files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dlhoročný cieľ zavŕšený. Michalovskí juniori sú extraligoví

Sezóna 2022/23 bude pre michalovský mládežnícky hokej špecifická. Po prvýkrát sa totiž stane, že HK Mládež Michalovce bude mať všetky tímy v najvyššej súťaži. Skompletizovali to juniori, ktorým sa nedávno cez sériu so Spišskou Novou Vsou (3:0 na zápasy) podarilo postúpiť do Extraligy.

Michalovskí juniori už raz v Extralige účinkovali. Bolo to v sezóne 2015/16, kedy ale prvá juniorská liga pre nedostatok tímov nebola. Aj preto bude nasledujúca sezóna špecifickejšia, že tentoraz si Michalovčania postup vybojovali. „Sme všetci radi, že sa to konečne podarilo a naša juniorka je extraligová,“ rozhovoril sa tréner juniorky Ivan Boržík. „Bolo to pre nás dôležité už niekoľko rokov. Obrovskú šancu na postup sme mali aj v sezóne 2019/20, ktorú ale zmarila korona. Aj vtedy sme boli blízko k postupu a som o tom presvedčený, žeby sa nám to aj podarilo, keby súťaž neprerušili. Čo sa týka súťaže, bolo to komplikované a pravidlá sa menili za pochodu. Po tom, čo sa súťaž obnovila po korona pauze sa začalo hovoriť o priamom postupe dvoch najlepších tímov. Naším cieľom bol od začiatku postup do Extraligy a som rád, že sme tento cieľ naplnili,“ pokračuje Ivan Boržík.

Juniori tak napodobnili dorastencov, ktorí v najvyššej Extralige pôsobia od sezóny 2016/17. Vtedy sa o postup zaslúžila partia okolo Pavla Regendu, Dominika Borova, či Vladimíra Glosára, ktorí sa teraz presadili aj v mužskom hokeji. „Aj v tomto tíme je kvalita a hráči, ktorí by sa mohli presadiť v seniorskom hokeji. Teraz na to budú mať ideálnu šancu, pretože presun z extraligovej juniorky do mužského hokeja je hladší, ako z prvoligovej. Aj preto sme chceli dostať juniorku do Extraligy, aby bol návezný postup po doraste, ktorý hrá Extraligu už dlhšie. Všetci veríme, že sa to v juniorke nezastaví a chlapci budú dostávať šancu aj v mužskom hokeji. Naším cieľom stále ostáva vychovávať hráčov do prvého tímu mužov. Nič sa na tom nemení,“ zdôrazňuje tréner michalovskej juniorky, ktorý na barážové zápasy so Spišskou Novou Vsou využil aj služby dvoch hráčov michalovskej Dukly Ingema Adama Stripaia a Františka Gajdoša. „Táto dvojica a takisto aj Rišo Šechný junior, ktorý nám pomohol ihneď po skončení sezóny Trebišova, sa zachovali príkladne. Po vypadnutí svojho tímu sa nerozhodli oddychovať, ale pomôcť nám, za čo im patrí vďaka. Nie je to iba postup mňa ako trénera, celého klubu, ale úspech aj pre samotné mesto ako také. Všetci sa tešíme z toho, že po dorastencoch a mužoch budú extraligoví aj juniori,“ pokračuje Ivan Boržík.

Šancu si vybojovali pre seba

Káder michalovskej juniorky bol jeden z najmladších. Aj preto väčšina z neho môže žať úspech, ktorý si vybojovala. „O to som radšej, že väčšina chlapcov bude v juniorskom veku aj v budúcej sezóne. Mali sme v tíme viacero dorastencov, dokonca vekom jedného aj kadeta. Túto šancu si teda chlapci vybojovali pre seba. Gro kádra pre Extraligu budú tí chlapci, ktorí si to vybojovali. Tým, že sme postúpili do najvyššej súťaže sa nám otvárajú možnosti pre posilnenie kádra aj hráčmi z okolia. Tí sa budú chcieť ukázať v juniorskej Extralige a presadiť sa aj do mužskej Dukly. Ako som ale povedal, základ kádra budú tvoriť tí hráči, ktorí si to vybojovali. Dúfam, že postavíme konkurencieschopný tím, ktorý bude favoritom robiť problémy a nebude iba takým fackovacím panákom,“ zdupľoval Ivan Boržík.

Vonku vyhrali aj 24:0!

Michalovskí juniori teda po Bardejove, či Liptovskom Mikuláši budú nastupovať proti Slovanu Bratislava, Trenčínu, či Košiciam. Aj to môže byť pre nich malým hokejovým sviatkom. „Presne tak! Je iné nastupovať proti Slovanu, ako proti Bardejovu. Ako sa môžu posúvať chlapci, ja verím, že sa môžem posúvať aj ja ako tréner. Môže to byť pre nás všetkých hokejovým sviatkom,“ dodáva Boržík, ktorý by mal ostať pri juniorskom tíme aj v sezóne 2022/23. Jeho zverenci počas celej základnej časti vládli prvej lige skupina Východ. Z 29 duelov až 25 vyhrali, z toho 23 v riadnom hracom čase a v riadnom hracom čase prehrali len štyri zápasy. Aj preto súťaž vyhrali s náskokom 19 bodov pred Liptovským Mikulášom a o ďalší bod pred semifinálovým súperom Spišskou Novou Vsou. V súťaži ešte účinkovali aj Prešov a Bardejov, ktorý získal iba chudobných päť bodov. S týmto súperom sa Michalovčanom datuje aj najvyššie víťazstvo. V Bardejove zvíťazili 24:0! „Bol to taký zápas, že nám tam spadlo skoro všetko. Pre súpera to bolo strašne deprimujúce, no aj nám to skôr ublížilo. O týždeň sme hrali v Bardejove opäť a síce sme vyhrali 9:2, bol to úplne iný zápas. Motivovať chlapcov po takomto víťazstve je strašne ťažké. Aj preto som rád, že teraz budeme hrať proti najväčšej kvalite na Slovensku a mená ako Slovan Bratislava, Trenčín, či Košice budú pre hráčov najväčšou motiváciou,“ zdôraznil Ivan Boržík.

Výsledky juniorov v sezóne

Zaslúžili sa o postup  
Brankári: Adam Rusňák, Oliver Solenský, Fedor Šándor, Adrián Károlyi, Tobias Smolko, Jakub Hrubovský.
Obrancovia: Adam Stripai, Simon Čollák, František Gajdoš, Benjamín Škrek, Denis Šulof, Roman Novák, Viktor Brezina, Patrik Kužma, Martin Georgiev, Kristián Župík, Marcel Dobos, Roman Jakubec.
Útočníci: Tomáš Sabov, Richard Šechný, Matúš Koba, Jakub Magyar, Tomáš Oráč, Jozef Dudurič, Róbert Fedor, Adrián Matušinský, Kamil Rohaľ, Adam Filip Gavura, Matej Farkaš, Arutr Miovkanych, Jozef Šechný, Sebastián Zupko, Lukáš Kovaľ, Marko Kočkár, Pavol Prokopovič, Samuel Oravec, Dušan Divulit, Samuel Hitráček, Viliam Kurila, Dominik Spišák, Matej Šimko, Roman Fonfer.   
Tréner: Ivan Boržík. Asistenti: Ján Celušňák, Ivan Králik, Radoslav Regenda. Masér: Erik Želinský. Vedúci družstva: Marcel Brhlík.  



Uverejnené: 10.05.2022 16:19:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.