files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach chcem byť lídrom, hovorí srdcom východniar Adam Lapšanský

Z nových posíl michalovskej Dukly Ingema zarezonovali zatiaľ hlavne dve mená do útoku. Zemplínčania ulovili ex-kapitána HKM Zvolen Radovana Puliša a z Košíc prichádza Adam Lapšanský, ktorý v extralige odohral vyše päťsto duelov a viackrát bol braný do tímu ako kanonier a jeden z lídrov. Táto pozícia sa z jeho hry v poslednej sezóne vytrácala. V Košiciach nedostával dostatok času na ľade a výsledkom toho bolo len jedenásť kanadských bodov v sezóne.

Tridsaťdvaročný Adam Lapšanský sa bude snažiť v Michalovciach na tieto štatistiky zabudnúť a získať znova chuť pre hokej. „Veľmi sa nechcem k tomu vracať, ale sezóna bola taká, aká bola. Rozhodol som sa pre novú organizáciu, ktorá mi je sympatickou. Vidím tu obrovský potenciál a kvalitu. Verím, že dostanem potrebný priestor na ľade a ukážem, že som hokej hrať nezabudol. Určite sem prichádzam potvrdiť pozíciu lídra tímu,“ rozhovoril sa skúsený útočník, ktorý je srdcom východniar. Odchovanec hokeja zo Spišskej Novej Vsi totiž na Slovensku okrem materského klubu prevažne hrával v Poprade a Košiciach. Výnimkou je jedna sezóna v Trenčíne a pol sezóna v Bratislava Capitals. Teraz príde na rad štvrtý extraligista z východu - Michalovce. „Dá sa povedať, že som sa už usadil v Košiciach. Michalovce sú relatívne blízko, takže aj to je jeden z dôvodov, aby som prijal ponuku Dukly,“ pokračuje Adam Lapšanský. Ten verí, že v Michalovciach potrebný priestor na ľade dostane. „Preto som tu a chcem ukázať, že na to mám. Keď hráč nedostane taký priestor, aký potrebuje, ťažko zbiera potrebné body. Cítim obrovskú dôveru, či manažéra klubu, alebo vedenia a budem sa ju snažiť splatiť.“

V Michalovciach budú už tretiu sezónu po sebe najvyššie ciele. V sezóne 2020/21 sa ich bronzovou medailou podarilo naplniť, v nedávno skončenej po vypadnutí v prvom kole play-off nie. „Aj teraz zrejme budú najvyššie. Vedenie klubu mi deklarovalo, že odkedy sú v extralige, chcú hrať čo najvyššie. Ja sa s tým stotožňujem. Som rád, že som v tíme, ktorý takto vysoké ciele má a našou úlohou na ľade ich bude naplniť,“ podotýka jeden z dvanástich podpísaných michalovských útočníkov, podľa ktorého sa v Michalovciach skladá zaujímavý káder. „Predpokladom úspechu bude vytvorenie správnej partie. S viacerými hráčmi, ktorí tu budú, sa veľmi dobre poznám a verím preto, že takúto partiu vytvoriť môžeme.“ Kvalitné kádre ale skladajú aj iní extraligoví súperi. „Čo sledujem, každé jedno mužstvo z extraligy sa posilňuje. Nie je to len Prešov, ktorý v poslednej dobe predstavuje dosť hráčov. Ide aj o ďalšie tímy, či už Poprad, Nové Zámky, Bystrica, alebo aj Spišská Nová Ves. A ani nehovorím o tých družstvách, ktoré hrali o špicu. Všetci skladajú kvalitné tímy a liga bude teda zrejme opäť nesmierne vyrovnaná. Posledné dni ukazujú, že extraliga má svoju kvalitu. Uberá sa dobrým smerom, čo dokazuje aj fakt, že dvaja hráči z nej podpísali kontrakty s tímami NHL, čo tu už nebolo veľmi dlho,“ uzatvára debatu Adam Lapšanský. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.06.2022 20:57:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.