slavoj Trebišov, FK Dubnica nad Váhom, MŠK Púchov, ŠK Slovan Bratislava U21 (účastníci druhej ligy v sezóne 2021/22)
MŠK Považská Bystrica (víťaz III. ligy Západ)
1. FC Tatran Prešov (víťaz III. ligy Východ)
MFK Dolný Kubín (víťaz III. ligy Stred), 
FK Rača Bratislava (víťaz III. ligy Bratislava), 
Spartak Myjava (2. miesto III. liga Západ, najvyšší počet bodov z tímov z druhého miesta).



Uverejnené: 27.06.2022 10:25:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.