files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Coolenovým cieľom prvá šestka, ideálny boj o medaily

Po tretíkrát sa v sezóne 2022/23 stane, že tréner michalovských hokejistov bude zo zahraničia. Priekopníkom bol ešte v druhej lige Milan Pasterňák (otec súčasnej hviezdy NHL), ktorý Michalovčanov viedol pár mesiacov. Od novembra 2020 až do skončenia tejto sezóny bol michalovským trénerom Fín Tomek Valtonen a od nasledujúcej sezóny by to mal byť Kanaďan Tom Coolen.

Šesťdesiatosemročný rodák z Halifaxu má zaujímavý životopis. Ako asistent trénera pôsobil v lotyšskej reprezentácii, s ktorou sa predstavil na olympiáde v Soči, či na majstrovstvách sveta a rovnako ako asistent trénera pôsobil aj v kanadsko-americkej NHL. Naposledy viedol poľský Oswiečim. „Moja kariéra ma preniesla celým svetom a už teraz sa neviem dočkať čo zažijem v Michalovciach na Slovensku. Pre mňa ako mladého hlavného trénera bolo najpamätnejšie víťazstvo na kanadskom národnom univerzitnom šampionáte. Potom  určite trénovanie na olympijských hrách v Soči a na troch majstrovstvách sveta. Trénoval som aj v oboch organizáciách NHL Buffalo Sabres a Calgary Flames,“ pochválil sa nový kormidelník HK Dukla Ingema Michalovce.

O Michalovciach veľa nevedel

Aj keď je hokejový svetobežník, o Michalovciach mal až do času ponuky len málo informácii. „Samozrejme, slovenskú Extraligu som sledoval. Viem, že Slovensko je hokejová krajina a takisto som vedel, že Michalovce dosiahli vlani výnimočný úspech v podobe bronzovej medaily. Čo sa týka Michaloviec, z počutia viem, že ide o hokejové mesto a verím, že diváci v hojnom počte budú chodiť aj na naše zápasy,“ podotýka Tom Coolen, ktorý bol naposledy na Slovensku pred ôsmimi rokmi s reprezentáciou Lotyšska. „Na pôsobenie v hokejovej krajine sa určite teším. Je to pre mňa nová výzva,“ dodáva k pôsobeniu v Michalovciach nový kormidelník.

Cieľom prvá šestka a ofenzívny štýl hry

V Michalovciach už druhú sezónu po sebe boli vysoké ambície. V minulej sezóne sa naplnili, tentoraz síce nie, no v Dukle veria, že nový realizačný tím a obmenený káder nadviaže na úspešnú sezónu 2020/21. „Ako tím a organizácia potrebujete ciele. Tie musia byť náročné, no v prvom rade dosiahnuteľné a realistické. Cieľom, o ktorom sme diskutovali s vedením klubu, by bolo umiestnenie v prvej šestke v základnej časti a ideálne boj o medailu v play-off,“ poznamenal Tom Coolen. Toho sme sa spýtali aj na štýl hry, ktorý obľubuje. Ako je známe, Michalovce sa v posledných dvoch rokoch vyznačovali hlavne pevnou defenzívou. Na tú by chcel Coolen nadviazať, no radšej má iný štýl hokeja. „Preferujem útočnú hru s držaním puku. Na útočný tím, ktorý je ofenzívne kreatívny, je radosť pozerať, no bude to závisieť aj od skladby tímu, ktorý poskladáme,“ podotýka Coolen. Ten ešte nechcel prezrádzať konkrétne mená hráčov, ani zloženie svojho realizačného tímu. „Všetko sa dozviete prostredníctvom klubu v najbližších dňoch,“ dodal kanadský lodivod.

PETER BRENDZA

.



Uverejnené: 05.05.2022 09:19:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.