files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v sobotu o prvý skalp posledného Pohronia

Iba s jedným tímom z nadstavbovej časti o záchranu sa v tejto sezóne futbalistom MFK Zemplín Michalovce nepodarilo bodovať. Je to tím FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý ich zdolal v základnej časti najskôr na domácom trávniku 2:0 a rovnakým výsledkom skončila aj konfrontácia týchto tímov na Zemplíne.

Michalovčania budú mať v sobotu od 18.00 hod. už pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára tretí pokus zdolať tým, ktorý v tejto sezóne naplno vo Fortuna lige zabodoval iba s nimi...

Prestávku využili aj na spoznávanie sa

Norbert Hrnčár sa stal trénerom Michalovčanov po druhom kole nadstavbovej časti. Vo svojej premiére na lavičke mu jeho nový zverenci dopriali v súboji so Zlatými Moravcami víťaznú premiéru, keď o ich víťazstve rozhodli vlastným gólom hostia sami. „To, že sme začali víťazstvom bolo dobré pre celý klub, pre hráčov, ale aj pre mňa. Bol som ale veľmi krátko pri tíme, aby som mohol nejako výrazne ovplyvniť veci. Z mužstva som ale cítil pozitívnu energiu a chuť po víťazstve. Zápas nebol možno extra o taktike, ale skôr o emócii,“ vrátil sa ešte Norbert Hrnčár k svojej premiére na lavičke MFK Zemplín.

Po nej bola v najvyššej Fortuna lige reprezentačná prestávka, ktorú samozrejme nový tréner využil na lepšie spoznanie tímu. „Určite mi to padlo vhod. Treba ale povedať, že je to extrémne krátky čas na spoznanie sa. Mne to pomohlo si rozšíriť obzor, spoznať hráčov bližšie. Počas minulého týždňa sme mali dvojfázové tréningy a prakticky celý deň sme boli spolu. Mali sme aj individuálne rozhovory. Čas sme teda využili veľmi dobre. Teraz sa ale musíme sústrediť na najbližší ligový zápas a preniesť to, čo sme trénovali aj na ihrisko,“ zdôrazňuje Norbert Hrnčár. Ten počas prestávky popracoval s tímom na viacerých variantoch hry, teda aj na ofenzíve, ktorá im robila problémy v posledných dueloch. „Pracovali sme tak na defenzíve, ako aj na ofenzíve. Smerom do ofenzívy chcem, aby nám fungovali určité schémy a na tých sme pracovali. Budem rád, keď niečo z toho prenesieme do samotného zápasu a nejaké góly v ňom strelíme.“

Najvyšší čas ukončiť negatívnu sériu

Na Michalovčanov v sobotu čaká súper, s ktorým nemajú v poslednej dobe ideálnu bilanciu. Celok zo Žiaru nad Hronom totiž nezdolali v posledných piatich dueloch, z ktorých tri dokonca prehrali. Dve identické prehry zaznamenali v základnej časti tejto sezóny. Mimochodom, posledný celok tabuľky naplno v tejto sezóne bodoval práve iba s Michalovcami... „Počúvam to z viacerých strán, že Pohronie má len dve víťazstvá a to s Michalovcami. Našou úlohou to bude v sobotu zmeniť. Každá séria raz skončí a ja si myslím, že je na čase ukončiť aj túto našu neúspešnú sériu. Potrebujeme to zvládnuť víťazne, nech je všetko do tretice dobré pre nás,“ dodal na záver Norbert Hrnčár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.04.2022 16:14:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.