files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s produktívnym centrom, prichádza Josh Winquist

Káder michalovskej Dukly naberá na sile. Klub oznámil podpis ďalšieho hráča zo zámoria. Po obrancovi Zachovi Osburnovi tentoraz predstavili stredného útočníka Josha Winquista. Dvadsaťosemročného centra poznáme aj zo slovenských klzísk, keďže v sezóne 2020/21 hrával za Banská Bystricu, kde bol rodák z kanadskej Alberty mimoriadne úspešný. Dosiahol v 22 dueloch takmer bod na zápas (2+19). Kanadský center by mal byť vhodnou náhradou za Američana Tonyho Cameranesi, ktorý bol prvým centrom vo vlaňajšej sezóne.

Okrem Banskej Bystrice strávil Winquist doterajšiu časť svojej kariéry za morom. Šesť sezón odohral v AHL, kde má na svojom konte 140 duelov, s bilanciou 31 gólov a 50 asistencií. Hrával v tímoch Oklahoma City Barons, Bakersfield Condors, Bridgeport Sound Tigers, Toronto Marlies a Rockford IceHogs. Okrem toho má na svojom konte aj päť sezón vo WHL a šesť v ECHL, kde hral aj po odchode z Banskej Bystrice a v minulej sezóne. V nej za rok a pol vystriedal tri kluby – Wheeling Nailers, Reading Royals a Allen Americans. Vo všetkých troch mal produktivitu blízko bodu na zápas.

Josh Winquist je 23 hráčom, ktorého Michalovčania predstavili pre novú sezónu a tretím legionárom. Prvým bol český brankár Tomáš Vošvrda, druhým americký obranca Zach Osburn, ktorého klub predstavil ako posilu v stredu. Okrem Vošvrdu Zemplínčania predstavili aj ďalších dvoch golmanov – Stanislava Škorvánka a 18-ročného juniora Jakuba Hrubovského. V obrane sa tréner Tom Coolen bude spoliehať na služby Miroslava Macejka, Vladimíra Mihalika, či Adama Stripaia, ktorí tu boli aj v nedávno skončenej sezóne. Novicmi v defenzíve sú Martin Štajnoch, Jakub Cibák a Christian Michalčin. V útoku z minulej sezóny ostávajú Dávid Buc, Jakub Suja, Peter Galamboš a Roman Žitný. Novými posilami sú Juraj Bezúch, Radovan Puliš, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Peter Bjalončík, Adam Lapšanský, Filip Vašaš a Samuel Chalupa. 

.



Uverejnené: 24.06.2022 12:14:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.