files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskú Duklu Ingema povedie Kanaďan Tom Coolen

Ďalšia z otázok, čo sa týka účinkovania michalovskej Dukly Ingema v sezóne 2022/23 je vyriešená. Po obsadení postu športového manažéra Marekom Mašlonkom už poznáme aj to, kto Michalovčanov povedie v nastávajúcej sezóne. Hlavným trénerom bude Kanaďan Tom Coolen. O podpise zmluvy so 68-ročným rodákom z Halifaxu informuje web, ako aj facebook v tejto sezóne piateho tímu Tipos Extraligy.

Tom Coolen na lavičke strieda Fína Tomeka Valtonena. Ten v Michalovciach končí po roku a pol. Oboch spája fakt, že pred príchodom na Zemplín pôsobili v Poľsku. Coolen v tamojšej najvyššej súťaži trénoval v sezónach 2017/18 a 2018/19 Katowice a v lanskej sezóne Uniu Oswiečim. V minulosti bol ako asistent jeden rok v NHL  v tíme Buffalo Sabres a tri roky ako asistent pôsobil aj pri reprezentácii Lotyšska. Predtým na rovnakej pozícii pôsobil aj pri reprezentácii Kanady. „Mali sme viacero adeptov na trénera medzi ktorými boli aj slovenskí a zahraniční tréneri. Pri zvážení všetkých plusov a mínusov sme sa rozhodli pre Toma Coolena. Myslíme si, že práve on je tou správnou osobou ktorá povedie náš tím v novej sezóne a na Zemplín prinesie svoje bohaté skúsenosti,“ poznamenal pre web klubu športový manažér klubu Marek Mašlonka.

 

Slovo o novom hlavnom trénerovi

Tom Coolen sa narodil 20.novembra 1953 v kanadskom Halifaxe. Trénerskú kariéru rozbiehal v nižších zámorských súťažiach CIAU, NCAA, Či AHL, kde pôsobil ako asistent trénera v tíme Saint Johns Flames. Následne dva roky viedol nemecký Kaufbeuer Adler v najvyššej DEL, potom opäť pôsobil v nižších zámorských súťažiach. Do Európy sa vrátil na začiatku milénia. Postupne viedol talianske Bolzano, švajčiarsky Ambri Piotta, Lausanne (v oboch tímoch bol asistentom hlavného trénera), rakúsky Feldkirch, dánsky Frederikshavn, či nemecký Fichstown Pinguins. V tíme IFK Helsinki bol taktiež asistentom hlavného trénera. V rokoch 2012 až 2015 bol asistentom hlavného trénera pri reprezentácii Lotyšska, v sezóne 2014/15 pôsobil aj ako asistent v Buffale Sabres v NHL. Predtým pôsobil ako asistent trénera aj pri kanadskej reprezentácii. V sezónach 2017/18 a 2018/19 viedol poľské Katowice, s ktorými získal striebro a bronz. Vo vlaňajšej sezóne sa vrátil do tejto krajiny, keď ako hlavný tréner viedol Uniu Oswiečim.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.04.2022 13:06:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.