files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Finále prvej hokejovej ligy opäť aj s michalovskou stopou

Okrem najvyššej hokejovej Tipos Extraligy v týchto dňoch vrcholí aj prvá liga. Do jej finále sa prebojoval opäť víťaz základnej časti VLCI Žilina a prekvapenie play-off HK Vitar Martin, ktorý v semifinále vyradil v tabuľke po základnej časti vyššie postavenú Skalicu. Finále SHL ligy, či ako by to chcel niekto počuť prvej ligy, bude mať opäť aj výraznú michalovskú stopu.

V minulom roku si vo finále zmerali sily hráči Žiliny a Spišskej Novej Vsi. Proti sebe nastúpili viacerí hráči s michalovskou minulosťou, a tak tomu bude aj teraz. V sérii, ktorá štartuje už v pondelok nastúpia proti sebe až siedmi hráči, ktorí v nedávnej minulosti obliekali michalovský dres.

Brankársky súboj bývalej dvojky a trojky

V bránkovisku finálových súperov dostávajú šancu brankári, ktorí ešte v minulej sezóne hájili farby michalovskej Dukly Ingema. Svätyňu žilinských „vlkov“ háji Stanislav Škorvánek a v Martine si zase post jednotky vydobyl Vladimír Glosár. Obaja títo brankári boli vo vlaňajšej sezóne v Michalovciach, kde ako dvojka, respektíve trojka kryli chrbát Tomášovi Tomekovi. Hlavne výborné výkony Michalovčana Glosára sú prekvapením, keďže vlani nedostal v bráne Dukly šancu ani raz a iba párkrát si zachytal za druholigový Kežmarok. V tejto sezóne sa ale stal jedným z najlepších brankárov celej ligy a výrazne si pýta opäť extraligovú šancu.

Michalovčan Vladimír Glosár sa stal jednotkou Martina (foto: szlh)

Traja Žilinčania proti dvom Martinčanom

Aj ofenzívy oboch tímov zdobia hráči s michalovskou minulosťou. V kabíne „žilinských vlkov“ nájdeme troch takýchto útočníkov. Najznámejší a najpopulárnejší medzi michalovskými fanúšikmi je center Jakub Linet. Pre neho to môže byť zaujímavá séria, keďže sezónu odštartoval na hosťovaní práve v Martine. Následne putoval do extraligových Košíc, pred uzávierkou prestupov sa ale vrátil do materského klubu. V ňom sa opäť stretol so svojou dvojičkou v útoku už z Michaloviec, ruským forvardom Igorom Safaralejevom. V tíme je aj jeden z najlepšie brániacich stredných útočníkov Jozef Tibenský, ktorý práve z Michaloviec odišiel v tejto sezóne do Žiliny. Na strane Martinčanov zase stoja útočníci František Poliaček a Lukáš Toma.

Jakub Linet sa pred uzávierkou prestupov vrátil cez Martin a Košice do materského klubu

Séria štartuje v pondelok v Žiline

Finálová séria odštartuje už tento pondelok na ľade Žiliny, kde sa odohrá v utorok jej druhý diel. Zápasy v priamom prenose odvysiela stanica Joj Šport. Následne sa séria hraná na štyri víťazstvá presťahuje do Martina, kde sa v piatok a v sobotu odohrá jej tretí a štvrtý zápas. V pondelok jedenásteho apríla by sa v Žiline hral piaty duel, v stredu trinásteho apríla v Martine prípadný šiesty a keby sa nerozhodlo ani tam, na rad by prišiel rozhodujúci siedmy zápas, ktorý by sa hral v piatok pätnásteho apríla v Žiline.

Program finálovej série
1. zápas: VLCI Žilina - HK Vitar Martin (pondelok 4. apríl o 17.00 hod. - JOJ Šport).
2. zápas: VLCI Žilina - HK Vitar Martin (utorok 5. apríl o 17.30 hod. - JOJ Šport).
3. zápas: HK Vitar Martin - VLCI Žilina (piatok 8. apríl o 17.30 hod. - JOJ Šport).
4. zápas: HK Vitar Martin - VLCI Žilina (sobota 9. apríl o 18.00 hod. - JOJ Šport).
Prípadný 5. zápas: VLCI Žilina - HK Vitar Martin (pondelok 11. apríla).
Prípadný 6. zápas: HK Vitar Martin - VLCI Žilina (streda 13. apríla).
Prípadný 7. zápas: VLCI Žilina - HK Vitar Martin (piatok 15. apríla).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.04.2022 14:09:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.