files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s druhou posilou, prichádza Talianka Cristina Gheorghe

Rekordný slovenský ženský hádzanársky majster, ako aj desaťnásobný víťaz MOL ligy, či dvanásťnásobný víťazný Slovenského pohára MŠK Iuventa Michalovce ohlásil druhú posilu pre novú sezónu. Po čiernohorskej pivotka Krivopičovej prichádza na Zemplín aj skúsená talianska reprezentačná pravá spojka Cristina Gheorghe, s ktorou klub uzavrel zmluvu na jeden rok.

Naturalizovaná Talianka narodená v Rumunsku naposledy pôsobila v maďarskom Szombathely, predtým hrávala aj za rumunské CSM Galati, či Dunareu Braila, ako aj talianske Esercito Roma, či HC Sassari, s ktorým sa dokonca v roku 2011 predstavila aj v Michalovciach. V druhom kole Pohára víťazov pohárov tu vtedy Sassari v dvojzápase hranom v Chemkostav aréne prehralo 27:37 a 29:40. Gheorghe strelila v prvom zápase päť gólov svojho tímu a v druhom štyri. „Cristina Gheorghe je skúsená hráčka. Je to talianska reprezentantka, ktorá má skúsenosti z Maďarska a tiež z rumunskej ligy. Pevne preto verím, že pre nás bude prínosom ako na ihrisku, tak aj v kabíne a svojimi skúsenosťami obohatí naše mladé hráčky,“ uviedla k príchodu pravej spojky pre klubový web športová riaditeľka Iuventy Helena Aspridu.

Skúsená talianska reprezentantka nahradí v Michalovciach slovenskú reprezentantku Adrianu Holejovú, ktorá odchádza po sezóna do francúzskeho OGC Nice Côte d´Azur Handball, kde pôsobí aj bývalá hráčka Iuventy Martina Školková. „Aďa Holejová predvádzala v tejto sezóne veľmi dobré výkony. Skvelo sa aklimatizovala na poste pravej spojky, i keď musela hrať „cez ruku“. Takže určite nie je žiadne prekvapenie, že si vyslúžila angažmán vo francúzskej lige, ktorá je veľmi kvalitná. Pevne verím, že sa jej tam bude dariť a celý klub jej prajeme najmä veľa šťastia,“ dodala športová riaditeľka michalovského klubu. My dodajme, že spolu s Holejovou opustia po národnom play-off Iuventu aj pivotky Ivana Godečová (Budučnosť Podgorica) a Nikoleta Trúnková (Kisvárda), ako aj ďalšie slovenské reprezentačné spojky Vladimíra Bajčiová či Marianna Rebičová (MKS Lublin).  

.



Uverejnené: 27.04.2022 20:18:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.