files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Regenda s kontraktom v NHL. Dohodol sa s Anaheimom!

To, o čom sa šepkalo už dlhšie sa stalo realitou. Odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda odchádza do NHL. Dvadsaťdvaročný útočník síce podpísal zmluvu s českou Mladou Boleslavou, výkony v sezóne, na olympiáde v Pekingu a na nedávnych skončených majstrovstvách sveta mu ale vyniesli zmluvu v najprestížnejšej súťaži na svete. Regenda sa dohodol s tímom Anaheim Mighty Ducks. V slnečnej Kalifornii by mal stráviť ďalšie dva roky. Je pravdepodobné, že sezónu začne v tíme AHL.

V prvej sezóne si v NHL môže zarobiť 750 tisíc dolárov, v AHL 80 tisíc. Dostane podpisový bonus 92 500 dolárov a ďalších 82 500 si môže zarobiť na výkonnostných bonusoch. V druhom ročníku dostane v NHL 775 tisíc, kým v AHL opäť 80 tisíc. Nezmenený zostane jeho podpisový bonus, výkonnostný klesne na 57 500 dolárov.

Pavol Regenda je druhým Michalovčanom, ktorému sa podarilo podpísať kontrakt v NHL. Prvým bol Kristián Kudroč, ktorý si v najprestížnejšej klubovej súťaži dokonca aj zahral. Za tri sezóny odohral v dresoch Tampa Bay Lightning a Florida Panthers 26 duelov. Regenda v posledných dvoch sezónach obliekal michalovský dres. V najvyššej Extralige odohral dokopy 111 duelov, v ktorých nastrieľal 35 gólov a pridal k ním aj 42 asistencií. V minulosti na juniorskej báze pôsobil vo Švédsku (HC Linkoping, Vaxjo Lakers) a Fínsku (Jokerit Helsinki). Slovensko reprezentoval na februárových olympijských hrách v Pekingu, kde získal bronzovú medailu a takisto aj na nedávnych MS vo Fínsku, kde sa s piatimi gólmi stal najlepším strelcom tímu. 

.



Uverejnené: 01.06.2022 07:48:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.