files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nesmrteľné vianočné melódie

  

Blížiace sa vianočné sviatky nám nepripomínajú len dookola sa opakujúce reklamy v televízii a rádiách či cenové akcie v hypermarketoch. Neodmysliteľnou súčasťou predvianočného času sú aj skladby, ktoré síce majú mnoho rokov, ale každý rok sa nám  stále rovnako páčia.

  

Jedinečné piesne

   

 Vianočnou hymnou sa už dávno stala skladba „Last Christmas“ od dua Wham z roku 1984. Je to suverénne najobľúbenejší vianočný hit, ktorý v týchto dňoch počúvame do omrzenia. Niet sa čo čudovať, veď je to chytľavá a hudobne vynikajúco zvládnutá skladba. Pritom jeden z bývalých členov skupiny Wham - George Michael o tejto piesni vyhlásil, že spolu s bývalým kolegom zo skupiny dlho uvažovali, či ju vôbec zaradia na hudobný album... Svoje kladné rozhodnutie určite  neoľutovali, pretože tento song je známy na celej zemeguli.

    

Veľkým vianočným hitom sa stala aj skladba „All I want for Christmas is you“ od americkej speváčky Mariah Carey. Tú zaradila na svoj výlučne vianočný album v roku 1994. Tá pieseň je tak rezká veselá a chytľavá, že vám za každých okolností určite zlepší náladu. Pre romantikov naspievala v tom istom roku skupina East 17 skladbu pod názvom „Stay another day,“ ktorá má takisto vianočný podtón. Nehovoriac o veľkých vianočných hitovkách exBeatlesákov - Johna Lenonna (Marry, marry Christmas) a Paula McCaertney (Simply having, wonderful Christmas time). Veľký úspech však mali aj vianočné songy skupiny Queen, speváka Chrisa Reu, speváčky Melanie Thornton a iných interpretov.

    

Ani Slováci sa nedali zahanbiť

    

 Tu treba pochváliť hlavne Mekyho Žbirku a už nežijúceho bývalého speváka skupiny LOJZO - Mariána Kochanského. V roku 1990 stvorili vianočnú pecku - „Každý deň budú vraj Vianoce.“ V tom istom roku sa nedal zahanbiť ani Peter Nagy, ktorý na svojom albume (nahranom s deťmi) má song - „Vianoce, Vianoce.“ No a netreba zabudnúť ani na tanečnú hviezdu 90-tych rokoch - MC Erika, ktorý nám pred pätnástimi rokmi umocňoval vianočnú atmosféru skladbou „Vianočný čas je Christmas time.“

  

V januári odídu

   

Spomínané pesničky nám teraz znejú zo všetkých strán a až do omrzenia. Po roku sa teda opäť vrátili vo svojej nezameniteľnej podobe, ktorá nás každý rok dostane. Od januára si však opäť začnú čerpať pravidelnú ročnú dovolenku, no a v decembri 2011 sa znova prihlásia o slovo. Podobne ako nenahraditeľné vianočné televízne šlágre  (Tri oriešky pre Popolušku, Mrázik, Perinbaba či Sám doma).

                                                                                           (a)



Uverejnené: 14.12.2010 12:42:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.