files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretia nešťastná prehra Trebišova. Brezno zostáva prvoligistom

Hokejisti HK Steel Team Trebišov neuspeli v rozhodujúcom siedmom zápase baráže o SHL na vlastnom ľade s HK Brezno 2:3 po predĺžení a v sérii tak prehrali 3:4 na zápasy. Trebišovčania prehrali tretí domáci duel v extra - time, keď dvakrát prehrali v predĺžení a raz v nájazdoch. Aktuálny víťaz druhej ligy si tak príslušenstvo vo vyššej súťaži pre sezónu 2022/23 nevybojoval...

Hokej niekedy nebýva spravodlivý, o čom sa počas celej série presvedčili hráči HK Steel Team Trebišov. Bez jedinej prehry víťaz druhej ligy sa musel nakoniec skloniť v baráži pred najslabším tímom prvej ligy. Hoci Brezno nebolo lepšie, niekedy vyhrá aj šťastnejší...

Úvod rozhodujúceho siedmeho duelu mali opäť lepší Trebišovčania. Tí pred zaplneným štadiónom dupli od prvej sekundy a odmenou pre nich bol gól Danielčáka. Podobne ako v celom priebehu ale dokázalo Brezno rýchlo odpovedať. Už o minútu neskôr premenil Surový nájazd dvoch na jedného na vyrovnanie. Zaplnený štadión naďalej hnal domácich dopredu. V prvej tretine Trebišovčania prestrieľali svojho súpera 13:7, druhý gól im ale nebol dopriaty. V úvode druhej časti ustáli domáci vylúčenie Ondreja, potom si pýtali vylúčenie aj na druhej strane, keď obranca hostí dohral Marcinka tak, že skončil až v nemocnici... Domácich mohol do vedenia poslať Matis, ktorý ale nepretlačil puk za chrbát pozorného Smika. V tejto časti sa ešte viac zvýraznila dominancia domácich. Tí dovolili súperovi vystreliť len štyrikrát na ich brankára, opäť ale doplatili na koncovku, v ktorej im chýbalo, podobne ako Šechného strele, kúsok šťastia. Všetko teda bolo otvorené aj na začiatku tretej časti. V 45. minúte zahral nešťastne vysokou hokejkou Homola a vyslúžil si až dva nižšie tresty. Už po siedmych sekundách poslal Trebišov opäť do vedenia Matúš Matis. Domáci ale súpera v druhej presilovke nezaklincovali, za čo prišiel trest. O tri minúty neskôr totiž Kraut gólom, aký sa vidí asi len raz za život vyrovnal na 2:2 a poslal tak duel do predĺženia... V ňom sa hralo hore-dole. Rozhodnúť mohol domáci Matis, aj hosťujúci Surový. Nakoniec sa rozhodlo v presilovke po vylúčení Hančáka. Osem sekúnd pred jeho návratom Ronald Dvonč strelou pod hornú žŕdku definitívne pečatil víťazstvo Brezna, ako aj to, že tím zo stredu Slovenska si zahrá v prvej lige aj v budúcej sezóne.

HK Steel Team Trebišov - HK Brezno 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Konečný stav série: 3:4.
Góly: 3. Danielčák (Ondrej), 45. Matis (Valečko) pres/1 - 4. Surový (Dvonč, Giertl). 49. Kraut (Boldižár), 69. Dvonč (Giertl, Homola) pres/1.
Vylúčení: 4:4. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolin, M. Korba - Knižka, Ordzovenský. Divákov: 2020.
HK STEEL TEAM: Halász - Hopkovič, Valečko, Slovák, Hnačák, Š. Stríž, Ondrej, Buraľ, Dolgoš - T. Stríž, Kubus, Matis - Fedorko, Marcinko, Halás - Šiňanský, Šechný, Danielčak - Barna, Khismatullin, Béreš.
HK: Smik - Ganz, Eliaš, Boldižár, Lopejský, Homola, Soveľ - Surový, Giertl, Dvonč - Kraut, Kylnar, Sarvaš - Šebest, Veselý, Rákoš - Hojo, Rybár. 



Uverejnené: 24.04.2022 22:01:50
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.