files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Žofčák pokračuje v MFK Zemplín Michalovce

Michalovský MFK Zemplín nestráca svojho kapitána. Tridsaťdeväťročný nestarnúci Igor Žofčák totiž opäť predĺžil o jeden rok zmluvu s najvýchodnejším účastníkom Fortuna ligy. O zotrvaní svojho kapitána referuje web MFK Zemplín.

Aktuálne najstarší strelec gólu v najvyššej súťaži tak robí každý rok a aj pre sezónu 2022/23 sa s klubom dohodol. Lídra michalovskej kabíny nemuseli funkcionári dlho prehovárať, aby si predĺžil už beztak bohatú futbalovú kariéru. "Mňa zaujímalo najmä to, či o mňa majú záujem vedenie klubu aj tréner. Všetci zhodne povedali, že áno, preto bolo moje rozhodnutie pokračovať o to ľahšie. Zatiaľ všetko funguje ako má. Dokážem skĺbiť prácu s futbalom aj zdravíčko ešte slúži, a to je hlavné," uviedol pre stránku klubu nestarnúci Žofi, ktorý má vo svojej zbierke 8 trofejí - s Ružomberkom vyhral slovenskú ligu aj pohár, so Spartou Praha českú ligu a superpohár, so Slovanom Bratislava trikrát slovenskú ligu a raz pohár.

Lodivod Norbert Hrnčár na margo zotrvania Igora Žofčáka v kádri poznamenal: "Ako som sa už vyjadril, ešte pred skončením minulého ročníka sme sa so Žofim bavili o jeho ďalšom pôsobení v tíme. Povedal som mu, že budem rád, ak bude pokračovať. Som veľmi rád, že sa to definitívne spečatilo a že s takýmto výnimočným hráčom budem naďalej spolupracovať." Igor Žofčák v minulosti v najvyššej slovenskej súťaži hrával za Ružomberok a Slovan Bratislava. Za sebou má účinkovanie v najvyššej českej lige (Sparta Praha, Jablonec), ako aj krátke angažmán v maďarskej Nyiregiháze. Aktuálne má na svojom konte 423 štartov v slovenskej lige (v nich nastrieľal 56 gólov), čo ho radí na druhé miesto za bývalého spoluhráča z Ružomberka Tomáša Ďubeka, ktorý je na méte 428 zápasov. Do Michaloviec sa vrátil pred začiatkom sezóny 2016/17.

Foto: Róbert andrejov

.



Uverejnené: 15.06.2022 12:05:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.