files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Štajnoch: Michalovce beriem ako obrovskú výzvu

Azda najväčším prekvapením v predstavovaní kádra HK Dukla Ingema Michalovce je podpis skúseného 31-ročného zadáka Martina Štajnocha. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie doteraz na Slovensku pôsobil len v Slovane Bratislava. Okrem najvyššej slovenskej extraligy si vyskúšal aj tú českú, nemeckú DEL a zahral si aj v nadnárodnej ICEHL, či KHL, v ktorej hral päť rokov. Do Michaloviec prichádza s najvyššími ambíciami a takisto aj s tým, aby s Duklou bojoval o špicu.

Martin Štajnoch minulú sezónu odštartoval v Slovane Bratislava a končil v rakúskom Linzi. V ani jednom z týchto klubov sa mu ale nedarilo podľa predstáv. Možno aj preto sa rozhodol pretrhnúť určité väzby a akceptovať ponuku extraligistu zo Zemplína. „Bolo to také prekvapenie pre ľudí. Trošku sa to držalo v tajnosti. Je pravdou, že sa to „pieklo“ dlhšie, no rozhodol som sa takto. Michalovce sú pre mňa výzvou, ktorú som akceptoval,“ odpovedal Martin Štajnoch na minulotýždňovom galavečeri michalovského hokeja na otázku, či bol najväčším prekvapením tohto galavečera. Prečo sa teda rozhodol upísať Zemplínčanom? „Bolo tam viacero faktorov. Určite som sa pozeral aj na skladbu mužstva, aj na víziu trénera Coolena. Stotožnil som sa s tým a preto som tu,“ pokračuje Štajnoch známy svojim emotívnym herným prejavom. Ten sľubuje aj v Michalovciach. „Inak proste hrať neviem.“

Ofenzívny obranca je spojený na Slovensku zatiaľ iba so Slovanom Bratislava. Zaň odohral štyri sezóny v KHL a vo svojej domovine za iný seniorský klub nenastúpil. „Život prináša aj takéto zmeny. Ako som povedal, pôsobenie v Michalovciach je pre mňa obrovskou výzvou. Určite je to veľká zmena. Sme na opačnom konci Slovenska, čo je asi najväčšou zmenou. Niečo je za mnou a predo mnou je teraz niečo iné. Nechcem sa pozerať čo bolo, pozerám sa dopredu na naše ciele, ktoré si stanovíme,“ podotýka Martin Štajnoch, ktorý sa veľmi teší na michalovského diváka. „Michalovce som vnímal ako „čierneho koňa“ extraligy. Každý rok na papieri mali silné mužstvo. Mali aj svoje výkyvy, no nikdy sme zápasy s nimi nemohli podceniť. Ja si diváka pamätám ešte z tej sezóny, ktorá sa nedokončila pre koronavírus. Pamätám si, ako plné tribúny hnali Michalovce proti nám a určite to chcem zažiť opäť,“ dodal na záver 39-násobný slovenský reprezentant a účastník dvoch juniorských svetových šampionátov.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.06.2022 21:52:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.