files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan pil už v nedeľu na obed, nafúkali aj kolobežkári

Aj napriek neustálym výzvam ale i vopred avizovaným dopravno-bezpečnostným opatreniam polície s cieľom zlepšiť situáciu na cestách policajti minulý (23. týždeň 2022) na cestách Košického kraja odhalili ďalších až 46 nezodpovedných vodičov, ktorí si za volant auta sadli pod vplyvom alkoholu. U 11 z nich bola hodnota alkoholu v dychu viac ako 1 promile (trestný čin). Polícia zaznamenala tri dopravné nehody, pri ktorých „asistoval“ alkohol. Odvaha sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu nechýbala aj trom vodičom, ktorí „nafúkali“ viac ako dve promile. Jeden z nich cez 3 promile !

V piatok (10.6.) dopoludnia brázdil cesty poriadne „pod parou“ 45-ročný muž z okresu Michalovce v meste Veľké Kapušany v michalovskom okrese na vozidle Škoda SuperB, na ktorom jazdil v kruhovom objazde v protismere. Jeho jazdu si hneď všimli mestskí policajti, ktorí vodiča zastavili a keďže javil známky požitia alkoholu, privolali policajnú hliadku obvodného oddelenia. Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,57 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 3,27 promile ! V nedeľu (12.06.) okolo 13,00 h michalovskí policajti zastavili 54-ročného vodiča na Topolianskej ulici v Michalovciach,  ktorý viedol vozidlo zn. Kia, a ktorý počas jazdy s vozidlom náhle zastavil pri stredovej čiare vozovky, následne prešiel s vozidlom cez stred vozovky a s vozidlom sa naspäť vrátil do svojho jazdného pruhu. Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Vodičovi bola nameraná hodnota 1,10 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,29 promile. „Vodičom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Následne „putovali“ do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebný úkonov boli vodiči obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ píše polícia v tlačovej správe.

  

Počas avizovaného zvýšeného dohľadu nad cestnou premávkou sa policajti zamerali aj na nemotorových účastníkov (chodcov, cyklistov, kolobežkárov), či dodržiavajú zákony a tiež sa kontrolám nevyhli.   Na cestách  sa cyklisti a e-kolobežkári naďalej správajú nedisciplinovane a jazdia pod vplyvom alkoholických nápojov. Minulý týždeň „nafúkalo“ 6 cyklistov, ale aj 7 vodičov motokolobežiek. Za porušenie pravidiel cestnej premávky bolo riešených v blokovom konaní aj 14 chodcov. Na cestách je stále viac než dosť nedisciplinovaných účastníkov cestnej premávky, preto polícia bude i naďalej vykonávať zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, a bude naďalej prísnejšie dohliadať na to, či účastníci  cestnej premávky dodržiavajú zákony.  S cieľom čo najviac eliminovať počet dopravných nehôd, predovšetkým smrteľných, bude v teréne ešte viac policajtov,“ pokračuje polícia v tlačovej správe. Počas minulého týždňa polícia v Košickom kraji zaznamenala 36 dopravných nehôd, pri ktorých prišla o život jedna osoba, motocyklista. Ťažko sa zranili tri osoby a 26 utrpelo ľahké zranenia.

.



Uverejnené: 14.06.2022 14:20:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.