files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Winquist chce byť lídrom Dukly a chce hrať pred plným štadiónom

V krátkej minulosti vedenie michalovskej Dukly Ingema viackrát lovilo v banskobystrických vodách, odkiaľ na Zemplín prišli viacerí hráči. V nich zalovili aj tentoraz, hoci ich najnovšia posila hrala v tíme „baranov“ v sezóne 2020/21. Kanadský útočník Josh Winquist si na Slovensku urobil dobré meno a v ňom chce pokračovať aj v Michalovciach.

„Slovenská extraliga mi vyhovovala a po sezóne som sa tu chcel vrátiť. Chcel som znova okúsiť európsky hokej a ponuka Michaloviec mi teda prišla vhod. Pamätám si, že to tu bolo veľmi rýchle, ale nie až také fyzické ako v Severnej Amerike,“ poznamenal 28-ročný rodák z kanadskej Alberty, ktorý mal v Banskej Bystrici produktivitu takmer bod na zápas. V 22 dueloch zaznamenal dva góly a devätnásť asistencií. Takúto produktivitu si udržiaval aj v troch nasledovných kluboch, ktoré vystriedal v súťaži ECHL za posledný rok a pol. A produktivitu od neho budú čakať aj v Michalovciach, kde by mal byť elitným centrom. „Už som o tom hovoril aj s trénerom Coolenom, ktorý odo mňa očakáva, že budem lídrom v ofenzíve, aj v defenzíve tímu. Ja verím, že jeho očakávania nesklamem a budem lídrom tímu,“ pokračuje Winquist.

Samozrejme, kanadský útočník si pred podpisom zmluvy s Michalovcami zisťoval viac o klube zo Zemplína. „Rozprával som sa s viacerými hráčmi, ktorí tu hrali a všetci mi pôsobenie v Michalovciach odporučili. Hovorili, že to bude dobrý klub pre rast mojej kariéry a takisto aj pre to, aby som sa presadil v európskom hokeji. Pamätám si aj na naše vzájomné zápasy, keď som ešte hral za Banskú Bystricu. Vtedy to ale bolo také nemastné - neslané, keďže sa hralo bez divákov. Z počutia viem, že v Michalovciach sú diváci fantastickí a chcem túto atmosféru zažiť na vlastnej koži. Verím, že nebudú žiadne obmedzenia a že budeme hrať hokej pre divákov,“ zdôraznila najnovšia posila v michalovskom kádri, ktorá má s tímom veľké ambície. Svoje ambície som už spomenul, chcem byť lídrom tímu. Čo sa týka tímu, chceme sa pohybovať v prvej šestke, dostať sa do play-off a ideálne by bolo preskočiť prvé kolo a byť v TOP 4.“ Pre kanadského centra to bude druhé pôsobenie na Slovensku a druhé pôsobenie v Európe. Má prehľad o kádri? „Myslím si, že vedenie klubu urobilo dobrú prácu. V tíme je viacero kvalitných hráčov, či už mladíkov, alebo aj skúsenejších. Nateraz poznám len jedného z hráčov. Toho ale klub predstaví až na budúci týždeň, takže jeho meno nemôžem prezradiť,“ zakončil s úsmevom na perách Josh Winquist.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.06.2022 09:23:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.